22. forduló (2019.04.06-07.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Fehérgyarmat SC

Ibrány SE
2019.04.07. vasárnap, 16:00


Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Tény, hogy hullámvölgyben vagyunk, gondjaink nem oldódtak meg, sőt… Minden erőfeszítésünkre és szurkolóink biztatására is szükség lesz ahhoz, hogy kordában tartsuk a lendületben lévő bajnokesélyest.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – A Fehérgyarmat előző mérkőzéseken elért eredményei nem tévesztenek meg bennünket. Mi tudjuk, hogy mi a dolgunk, ha ugyanolyan fegyelmezettek és szervezettek leszünk, mint az előző meccsen, akkor sikeresen térhetünk haza.


További mérkőzések:

Tarpa (6.)–Vásárosnamény (9.) ­ (péntek, 19.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Kár lenne mellébeszélni, ősszel várakozáson felül teljesítettünk, a tavaszi szereplés egyelőre csalódás! Az igazság valahol a kettő között van, de ezt a pályán kell bizonyítani! Most egy olyan meccs következik, ami sok mindent megszépíthet, remélem minden játékos átérzi a súlyát!

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Az az igazság, hogy a tavasz folyamán van egy pár olyan meccs mögöttünk, amikor akadt hiányérzetünk. Most igazán akkor lennénk elégedettek, ha nem lenne.

Tiszavasvári (16.)–Nyírgyulaj (2.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Szeretnénk folytatni hazai pályán a jó szerpelést, remélem nem okozunk csalódást az egyre többen kilátogató nézőinknek. A Nyírgyulaj pontjait sem a hangyák hordták össze, ezért jó iramú mérkőzésre számítunk, mivel jó csapat ellen jó játszani.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Ősszel hazai pályán is megszenvedtünk a Tiszavasvárival, azóta javult a teljesítményük, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Baktalórántháza (10.)–Nagyecsed (1.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza: – Nagyecseddel mindig érdekes mérkőzéseket játszunk. A baráti viszonyt a pályán félretesszük, és megpróbáljuk az eddig figyelemre méltó teljesítményüket megtörni.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – A baktai csapat otthon mindenkire veszélyes, ezt figyelembe kell venni. A barátságon túl mindig gólokban gazdag mérkőzéseket játszunk, de ha azt nézem, hogy mostanában kevés gólt kapunk, akkor…

Tiszakanyár (8.)–Balkány (7.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – A tavasszal lejátszott hat forduló alatt kb. egy évet öregedtem, így szombaton nem a negyvenet, hanem a negyvenegyet töltöm. De a viccet félre téve – ami azért annyira nem is vicc –, figyelem és a koncentráció terén mindenképpen előre kell lépnünk, és akkor esélyünk van a jó, vagy a még jobb eredmény elérésére az eddig remek tavaszt produkáló Balkány ellen.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A tabellán egymáshoz közeli két csapat mérkőzésén az fog nyerni, aki a helyzeteit jobban ki tudja használni és kevesebbet hibázik hátul. Sajnos eltiltás és sérülés miatt pár emberrel kevesebben vesszük fel a harcot, de bízom a csapatomban.

Kisvárda II. (11.)–Gyulaháza (15.)

Erős Gábor, a Kisvárda edzője:– Semmiképpen nem nézzük le az ellenfelet, de nekünk hazai pályán nem lehet más elvárásunk, csak a győzelem.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Mindent megteszünk, hogy meglepetést okozzunk.

Nagyhalász (4.)–Mátészalka (14.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Hazai pályán csak a győzelem elfogadható, ha versenyben szeretnénk maradni. Nem számítok egyszerű mérkőzésre, ugyanis ellenfelünknek is égető szüksége van a pontokra.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Elmegyünk és mindent megteszünk, hogy bravúros eredményt érjünk el, mert egyrészt nagy szükségünk van pontokra, másfelől Nagyhalászban tényleg oda kell tenni magunkat, ha jól akarunk szerepelni.

Mándok (3.)–Csenger (13.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nagyon jól tudtuk, hogy a jó szereplést előbb vagy utóbb egy eredménytelen időszak fogja követni. Ahhoz, hogy ez az időszak minél rövidebb legyen és ismét mérkőzéseket tudjunk nyerni, játékban kell elsősorban feljavulnunk.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – A Mándok a bajnokság egyik meghatározó csapata. Meg kell felelnünk minden szempontból, hogy pozitív eredményt érjünk el!


Tudósítások, eredmények

Fehérgyarmat-Ibrány 0–1 (0–1)

Fehérgyarmat, 193 néző, v.: Takács (Majoros, Oláh).

Fehérgyarmat: Jakocska – Gál, Farkas, Lakatos, Orosz, Veress, Popovics, Antal, Imre, Mócsán, Lenygel. Edző: Siti Ferenc.

Ibrány: Félegyházi – Majoros (Kiss), Balogh, Nagy (Vidoven), Csáki, Somogyi T. (Haburcsák), Szabó (Somogyi M.), Kovács, Jeddi, Farkas (Gergely), Pócsi. Játékos-edző: Kiss Tamás.

A vereség ellenére a hazai csapat mindent megtett, hogy lelkesítse kitartó közönségét, kivéve a három öreget, akit még a Muppet Showból örököltünk…

Gól: Majoros. Ifi: 0-2.

Siti Ferenc: – Büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek, mert a játékosok a helyezéstől és az eredményektől függetlenül hétről-hétre bizonyítják sportemberi nagyságukat. Ezúttal is minimum pariban voltunk a bajnoki cím legfőbb várományosa ellen.

Kiss Tamás: – Azt kaptuk, amire számítottunk, a hazai csapat az utolsó pillanatig küzdött. Mi hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést, de a csapat erejét mutatja, hogy egy nullára lehoztuk a meccset.


További eredmények:

Tarpa–Vásárosnamény 1–1 (0–0)

Tarpa, 300 néző, v.: Vitkai (Hegedűs, Goneth).

Tarpa: Molnár (Sas) – Ricsei, Ködöböcz, Madzin, Törtei, Szilágyi (Rozman S.), Nadimov, Illés Gy., Kacsó (Karmacsi), Djacsenko, Balogh. Edző: Márton István.

Vásárosnamény: Kardos – Géczi, Nagy D., Illés P., Tóth, Nagy M., Deskó, Filep, Lakatos, Schmidt, Németh. Edző: Dudás Zoltán. Gól: Madzin, ill. Deskó.

Márton István: – Akár fordítva is lehetett volna.

Dudás Zoltán: – Egy nagyon jó iramú mérkőzésen a villanyfényben mindkét csapat győzelemre játszott. A helyzetek alapján úgy érzem, közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez, így megint maradt egy kis hiányérzetünk. Gratulálok mindkét csapatnak!

Tiszavasvári–Nyírgyulaj 0–3 (0–0)

Tiszavasvári, 80 néző, v.: Gergely (Sipos, Papp)

Tiszavasvári: Susánszki–Szolyka T., Huszti (Mészáros), Bakos, Bodnár (Holozsnyák), Száraz, Szolyka G., Bolgár, Bolega S. (Tóth), Ujj L., Vadász (Lakatos). Edző: Nagy István.

Nyírgyulaj: Oláh–Buka, Tóth, Fekete, Kántor (Szabó), Haburcsák, Mezei, Vass (Oxi), Lovas, Erdei (Nagy), Vass. Edző: Lukács Tibor.

Angolos időjárás mellett jobb helyzetkihasználással a vendégek megérdemelten vitték el a három pontot.

Gól: Fekete 2, Buka. Ifi: 1–4.

Nagy István:– A mai napon küzdöttünk, mint disznó a jégen, de az erőnkből ennyire futotta. A rutin legyőzte a rutintalanságot. Gratulálok a Nyírgyulajnak.

Lukács Tibor: – Az első félidőben csak helyzetekig jutottunk el, szünet után viszont eldöntöttük a mérkőzést és megérdemelt győzelmet arattunk.

Baktalórántháza–Nagyecsed 1–1 (1–0)

Baktalórántháza, 150 néző, v.: Belicza (Losonczki, Tóth)

Baktalórántháza: Borkó–Lakatos, Csordás, Kántor, Kozma (Nagy), Toldi, Molnár (Geda), Ráti, Fábri, Rakóczi, Sitku. Edző: Gebri Pál.

Nagyecsed: Makó (Sarkadi Zs.)–Somlyai (Nyíri), Sarkadi G. (Ádámszki), Zámbó, Marinas, Ascsillán, Homann, Bulyáki, Kóka, Erdős, Török. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Férfias küzdelemben a vendégeknek a végén sikerült a pontszerzés.

Gól: Nagy, illetve Homann. Kiállítva: Makó. Ifi: 6–1.

Gebri Pál:– Nagyot küzdött csapatom, minden dicséret megilleti őket. Egy hajszál választott el bennünket a nagyobb sikertől.

Ádámszki Róbert:– Nemcsak a potyagól miatt, hanem a támadószekció 100 méteres összfutása miatt megérdemelten vezettek a hazaiak. A második félidőben nem érdemtelenül egyenlítettünk, még a győzelem is benne volt a levegőben, de hozzá kell tenni, hogy a hazaiak kontráikkal lezárhatták volna a mérkőzést.

Tiszakanyár–Balkány 4–1 (2–1)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Homonai (Ésik, Novák)

Tiszakanyár: Kanyári–Tóth, Bodnár, Varga (Vicickó), Illés, Csáki R., Nagy (Molnár), Soós (Matisz), Csáki P.., Jánvári, Rézinger (Dobrai). Játékos-edző: Csáki Róbert.

Balkány: Hegyes–Zagiev, Bátyi, Takács, Kiss (Kerezsi), Gelsi, Kállai, Potornai, Ohár, Tóth, Oniszyko (Tóth). Edző: Mirgai László.

A hazai csapat régen várt jó játékkal megérdemelten győzött.

Gól.. Ifi: 8–0.

Csáki Róbert:– Egy kulturáltan futballozó, jó csapatot győztünk le, úgy gondolom megérdemelten. Egy pár évvel ezelőtt a feleségemnek Mártinak tettem egy felelőtlen ígéretet, mégpedig azt, hogy ha betöltöm a negyvenet, akkor befejezem a hosszú és sikertelen labdarúgó pályafutásomat. Ma elértem a negyedik ikszet, de a bajnokság közben a csapatot, mint játékos nem szeretném cserben hagyni, meg amúgy sem lennék többet otthon, így a nejemnek csak annyit üzennék, hogy szegény ember az, aki még ígérni sem tud. Köszönöm a csapatnak a példás hozzáállást.

Mirgai László:– Gratulálok születésnapjához a kollégámnak és a csapatuk győzelméhez. Nem a vereség bánt, hanem az, hogy a kapusunknak nem kellett ziccert védeni, és úgy kaptunk három pontrúgásból három gólt, aminek a hárítására fel lehet készülni. Gratulálok a cserekapusomnak, hiszen egyedüli mezőnyjátékos csereként beállva, többször is helyzetbe került.

Kisvárda II.–Gyulaháza 2–0 (1–0)

Kisvárda, 200 néző, v.: Lipcsei (Sztányi, Kovács).

Kisvárda: Ogyinycov – Lukjancsuk, Elek, Országos, Gyüre (Kolozsi), Kovácsréti, Khimik (Ötvös), Misic, Vári, Atamas (Bálint), Hej. Edző: Nagy Sándor.

Gyulaháza: Bandor – Gáti, Kovács E., Bökönyi (Savrnoh), Bacsó, Tóth (Németh), Kozma, Éles (Molnár), Kovács B., Lévai (Tóth), Lakatos. Edző: Bardi Gábor.

A végig mezőnyfölényben játszó hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Gól: Khimik, Hej.

Nagy Sándor: – Teljesen megérdemelt hazai siker született. A helyzetkihasználásban javulnunk kell, mert nagyon sok száz százalékos ziccert hagytunk ki. A továbbiakban sok sikert kívánok a nagyon szimpatikusan és lelkesen játszó Gyulaházának.

Bardi Gábor: – Két azonos képességű csapat mérkőzésén azért szenvedtünk vereséget, mert sz.. edző vagyok! Nagy meglepetést okozott az ellenfél, hogy négy magyar játékost is pályára küldött, amit én nem tudtam kellőképpen lereagálni, emiatt vereséget szenvedett a csapatom! Tiszta szívből kívánom a nagyon szimpatikus Kisvárdának, hogy érje el célját, és maradjon bent az első osztályban!

Nagyhalász–Mátészalka 1–1 (0–1)

Nagyhalász, 250 néző, v.: Kosztyu (Szabó, Farkas).

Nagyhalász: Dukát – Simon, Balogh, Barzó, Ladányi, Gégény (Ludánszki), Bartha, Nagy N., Hudák, Bognár (Mátrai), Tóth (Kató). Játékos-edző: Ludánszki István.

Mátészalka: Somogyi – Szántó (Tempfli I.), Hevele, Barnucz, Lyáh (Tóth), Botos A., Farkas (Csák), Botos D., Magyari, Tempfli P., Simonka. Játékos-edző: Tempfli Imre.

A hazaiak megizzadtak a kiesés elől menekülő Mátészalka ellen.

Gól: Bartha, ill. Farkas.

Ludánszki István: – Küzdöttünk, hajtottunk, ami most egy pontot ért. Gratulálok mindkét csapatnak és a játékvezetőknek egyaránt. Tanulunk a történtekből, megyünk tovább.

Tempfli Imre: – Nagyon sajnálom, hogy az utolsó percben kicsúszott a kezünkből a meccs. Nehéz így kikapni, ez van. Ennek az egy pontnak is örülünk, kár, hogy nem sikerült az igazi bravúrt elérni, ahhoz csak egy pici koncentráció kellett volna.

Mándok–Csenger 3–2 (2–2)

Mándok, 120 néző, v.: Veres (Kósa, Szilágyi).

Mándok: Virágh – Kohutka, Ari, Hidi (Hegedüs), Dallos, Baglyos, Dávid (Győri), Szabó (Buda), Pallai, Vezhdel (Bodnár), Ryavoriv (Fábián). Edző: Kiss Gábor.

Csenger: Juhász – Katona (Bodó), Balogh, Péter (Csorvási), Srjuba (Simó), Pankotai, Stef, Mona, Margitics, Pálfi, Osváth. Edző: Csík Tibor.

Változatos meccsen nyertek a hazaiak.

Gól: Baglyos 2 (a másodikat 11-esből), Hidi, ill. Osváth, Katona (11-esből).

Kiss Gábor: – A legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a győzelmet, az pedig, hogy szoros eredményt tükröz a végeredmény, nem véletlen, a vendégek kettő nullára vezettek a nyolcadik percben. A csapat erejét mutatja, hogy meg tudta fordítani az meccset, azonban volt lehetőségünk hamarabb lezárni a találkozót, de ezt nem tettük meg.

Csík Tibor: – A játék alapján benne volt legalább az iksz, hiszen vezettünk kettő nullára és három kettőnél is volt három ziccerünk, amit az ellenfél kapusa kivédett.

 


Tabella:

1. NAGYECSED 21 13 3 5 36 24 12 42
2. NYÍRGYULAJ 21 12 5 4 45 21 24 41
3. MÁNDOK 21 12 4 5 42 21 21 40
4. NAGYHALÁSZ 21 12 4 5 48 34 14 40
5. IBRÁNY 20 11 4 5 48 15 33 37
6. TARPA 21 10 2 9 43 44 -1 32
7. BALKÁNY 21 9 4 8 39 41 -2 31
8. TISZAKANYÁR 21 9 3 9 38 42 -4 30
9. VÁSÁROSNAMÉNY 21 8 5 8 44 41 3 29
10. KISVÁRDA II. 21 7 6 8 31 29 2 27
11. BAKTALÓRÁNTHÁZA 21 8 3 10 40 42 -2 27
12. FEHÉRGYARMAT 21 7 5 9 34 39 -5 26
13. CSENGER 21 6 4 11 34 45 -11 22
14. MÁTÉSZALKA 21 5 3 13 23 40 -17 18
15. GYULAHÁZA 20 4 5 11 22 46 -24 17
16. TISZAVASVÁRI 21 3 2 16 24 67 -43 11

 

 

Fel Következő