22. forduló (2022.04.02-03.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 

 

Ibrány SE

Vásárosnamény

2022.04.03. 16:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály
 

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Szeretnénk visszatérni a győzelmi ösvényre, ehhez viszont nem elég, amit az öltözőn belül megbeszélünk, minden egyes játékosomtól elvárom, hogy hozzátegye a saját kis kreativitását, és természetesen maximális hozzáállásra is szükség lesz, ebben az esetben tudunk sikeresek lenni.
   
  Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Lehet mondani, hogy rangadó lesz vasárnap, de nekünk ez is egy meccs a sok közül. Vélhetően a jó pálya majd feldobja a srácokat és nagy kedvvel fogunk játszani. De még mindig ránk jár a rúd…


További mérkőzések:

Szombat

Csenger (5.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – A mérkőzés egyértelmű esélyese a Szpari II., amelynek megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát, bár ezer sebből vérzünk.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Bármilyen összetételben lépjünk pályára, reméljük folytatni tudjuk jó szereplésünket.

Gyulaháza (16.)–Kemecse (15.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Ettől lejjebb már nem lehet…

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Érdekes hétvége vár ránk, vagy elsüllyedünk vagy, ha nem háttal állunk a meccsnek, akkor megláthatjuk a fényt az alagút végén. Bármilyen eredményre képesek vagyunk és remélem nem téveszti meg a csapatot, hogy Bardi Gabinak most nem tetszik a Gyulaháza, benne él már évek óta és ahogy eddig, ezután is képes lesz a megújulásra.

Mátészalkai MTK (3.)–Nagyhalász (12.)

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Már téma volt a héten az öltözőben a Halász remek tavaszi szereplése. Ennek okán teljesen felesleges az aktuális tabellát alapul venni, mivel az eddigi tavaszi első érkezik hozzánk. Ugyanakkor ezt a rangadót megfelelő hozzáállással és akarattal hozhatjuk, mivel mindenki az elsőt akarja megverni.

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Ismét egy dobogóért küzdő, remek élcsapattal játszunk, amely ősszel hatásos előadást tartott Nagyhalászban. Sajnos, gondjaink nem enyhültek, a vészes sárgaláz, illetve sérültjeink száma meghatározzák a hétvégi összeállítást. Ennek ellenére senki ne várja, hogy feltartott kezekkel érkezünk Szalkára, egyrészt, hogy néznénk ki úgy a buszon, másrészt Nyírturánál már zsibbadna a karunk.

Nagyecsed (9.)–Nyírmeggyes (13.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Úgy látom, hogy a megye egy nagyon „kisimult”, magyarán bárki, bárhol bárkit legyőzhet. Mi is egy jó formában lévő Meggyest fogadunk, de azért hazai pályán szeretnénk megszerezni a három pontot.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkező csapathoz látogatunk. A papírforma alapján a hazaiak felé billen a mérleg, de többször bebizonyítottuk már, hogy bárki ellen van esélyünk pontot szerezni. Az biztos, hogy nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni.

Vasárnap

Balkány (10.)–Nyírbátor (8.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Nem vagyunk könnyű helyzetben, sajnos, két meghatározó támadónk hetekre kidőlt, van, aki abbahagyta és akadnak betegek is. Ettől függetlenül maroknyi csapatunkkal mindent meg fogunk tenni, hogy behúzzuk ezt a nagyon fontos mérkőzést, hisz nagyon szoros a tabella, így többek mellett nekünk is immár a kiesés elkerüléséért kell harcolni!

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – A táblázat alapján látni lehet, hogy egy-egy győzelem mekkora jelentőséggel bír. A csapat valamennyi meccsen próbálja a maximumot nyújtani, ha ugyanezt a hozzáállást tapasztalom hétvégén, akkor kedvező eredményt érhetünk el.

(A mérkőzést Szakolyban rendezik)

Mándok (4.)–Nyírgyulaj (11.)

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – Azt gondolom, szükség volt új impulzusra, amit nem volt kérdés, hogy házon belül oldunk meg. Az őszi jó szereplés után kissé megfogyatkozott a csapat, de gyűjtögetni kell a pontokat, ezt már most el lehet kezdeni a Gyulaj ellen. Minden egyes játékos tudja, a vezetőség számára ez az év egyik legfontosabb meccse, meg aztán beszélgettünk a fiúkkal, ahol elhangzott: sokkal jobb nyerni, mint kikapni!

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egyre nehezebb a helyzetünk, ráadásul egy jó csapat otthonában kellene sikeresen helytállni.

A Tarpa–Újfehértó mérkőzést május 11-én rendezik.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Austria J.-Vásárosnamény 3–2 (1–2) 

Ibrány, 147 néző, v.: Hegedűs Cs.

Ibrány: Tóth N. – Buka B., Mészáros M. (Bészély G.), Makai I., Lakatos B., Nagy D., Szőlősi P., Csáki J., Pápa Sz. (Kiss P.), Kállai G., Zubora T. Edző: Kiss Tamás.

Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Bátyi L., Szabó T., Berec G. (Horváth N.), Zán B. (Deskó D.), Misák S., Illés G., Csordás G., Barta F., Orosz F. Edző: Harbula Balázs.

Fordulatos mérkőzésen kétszer vezetett a Namény, de a nagyot hajrázó Ibrány kicsikarta a győzelmet.

Gól: Nagy D. 2, Lakatos B., illetve Illés G., Orosz F.

 
Fordulatos mérkőzésen győzött az Ibrány
Fotó: ifj. Kulcsár Béla

Kiss Tamás: – Ezzel a győzelemmel szeretnénk születésnapján köszönteni sportigazgatónkat, dr. Ferenczi Tamást! A mérkőzésről annyit, nagyon igazságtalannak éreztem volna, ha vereséget szenvedünk: a csapat bizonyította, hogy óriási tartása van, hisz kétszer is vesztett állásból jött vissza és fordítani tudott. Ezért hatalmas gratuláció jár minden egyes játékosnak!

Harbula Balázs: – Gratulálok az Ibránynak, és a jövőben halasztási kérelemmel felesleges hozzám fordulni…


További eredmények:

Csenger–Nyíregyháza Spartacus II. 2–0 (2–0)

Csenger, 106 néző, v.: Goneth B. Csenger: Korompai M. – Bence L., Lengyel M. (Oláj E.), Nagy M. (Jónás G.), Csorvási Á., Antal R., Stef, Gaál K., Barcsay M. (Katona P.), Osváth S., Balogh Á. Edző: Barcsay István. Nyíregyháza Spartacus II.: Szondi L. – Tagai A., Tudja D., Pataki B., Tangel L. (Ferencz B.), Hunyadi B., Gönczör R., Gresó M. (Panyi A.), Csilus Á. (Kardos K.), Szűcs D., Sztankó D. (Vámos G.). Edző: Huszák Géza. Bravúros győzelmet aratott a fegyelmezetten játszó csengeri csapat. Gól: Barcsay M. 2

Barcsay István: – Taktikus, fegyelmezett játékkal úgy érzem, rászolgáltunk a győzelemre. Gratulálok a fiúk teljesítményéhez.

Huszák Géza: – Olyan mérkőzés volt, amely minden csapat életében előfordulhat, valamennyi játékosunk mélyen tudása alatt játszott. Ilyen a futball!

Gyulaháza–Kemecse 1–3 (0–2)

Gyulaháza, 100 néző, v.: Papp F. Gyulaháza: Kasza Á. – Papp G. (Parádi B.), Illés A., Gáti Sz., Csépke M., Kozma M., Köblös B., Koszta Z., Tóth F., Csercsa G., Gáti S. (Kozma J.). Edző: Bardi Gábor. Kemecse: Kopasz J. – Hokk Á, Kovács I. (Ádám D.) Balogh G., Csáki P., Hadházi D., Hokk B., Sándor D., Szaffián Sz. (Szilágyi D.), Majoros Á., Ács Sz. (Bárdos A.). Edző: Resán Attila. Gól: Kozma J., illetve Balogh G., Csáki P., Ádám D.

Bardi Gábor:

Resán Attila: – Győztünk! Pedig a második félidőben majdnem háttal ültünk a meccsnek…

Mátészalkai MTK–Nagyhalász 1–2 (0–0)

Mátészalka, 104 néző, v.: Király A. Mátészalka: Szilágyi P. – Szabó D., Szántó Z. (Virág J.), Ötvös Sz., Lyáh A., Farkas Z., Huszti P., Gergely M., Szabó B., Magyari M., Sárosi M. Edző: Kiss Gábor. Nagyhalász: Kőrösi N. – Varga B., Tóth L., Kató I., Kölcsi A., Nagy T. (Tóth M.), Simon D. (Bognár A.), Károlyi R., Mészáros T., Mátrai N., Oláh L. (Babják Cs.). Edző: Nagy Lajos. A mérkőzés szomorú eseménye volt, hogy az első félidő hajrájában súlyosnak tűnő – információnk szerint – térdsérülést szenvedett a mátészalkai Szántó Zoltán, akit mentő szállított el a pályáról. Ugyanakkor a nagyhalászi csapat folytatta tavaszi, nagy menetelését. Gól: Lyáh A., illetve Károlyi R., Babják Cs.

Kiss Gábor: – A futball igazságos sportág, azonban a mai napon nem volt az. A mérkőzést végig uralva, számtalan száz százalékos helyzetet kialakítva nem tudtuk megnyerni ezt a meccset. Dolgozunk tovább a siker érdekèben.

Nagy Lajos: – 1888 október 13-án Magyarországon elsőként Mátészalkán gyúlt fel először a közvilágítás. De a lámpát mégis mi kapcsoltuk le ma… Nagyhalászban ma este elkezdődik a választás: körte, barack, szilva, vagy alma… Mondd, te kit választanál? Mielőbbi gyógyulást, Szántó Zolinak!

Nagyecsed–Nyírmeggyes 3–0 (1–0)

Nagyecsed, 171 néző, v.: Pethő P. Nagyecsed: Sarkadi Zs. – Sarkadi G. (Bulyáki A.), Zámbó K., Pócsi B., Bulyáki K., Kóka S., Kóka R., Bernáth M. (Erdős M.), Angyal N., Nyíregyházi G., Somlyai G. (Mezei B.). Edző: Kósa József. Nyírmeggyes: Zán K. – Savrnoh, Török G., Hadadi K. (Schupler Sz.), Nógrádi S. (Székelyi N.), Batizi-Pócsi N., Preg I., Nagy D., Szondi R., Folytán Z., Drabik M. Edző: Kovács László. Gól: Somlyai G., Bulyáki K., Angyal N.

Kósa József: – Amit egész héten beszéltünk a srácokkal, azt szó szerint betartották. Lehetett látni a tüzet a szemekben, és azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Gratulálok az egész csapatnak. Egyszerűen nem értem, hogy a Meggyes hogy állhat ott a tabellán, ahol, mert sokkal jobb csapat annál.

Kovács László: – Az első félidőben úgy gondolom, nem játszottunk rosszul, a folytatásban viszont megérdemelten gyűjtötte be a három pontot az Ecsed.

 


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 21 16 2 3 56 24 32 50
2. VÁSÁROSNAMÉNY 22 12 4 6 39 33 6 40
3. MÁTÉSZALKAI MTK 21 10 6 5 43 23 20 36
4. CSENGER FC 21 10 5 6 59 42 17 35
5. IBRÁNY SE 21 10 5 6 44 30 14 35
6. MÁNDOK VSE 22 10 3 9 48 38 10 33
7. NAGYECSED RSE 22 8 8 6 40 26 14 32
8. BALKÁNYI SE 22 9 4 9 43 39 4 31
9. ÚJFEHÉRTÓ SE 21 8 7 6 38 25 13 31
10. NYÍRBÁTORI LSE 22 9 3 10 31 43 -12 30
11. NYÍRGYULAJ KSE 22 9 2 11 35 33 2 29
12. NAGYHALÁSZI SE 22 8 1 13 30 56 -26 25
13. KEMECSE SE 22 6 5 11 29 48 -19 23
14. NYÍRMEGGYES SK 22 7 0 15 24 49 -25 21
15. TARPA SC 21 6 3 12 25 40 -15 21
16. GYULAHÁZA KSE 22 5 2 15 25 60 -35 17

 

 

Fel Következő