29. forduló (2016.05.28-29.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Tiszavasvári SE

Ibrány SE
2016.05.28. 17:00

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ha az alapforgatókönyvet nézzük, nem mi leszünk ezen a mérkőzésen a főszereplők, de nem is statiszta szerepre készülünk. El kell mondani, hogy saját magunknak köszönhetjük, hogy ilyen előjelekkel várjuk a mérkőzést, gondolok itt az eltiltásokra. Ennek ellenére számunkra még happy end-del is végződhet ez a meccs.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A Nagyecsed elleni mérkőzésig minden hazai összecsapásunkat megnyertük, csalódás volt, hogy pont ekkor botlottunk. Nem a vereség ténye volt a legfájóbb, hanem az, hogy rengetegen kijöttek a pályára ünnepelni és mi begörcsöltünk. De ami késik, az nem múlik, a hátralevő három találkozónkból kettőt meg kell nyernünk és célba érhetünk!


További mérkőzések:

Szombat

Mátészalkai MTK (7.)–Kemecse (15.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Mit is mondhatnék? Talán csak annyit, közönségünk joggal várja el, hogy hazai pályán kiszolgáljuk őket.

Resán Attila, kemecsei szakosztályvezető: – Mi már az esélytelenek nyugalmával játszunk, ugyanakkor éppen ezért szeretnénk bizonyítani, hogy igen is, megyei első osztályú csapat vagyunk!

Nagyecsed (2.)–Sényő-Carnifex (3.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ahhoz, hogy dobogós álmaink valóra váljanak, mindenképpen pontot kell szereznünk, hogy utána a két csapat közös vacsorája jól essen.

Ember Roland, sényői edző: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, és a következő sem lesz könnyebb. A múlt heti győzelemből erőt merítve megpróbálunk számunkra kedvező eredményt elérni, ami nyilvánvalóan nem lesz egyszerű feladat, de bízom a srácokban!

Nyírgyulaj (5.)–Szakoly (4.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A lehető legrosszabbkor vesztettük el tavaszi veretlenségünket, mivel már ez a teher sem nyom bennünket, az utolsó fordulókban felszabadult, jó játékot szeretnék látni a csapattól.

Hokk Béla, szakolyi edző: – A megye egy egyik legjobb csapatához utazunk, úgy gondolom, fel kell kötni azt a bizonyost, ha jó eredményt akarunk elérni.

Vasárnap

Nagyhalász (13.)–Szatmár Unió FC (11.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Ez a meccs is nagyon fontos, már csak azért is, mert szeretnénk örömet szerezni az egyre gyarapodó szurkolótáborunknak. Tudom, nem lesz egyszerű meccs, ahogy eddig sem volt egyik sem, ugyanakkor lehet, a csapat kicsit felszabadultabban fog játszani, ez jól is, rosszul is elsülhet.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Meglehetősen gyatrára sikeredett ez a tavasz, két mérkőzésünk maradt arra, hogy szebb képet mutassunk magunkról. Bár olyan ez, mint a plasztikai műtét, kifelé szépen mutat, bizonyos dolgokat nem tud elfedni.

Tiszakanyár (12.)–Tuzsér (6.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A nagy devi Shri Mataji tanítása szerint a jelenben kell élnünk! Jelenleg pedig a Tiszakanyár csapatának tagjai vagyunk, ezért legjobb tudásunk szerint mindent el kell követnünk a soron következő utolsó hazai meccsünk megnyeréséhez!

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A bajnokság végére a csapat minden értelemben kicsit elfáradt, erre a két meccsre viszont összeszorítjuk a fogunkat és Kanyáron is a legjobb eredmény elérése törekszünk.

Mándok (10.)–Baktalórántháza (8.)

Matyi András, mándoki edző: – Ilu barátomékat fogadjuk a hét végén, ez az a meccs, amelyen szeretném, ha mindkét csapat három pontot tudna szerezni… Hétközben két játékos kiválásával megfogyatkozott a létszám, bízom a a tisztes helytállásban.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Úgy látom, szezon végi hangulat uralkodik a megyei futballban. Elérhető célok nélkül egyre nehezebb motiválni a játékosokat, szerencsére nálunk olyan sportemberek futballoznak, akiknek az edzések során, az egymás közti játék során is képesek meghalni a győzelemért. Tudatosan próbáltunk ilyen labdarúgókat igazolni, akiben nem teljes mértékben volt meg ez a tulajdonság, az idővel beállt a sorba. Ezek után nem is mondhatok mást, a három pont megszerzéséért utazunk.

Szabadnapos: Gyulaháza

 


Tudósítások, eredmények

Tiszavasvári SE–Ibrány SE 1–2 (0–0)

Tiszavasvári, 200 néző, v.: Bíró Cs.

Tiszavasvári: Polgári L. – Szolyka T., Lakatos Barna, Kántor Zs., Lakatos Bence, Szikszai Sz. (Bolega S.), Bakos T., Péntek A., Bodnár A., Szabó M., Fazekas V. (Ésik Z.). Edző: Kiss Gábor.

Ibrány: Tóth N. – Balogh Gy., Dajka L., Bodó G., Csáki J., Gergely B., Makai I. (Vinicius), Kristófi S., Varga A. (Torma T.), Szabó R. (Flavio), Kiss T. (Lukács B.). Edző: Gerliczki Máté

Rekkenő hőségben, jó iramú mérkőzésen enyhe ibrányi fölény közepette nem tudtak a csapatok igazi gólhelyzetet kialakítani. A szünet után nem sokat változott a meccs képe, miközben azért született három gól, ugyanakkor néhány kemény belemenés és bírói tévedés borzolta a kedélyeket.

Gól: Szabó M. (75.), illetve Szabó R. (52.), Kristófi S. (81.).

Ifi: 1–4.

Kiss Gábor: – Maximális elismerést érdemel minden egyes pályára lépő játékosom, nagy akarással, és jó hozzáállással küzdöttek, megnehezítve a bajnoki cím várományosának dolgát. A legfőbb gond az volt, hogy az egyes számú asszisztens a nézőkkel beszélgetett, míg a játékvezető nem ügyelt a labdarúgók testi épségének megóvására. Az volt a legnagyobb gondja, hogy mit fogok nyilatkozni a lefújás után… Ugyanakkor köszönöm szépen Bernáth sporttárs egyedüli korrekt hozzáállását a találkozóhoz.

Gerliczki Máté: – Soha életemben nem volt még a csapatom ennyire feszült, és ezen sajnos én sem tudtam enyhíteni. Ennek ellenére kegyetlenül fontos győzelmet arattunk, óriásit küzdöttek játékosaim, gratulálok nekik. Köszönjük szurkolóinknak, hogy kitartanak mellettünk.


További eredmények:

Szombat:

Mátészalkai MTK–Kemecse 4–1 (2–1)

Mátészalka, 100 néző, v.: Kósa Gy.

Mátészalka: Vakarcs I. – Drabik M., Robas, Stef, Magyari M., Botos D., Petrohai G. (Batizi-Pócsi N.), Petrohai M., Szántó Z. (Kocsán G.), Dascal, Soltész B. (Lyáh A.). Edző: Siska Attila. Kemecse: Sinka Gy. – Soós G. (Hruska Á.), Sándor L., Csatári Á., Karkusz A., Dócs N., Phrakonkham, Iván Zs., Kovács M. (Kiss M.), Sárközi D. (Kiss R.), Csizmarik Á. Játékos-edző: Kovács Mihály. Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen a lelkes kemecseiek ellen azzal nyertek a hazaiak, hogy ezúttal elől erősebbnek bizonyultak, mint hátul. Gól: Dascal, Soltész B., Robas, Lyáh A., illetve Iván Zs. (Tudósító: Plesu Ádám)

Siska Attila: – Elviselhetetlenül sok hibával játszottunk, így csak az eredménnyel lehetünk elégedettek.

Resán Attila szakosztályvezető: – Felismertem és be is látom a saját hibáimat. Istenigazából a kilencven perc során nem sikerült csapatként viselkednünk, viszont, ha ez egy megye kettes színvonalú meccs volt, akkor a bírói teljesítmény a harmadosztály szintjét súrolta…

Nagyecsed–Sényő-Carnifex 4–1 (3–1)

Nagyecsed, 300 néző, v.: Veres J.

Nagyecsed: Makó R. (Kapitány K.) – Dobos Z., Homann R., Ricsei F. (Gyöngy T.), Zámbó K., Puskás D. (Vámosi Cs.), Somlyai G., Ladányi D., Ascsillán L., Czifrák R., Marinas. Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Sényő: Szabó Z. – Fiumei V., Klepács K., Oláh D., Szűcs F., Barnáth M., Kléninger L. (Kovács I.), Horváth N. (Ruska T.), Haburcsák B. (Timák Cs.), Orosz M., Toldi A. (Kerekréti G.). Edző: Ember Roland. Bár korán vezetést szerezett a Sényő, a házigazda egy fokozattal feljebb kapcsolt, és a végén teljesen megérdemelt nyert – még ilyen gólkülönbséggel is. A nagyecsedi ifjúsági együttes zsinórban harmadik bajnoki címét ünnepelhette. Gól: Marinas A (egyet 11-esből), Somlyai G., Czifrák R., illetve Toldi A. Kiállítva: Szabó Z. (11. perc). Ifi: 4–3. (Tudósító: Bíró Attila)

Ádámszki Róbert: – Gratulálunk ifik újabb bajnoki címéhez, mi megszereztük az ezüstérmet, ami azt gondolom, nem kis teljesítmény. A mérkőzésről meg annyit, a kapott gól után felébredtünk és biztosan győztünk.

Ember Roland: – Le a kalappal minden játékosom előtt, mert csaknem nyolcvan percet emberhátrányban futballozva is volt tartása a csapatnak és méltó ellenfelei tudtunk lenni az Ecsednek. Azt viszont megjegyezném, hogy a sporinak voltak nagyon nagy tévedései – nem a mi javunkra…

Nyírgyulaj–Szakoly 8–0 (2–0)

Nyírgyulaj, 150 néző, v.: Gulyás S.

Nyírgyulaj: Opre R. – Tóth B., Lovas N., Angyalos A. (Pénzes Á.), Vass I., Nagy I. (Gózner K.), Kovács I. (Oxi R.), Varga D., Erdei Z. (Szép T.), Nagy T., Fekete G. (Pálvölgyi B.). Edző: Lukács Tibor. Szakoly: Szobonya G. – Majoros Á., Módis G., Csomány Ö., Babják Cs., Hokk B., Buka B., Sándor D. (Baumgartner Á.), Szathmári S. (Bodai K.), Madzin I., Nagy D. (Kiss T.). Edző: Hokk Béla. A hazaiak közönségszórakoztató, jó játékkal szép győzelmet arattak. Gól: Nagy I. 3, Fekete G. 2, Varga D. 2, Erdei Z. Ifi: elmaradt, mert a vendégek nem jelentek meg.

Lukács Tibor: – Régen vártunk erre a jó teljesítményre.

Hokk Béla: – Gratulálok a Nyírgyulajnak, ilyen különbséggel is megérdemelte a győzelmet. Összedrótozott csapatom ma csak ennyire volt képes.


Vasárnap:

Nagyhalász–Szatmár Unió FC 4–2 (1–1)

Nagyhalász, 250 néző, v.: Tordai.

Nagyhalász: Gagyi S. – Szőlősi L., Fábri Z., Tóth Zs. (Kiss R.), Bognár A., Bene L., Simon D. (Barzó G.), Hajzer L., Bartha Z. (Gyügyei Z.), Gömze A. (Ludánszki I.), Kerti L. Edző: Opre Mihály. Szatmár Unió: Juhász S. – Bakó G., Ráti K., Doros M., Rigó A., Bátyi L., Csáki R., Bodó R., Balogh Á., Osváth S., Borsi D. Edző: Siti Ferenc. Alacsony színvonalú meccsen megérdemelt hazai győzelem. Gól: Tóth Zs., Kiss R., Fábri Z., Gyügyei Z., illetve Bodó R., Doros M. Ifi: 2–3.

Opre Mihály: – Az idény talán leggyengébb játékával, mindazonáltal sok helyzetet kialakítva biztosan nyertük meg a mérkőzést. Ez rendkívül fontos volt a szurkolók szempontjából.

Siti Ferenc: – Hatvan percig helytálltunk, majd öt perc alatt szétestünk. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy kilenc és fél futballistával játszottuk végig a mérkőzést, mert a változatosság kedvéért két ember hímlős lett vasárnap reggelre. Még szerencse, hogy a szépítő műtétekbe nem lehet belehalni, a ráncfelvarrás viszont nem sikerült.

Tiszakanyár–Tuzsér 0–2 (0–0)

Tiszakanyár, 100 néző, v.: Ésik I.

Tiszakanyár: Szabolcsi M. – Gégény M., Jeddi B., Pócsi B., Kovács I., Szathmári D., ifj. Koskovits Gy. (Kiss P.), Pap M. (Nagy R.), Illés A. (Kató I.), Terjék Z., Mátrai N. Edző: Koskovits György. Tuzsér: Szűcs L. – Tott R., Dancs B., Dallos L., Iván A., Nagy K., Hriskevics (Setét E.), Szaffián Sz. (Tóth Á.), Gergely I. (Zán P.), Setét R., Bagoly Z. Játékos-edző: Dancs Béla. A Tuzsér annyit adott ki magából, ami szükséges volt a győzelemhez. Gól: Hriskevics 2. Ifi: 0–3.

Koskovits György: – Most, hogy távozom Kanyárról, még rosszabbul esett ez a hazai búcsúmeccs. Kitűnő játékvezetés mellett Benny Hill show-ba illő jelenettel juttattuk vezetéshez a vendégeket. Ha szájjal játszanánk ezt a sportot, akkor biztos vagyok benne, a dobogón végeznénk.

Dancs Béla: – A szervezett és taktikus játéknak szép győzelem az eredménye.

Mándok–Baktalórántháza 1–7 (1–2)

Mándok, 200 néző, v.: Vitkai.

Mándok: Oláh D. – Turbucz T., Hidi N., Bárány T., Szabó T., Tudja D., Galambos L. (Ráduly R.), Orgován Gy. (Matócsi A.), Tempfli I., Győri J., Varga D. Edző: Matyi András. Baktalórántháza: Tóth K. – Balogh G. (Bökönyi L.), Sitku Á., Csordás G., Kántor F. (Marics I.), Lakatos I., Kozma J., Miskolczi L., Murguly Cs., Marics G., Rakóczi Zs. Játékos-edző: Illés László. A padlón lévő hazai csapatnak nem hiányzott a kritikán aluli játékvezetés. Megédemelt vendégsiker. Gól: Varga D., illetve Marics G. 4 (egyet 11-esből), Sitku Á. 2, Lakatos I. Kiállítva: Tempfli I. (31. perc). Ifi: 3–8. (Tudósító: Tamás Zoltán)

Matyi András: – Az előjelek alapján sokkal jobbra nem lehetett számítani, ugyanakkor a korán megítélt büntető és kiállítás végképp eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Illés László: – Jól kezdtük a mérkőzést, a kiállítás azonban kissé bennünket zavart meg az első félidőben, majd szünetben rendeztük a sorainkat. Sajnálom, Matyi Bandi barátomat, de a sport már csak ilyen

Szabadnapos: Gyulaháza


Tabella:

1.  IBRÁNY SE  26 18 3 5 68 28 40 57
2.  NAGYECSED RSE  27 16 7 4 47 24 23 55
3.  SÉNYŐ FC 27 14 4 9 61 42 19 46
4.  SZAKOLY SE 27 14 4 9 51 45 6 46
5.  NYÍRGYULAJ KSE  26 13 6 7 62 44 18 45
6.  TUZSÉR SE  27 12 8 7 45 39 6 44
7.  MÁTÉSZALKAI MTK  27 12 4 11 48 47 1 40
8.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 27 11 6 10 66 43 23 39
9.  TISZAVASVÁRI SE  27 9 7 11 42 35 7 34
10.  MÁNDOK VSE  27 9 6 12 48 54 -6 33
11.  SZATMÁR UNIÓ FC 27 8 7 12 42 54 -12 31
12.  TISZAKANYÁR SE  27 8 5 14 38 41 -3 29
13.  NAGYHALÁSZI SE  27 7 6 14 33 61 -28 27
14.  GYULAHÁZA KSE  27 4 8 15 24 63 -39 20
15.  KEMECSE SE  28 2 9 17 24 79 -55 15
16.  TISZALÖKI VSE*                
*visszalépett                

 

Fel Következő