27. forduló (2022.05.07-08.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 
Mátészalkai MTK
 
Ibrány SE
2022.05.07. 17:00
Nyír-Wetland Megyei I. osztály
27. forduló

  Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – A Mátészalkának hazai pályán mindenki ellen győzelemre kell játszani, ez most sem lesz másként. Azonban, hogy milyen minőségben tudjuk majd ezt megtenni, kiderül szombaton.
   
Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Az elmúlt két mérkőzésen, sajnos nem sok sikerélmény ért minket, de ezen már változtatni nem tudunk, de ami még előttünk van – azon igen. Ezért már Szalkán is minden egyes játékosomtól maximális koncentrációt és odaadást várok el. És mindenkitől várom azt a pluszt, amit az egyéni kvalitásával mellé tud tenni, ebben az esetben eredményesek lehetünk.


További mérkőzések:

Szombat

Nyírmeggyes (13.)–Nyírbátor (8.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Nagyon örülnék, ha végre úgy tudnánk győztesen lejönni a pályáról, hogy közben a rivális csapatok nem szereznek pontot. Egy jól felkészített, fiatal csapat látogat hozzánk, azonban ha a mi Törökünk folytatja a gólgyártást minden esélyünk megvan, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Lassan a szezon vége felé közeledve úgy gondolom, minimális célunkat elértük. De tudnivaló, evés közben jön meg az étvágy, ha már ilyen közel vagyunk a közvetlen élcsoporthoz, szeretnénk minél feljebb kapaszkodni.

Austria Juice-Vásárosnamény (2.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Géczi István, a Vásárosnamény edzőpárosának tagja: – Gratulálunk a Nyíregyháza II. bajnoki címéhez! Igyekezni fogunk minden tőlünk telhetőt megtenni a pontszerzés érdekében, hogy továbbra is életben tartsuk dobogós esélyeinket.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Megnyertük a bajnokságot, becsülettel végig fogjuk játszani a hátralévő mérkőzéseket.

Nyírgyulaj (11.)–Gyulaháza (16.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Nagyon bízom abban, hogy a hétvégi meccsen összekapjuk magunkat és megszerezzük azokat a pontokat, amivel biztosíthatjuk a bennmaradást.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A múlt heti pontszerzés arra már jó volt, hogy ne higgyék azt ellenfeleink, hogy könnyű falat leszünk számukra. Becsülettel végigdolgozzuk a szezont és szeretnénk még pontokat gyűjteni.

Nagyecsed (5.)–Balkány (7.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Ismét egy nehéz mérkőzés vár ránk, hisz rutinos edzővel, remek játékossal rendelkező együttes látogat hozzánk. Az elmúlt heti siker egy kicsit megtépázta csapatomat, újabb sérültekkel gyarapodtunk, így még nem tudom, milyen összetételben fogunk pályára lépni, de mindent el kell követni annak érdekében, hogy eredményesek legyünk. Nagyon észnél kell lenni, tisztában vagyok azzal nem lesz könnyű dolgunk, viszont bizakodó vagyok.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Nagyecsed hetek óta nagyon jó passzban van, nyeri a mérkőzéseket, Kósa Józsi barátom most már bizonyosan új impulzust adott csapatának. Egy ponttal vannak előttünk, tehát minimális a különbség, éppen ezért nagy csatára számítok: mivel még van esélyünk akár a dobogóra kerülni, mindent meg fogunk tenni a pont, vagy pontok megszerzéséért.

Vasárnap

Újfehértó (10.)–Kemecse (12.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A hátralévő fordulókban igyekszünk minél több pontot gyűjteni és akkor sikerülhet kicsit előrébb végeznünk, mint a középmezőny alja.

Resán Attila, a Kemecse edzője: – Mindegy a tabellán elfoglalt helyezés, mindegy az aktuális forma, egy Újfehértó–Kemecse mérkőzés mindig „vérre” megy és csak az adott napi formán, hozzáálláson és a jó ég tudja, még min múlik a pontok megszerzése.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Nagyhalász (15.)–Csenger (3.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – A tavasszal megszerezhető és az abból megszerzett pontok arányát tekintve talán elmondható, hogy elfogadható. Ha viszont a tabellára nézek, egyből elkap a hányinger. Segítőmmel biomonitoring útján elemeztük az elmúlt meccseket, tisztában vagyunk a hibáinkkal, ráadásul az élet sorjázza előttünk a gondokat. Igyekszünk tovább javulni, megoldásokat keresni.

Barcsay István, a Csenger edzője: – A Halász számára nyilván nagyon fontos minden egyes hátralévő mérkőzés, így nyilván „harapni” fog, ettől függetlenül mi is eredményesen akarunk szerepelni.

Mándok (9.)–Tarpa (14.)

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – Gólt, gólokat kell rúgnunk. A játékkal múlt héten sem volt különösebb gond, de a támadó harmadban és a befejezéseknél folyamatosan rossz döntést hoztunk. Ezt a héten igyekszünk kijavítani, hogy vasárnap eredményesek legyünk.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Hétről hétre csak ismételni tudom magam, a bennmaradás érdekében pontra, pontokra van szükségünk.

 


Tudósítások, eredmények

Mátészalkai MTK–Ibrány SE 0–2 (0–1)

Mátészalka, 132 néző, v.: Veres J. 

Mátészalka: Szilágyi P. – Scheibli M. (Varga Z.), Szabó D., Virág J., Lyáh A. (Kovács B.), Szabó B., Huszti P., Gergely M. (Szigeti R.), Magyari M., Bodó L., Baráz M. Edző: Kiss Gábor. 

Ibrány: Tóth N. – Buka B., Makai I. (Pápa Sz.), Lakatos B., Csáki J. (Jeddi B.), Nagy D., Somogyi T., Gergely B. (Kiss P.), Molnár Z. (Mészáros M.), Kállai G., Zubora T. Edző: Kiss Tamás. 

Gól: Kállai G. 2.

Küzdelmes mérkőzésen győzött a sárga mezes Ibrány
(Fotó: Ifj. Kulcsár Béla)

Kiss Gábor: – Az nem lehet mentség, hogy nagyon sok a meghatározó sérült játékosunk. Elszomorító, hogy hazai pályán nem hiszünk magunkban, hit és alázat nélkül focizunk le egy ilyen mérkőzést, ráadásul tűz nélkül. Ha valakiből hiányzik a motiváció legminimálisabb csírája is, az ne űzze ezt a sportágat!

Kiss Tamás: – Annak ellenére, hogy felforgatott Mátészalkához látogattunk, nagyon fegyelmezett és szervezett csapattal találtuk magunkat szembe. Úgy érzem, a meccs összképe és a helyzetek alapján megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.


További eredmények:

Nyírmeggyes–Nyírbátor 2–2 (1–1)

Nyírmeggyes, 184 néző, v.: Tomori. Nyírmeggyes: Zán K. – Hornyák Zs. (Sivadó P.), Nagy Zs., Török G., Nógrádi S., Batizi-Pócsi N. (Savnroh), Preg I., Székelyi N., Nagy D., Szondi R., Folytán Z. Edző: Kovács László. Nyírbátor: Kiss B. – Bakosi M. (Selymes T.), Nagy T., Szabó M., Danó M., Bakó T., Varga B., Lukács B. (Török I.), Erdei Z., Hegedűs T., Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Gól: Nagy D., Savnroh illetve Erdei Z. (11-esből), Varga B.

Kovács László: – Úgy gondolom, egy ilyen szomszédvári rangadón nem fér bele, hogy büntetőt hibázzunk, a kialakított helyzetek alapján viszont a mérkőzés végén már örülök az egy pontnak is. További sok sikert a Bátornak!

Erdei Zoltán: – Az első félidőben nagyon enerváltan játszottunk, a másodikban viszont el kellett volna dönteni a mérkőzést. Sajnos, ezt nem tettük, úgy gondolom, Meggyesen hagytunk két pontot. Gratulálok a hazai kapusnak, mert nagyszerűen védett.

Austria Juice-Vásárosnamény–Nyíregyháza Spartacus II. 2–2 (0–2)

Vásárosnamény, 404 néző, v.: Fehér Á. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Bátyi L., Szabó R., Zán B., Deskó D., Misák S., Illés G. (Berec G.), Csordás G., Barta F., Orosz F. Játékos-edző: Géczi István, Illés Péter. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Szabó B., Pataki B., Oláh B. (Panyi A.), Hunyadi B., Gönczör R. (Banyoi), Tagai A., Kardos K., Csilus Á., Ferencz B. (Sógor Cs.), Tudja D. (Szűcs D.). Edző: Huszák Géza. Gól: Barta F. 2, illetve Oláh B. 2.

Géczi István: – Az első félidőben jobbak voltak a vendégek, a szünet után úgy érzem, jelentősen feljavultunk és rászolgáltunk legalább egy pontra.

Huszák Géza: – Az első félidőben többször lezárhattuk volna a mérkőzést, majd a lelkes Namény szépített, ami visszahozta őket a meccsbe. Ezután is lett volna volna lehetőségünk újabb gólt szerezni, de érvényesült a foci örök törvénye: a kihagyott helyzetek a végén megbosszulták magukat.

Nyírgyulaj–Gyulaháza 2–2 (0–0)

Nyírgyulaj, 53 néző, v.: Kertész Cs. Nyírgyulaj: Szegedi G. – Kovács G., Tóth B., Ács Á., Nagy B., Haburcsák B., Fekete M., Vass I., Szabó Á. (Fedor I.), Domokos M. (Bagi Á.), Orosz D. Edző: Lukács Tibor. Gyulaháza: Kasza Á. – Papp G., Parádi B. (Kozma Zs.), Kozma J. (Fedor A.), Kozma M., Koszta Z., Illés A., Csépke M., Köblös B., Lakatos P., Galambos B. Edző: Bardi Gábor. Gól: Nagy B., Ács Á., illetve Kozma Zs., Köblös B.

Lukács Tibor: – Kétszer is vezettünk a mérkőzésen, de hibáink után az ellenfél egyenlíteni tudott, így fáj pontokat vesztettünk, ami akár még sokra is kerülhet.

Bardi Gábor: – Pontot szereztünk, de túl sok értéke még az idegbeli döntetlennek sincs.

Nagyecsed–Balkány 1–1 (1–0)

Nagyecsed, 192 néző, v.: Gergely S. Nagyecsed: Sarkadi Zs. – Sarkadi G., Nyíri Gy., Pócsi B., Bulyáki K., Bulyáki A. (Erdős M.), Kóka S., Kóka R., Angyal N., Mezei B. (Bernáth M.), Nyíregyházi G. (Gömze A.). Edző: Kósa József. Balkány: Hegyes B. – Sallai M., Kerecsen J., Szabó R., Fodor T. (Csatári Á.), Furó Zs., Rózsa N. (Máté G.), Bartha Z., Vasas T., Tőkés T., Pallai B. Edző: Mirgai László. Gól: Nyíregyházi G., illetve Bartha Z.

Kósa József: – Azt gondolom, igazságos eredmény született, gratulálok a vendégeknek. Ebben ma csak ennyi volt.

Mirgai László: – Minden elismerésem a srácoké, mert a sok hiányzó ellenére hetven percig a mi akaratunk érvényesült. Gyönyörű góllal egyenlítettünk, a végén beszorítottuk a hazaiakat, de a győztes gólt már nem sikerült bepréselni. Sajnálom az elején kapott buta büntetőt, ezzel együtt nagyon jó csapat otthonában sikerült bravúrpontot szerezni. 

Újfehértó–Kemecse 3–2 (1–1)

Téglás, 117 néző, v.: Pethő P. Újfehértó: Dukát P. – Csáki B., Kecskeméti P. (Kertész M.), Petics Gy., Csizmarik Á. (Torma T.), Barta G. (Tábori Á.), Hudák M., Zámbó D., Daróczi P., Jócsák D., Szilágyi Á. Edző: Piskóti Zsolt. Kemecse: Baráth B. – Kovács I., Madzin I. (Szaffián Sz.), Hadházi D., Majoros Á., Ádám D. (Törő D.), Bárdos A. (Ács Sz.), Hokk Á., Balogh G., Sándor D., Hokk B. Edző: Resán Attila. Gól: Szilágyi Á. 2, Tábor Á., illetve Hokk B., Ács Sz.

Piskóti Zsolt: – Hátrányból sikerült fordítani, ami most nagyon sokat jelent a csapatnak. Ez adhat hitet nekünk az utolsó fordulókra. Gratulálok Tábori Ádám első felnőtt góljához, ami ráadásul győzelmet ért!

Resán Attila: – Megpróbáltam visszafogni magam és nem foglalkozni a játékvezetéssel, de ha végleg eltiltanak a labdarúgás minden tevékenységétől, akkor is vállalom: a mai mérkőzésen a játékvezető egyértelműen belenyúlt a mérkőzésbe és így nagyon nehéz bármelyik csapaton felülkerekedni nemhogy az Újfehértón. Nem beszélve arról, hogy a Vásárosnamény elleni meccsünket egy pusztadobosi játékveztő dirigálta, ott az utolsó pillanatban sikerült egy szerencsés góllal nyernünk. Ez a megyei futball politika elvette a kedvem az egésztől. Arra kérem a fegyelmi bizottságot, hogy örökre tiltson el, mert vagyok annyira önfejű, hogy magamtól nem adom fel ezt a szélmalomharcot.

Nagyhalász–Csenger 1–3 (1–1)

Nagyhalász, 202 néző, v.: Takács A. Nagyhalász: Kőrösi N. – Mészáros T. (Kormány Sz.), Tóth L., Nagy T. (Tóth M.), Beri J. (Bognár A.), Kölcsi A., Tanyi A., Babják Cs., Simon D., Mátrai N., Oláh L. Edző: Nagy Lajos. Csenger: Korompai M. – Csorvási Á., Antal R., Gaál K., Osváth S., Popovics N., Balogh Á, Jónás, Bence L., Nagy M. (Péter Gy.), Katona P. (Barcsay M.). Edző: Barcsay István. Gól: Nagy T., illetve Katona P., Barcsay M. (11-esből), Popovics N. Kiállítva: Tóth L.

Nagy Lajos: – Toldozott-foltozott csapatunkkal a kiállításig nagyon is partiban voltunk, aztán a rutinos, jó erőkből álló Csenger lerendezte a meccset.

Barcsay István: – A második félidőre feljavultunk, ami gólokban is megmutatkozott. Gratulálok a csapat teljesítményéhez.

Mándok–Tarpa 1–1 (0–0)

Mándok, 73 néző, v.: Belicza. Mándok: Lőrincz Zs. – Maroda N., Ari A., Törtei T., Lusánszki L., Haller R. (Illés A.), Krajnyák Zs., Nardai N., Molnár Zs., Bugyi B., Nagy L. Technikai vezető: Dancs Attila. Tarpa: Csepovoj – Hlusko, Druzbljak, Kosztik (Komári Gy.), Rozman S. (Moticska), Barta K., Kofel, Herman, Lovincsuk, Marcsenko, Bodan. Edző: Varga Gyula. Gól: Lusánszki L., illetve Moticska.

Dancs Attila: – Igazságos döntetlen született, győzelmet nem érdemeltünk. Azt gondolom, a mérkőzés irama NB III-as szintű volt, viszont mindkét csapat sok hibával játszott. Az egyik rutintalanságból fakadóan, a másikat még meg kell fejtenünk… Gratulálok a Tarpának az egy ponthoz.

Varga Gyula: – Összességében úgy gondolom, szereztünk egy pontot, ami nem a legrosszabb eredmény Mándokon. Sok sikert a hazaiaknak! 


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 27 19 5 3 71 33 38 62
2. CSENGER FC 27 13 7 7 71 49 22 46
3. IBRÁNY SE 27 13 6 8 54 35 19 45
4. VÁSÁROSNAMÉNY 27 13 5 9 49 41 8 44
5. NAGYECSED RSE 27 11 10 6 50 32 18 43
6. MÁTÉSZALKAI MTK 27 11 7 9 55 39 16 40
7. BALKÁNYI SE 27 11 7 9 50 44 6 40
8. NYÍRBÁTORI LSE 27 11 6 10 38 48 -10 39
9. MÁNDOK VSE 27 11 5 11 53 45 8 38
10. ÚJFEHÉRTÓ SE 26 9 10 7 46 34 12 37
11. NYÍRGYULAJ KSE 27 10 4 13 39 41 -2 34
12. KEMECSE SE 27 8 6 13 34 53 -19 30
13. NYÍRMEGGYES SK 27 9 1 17 30 56 -26 28
14. TARPA SC 25 8 4 13 31 43 -12 28
15. NAGYHALÁSZI SE 26 8 1 17 32 66 -34 25
16. GYULAHÁZA KSE 27 5 4 18 31 75 -44 19

 

Fel Következő