1. forduló (2021.08.15-16.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 

Balkányi SE

Ibrány SE

2021.08.15. vasárnap, 17:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály
 

Mirgai László, a Balkány edzője: – Az Ibrány összeszokott, erős csapat, két jó támadóval, a mi keretünk pedig nagy átalakuláson ment keresztül. Úgy gondolom, a felkészülés tapasztalatait leszűrve, minden csapatrészben erősebek leszünk, mint voltunk, de természetesen mindezt a bajnoki szereplésünk fogja igazából megválaszolni. Szeretnénk hazai közönség előtt sikeresen bemutatkozni, ugyanakkor ahhoz, hogy ellenfelünket legyűrjük, mindenkinek százhúsz százalékot kell nyújtani!

 

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Innentől kezdve már nem babra megy a játék, nem férnek bele az edzőmeccseken elkövetett hibák. Kőkeményem meg kell dogozni minden egyes pontért, ráadásul olyan Balkányhoz látogatunk, amely a nyáron mindenképpen erősödött. Ha azt a teljesítményt tudjuk „kivinni” a pályára, mint amit az Encs elleni kupamérkőzésen tapasztalhattunk, ebben az esetben sikerrel zárhatjuk ezt a túrát.

 


További mérkőzések:

 

Szombat

Austria Juice-Vásárosnamény–Nyírgyulaj

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – A első bajnoki mindig meghatározó a folytatást illetően. Kíváncsian várom, hogyan reagál a csapat, milyen elánnal veti bele magát a mérkőzésbe! Hazai pályán játszunk és szeretnénk, ha érvényesülne az akaratunk, de tudjuk, hogy az ellenfelünk is pontokért érkezik.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Jelentősen átalakult a keretünk, ami látszott a felkészülési mérkőzéseken, amelyeken nem sok sikerélményben volt részünk, De azért dolgozunk, hogy továbbra is az élmezőny stabil tagjai maradjunk: az első lépést ehhez egy jó csapat otthonában kell megtennünk.

Nyírbátor–Nagyhalász

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Örülünk a feljutásnak és annak, hogy ismét a megye egyben szerepelhet a csapat. A játékoskeretet próbáltuk egyben tartani annak érdekében, hogy a legfontosabb célunkat, a bennmaradást meg tudjuk valósítani. A nyitómeccsre úgy készülünk, hogy a közönséget kiszolgáljuk, persze, a leglényegesebb feladat, megszerezni a három pontot.

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Két nagyon fiatal csapat összecsapásán azt hiszem, a pillanatnyi forma fog dönteni, remélem „pontosan” jövünk haza.

Nyíregyháza Spartacus II.–Nagyecsed

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Az előző idény sem volt egyszerű a megye kettőben, ez egy osztállyal feljebb még inkább igaz. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de bízom a fiatalokban: fel fogjuk tudni venni a versenyt, ugyanakkor arra kíváncsi vagyok, ebben a közegben mire leszünk képesek.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Célegyenesbe fordultunk, hétvégén már újra élesben megy a játék. A heti megszokott ritmusunkban készülünk, „pontosan” szeretnénk távozni.

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik)

Kemecse–Mátészalkai MTK

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Új idény indul, új reményekkel, bizom abban, hogy a csapat is ennek megfelelően áll hozzá a kezdéshez.

Virágh István, a Mátészalka edzője: – Bizakodva és izgatottan várjuk a kezdést, remélem, azok a taktikai dolgok, amiket gyakoroltunk, már az első fordulóban visszaköszönnek. Ezzel együtt természetesen tudjuk, hogy teljesen más a felkészülési meccsen mutatott teljesítmény, mint amikor már tétre megy a játék.

Gyulaháza–Mándok

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az előző szezonban szerepelt nagyon fiatal csapatunkhoz képest – a távozók miatt – még inkább csökkent átlagéletkor, perpillanat fogalmam sincs, mire leszünk képesek. Mindenesetre a jó nevekből álló Mándok ellen megpróbáljuk itthon tartani a három pontot.

Lakatos István, a Mándok játékos-edzője: – A jó kezdés nagy lendületet adhat a folytatáshoz, hogy ez sikerüljön, sokat kell tennünk érte a pályán.

Csenger–Tarpa

Barcsay István, a Csenger edzője: – Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülés, szeretnénk hazai környezetben itthon tartani a három pontot. ennek érdekében mindent meg fognak tenni a fiúk.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Rögtön belecsapunk a lecsóba. Ha megnézzük, a Csenger játékoskeretét, akkor kijelenthetjük, nem mi vagyunk ennek a meccsnek az esélyesei, de nyilván nem feltartott kézzel utazunk. A feladat adott, a megoldáson pedig dolgozunk.

Vasárnap

Újfehértó–Nyírmeggyes

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A rövid felkészülési időszakból próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni, hogy ez mire lesz elég, az majd a szezon közben kiderül. A jó rajt nagy lökést adhat, de az esélyeket ilyenkor még nehéz megítélni. Bízunk a sikeres szezon kezdésben.

Gózner Károly, a Nyírmeggyes játékos-edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, úgy gondolom az Újfehértó meghatározó csapata lesz a bajnokságnak. Mi a felkészülési meccseinken játszottunk nagyon jól és nagyon rosszul is. Hétvégén nagy akarásra és jó játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.

(A mérkőzést Kállósemjénben rendezik)


Tudósítások, eredmények

Balkányi SE–Ibrány SE 2–0 (0–0)

Balkány, 150 néző, v.: Pethő P.

Balkány: Hegyes B. – Sallai M., Furó Zs., Kovács E., Vasas T. (Lakatos J.), Tőkés T. (Szabó D.), Németi M., Kerecsen J., Bartha Z., Tóth D. (Fodor T.), Kanál R. (Szabó R.). Edző: Mirgai László.

Ibrány: Tóth N. – Kiss P. (Szabó M.), Szőlősi P., Nagy D., Lakatos B., Csáki J., Pápa Sz. (Kovács G.), Gergely B., Jeddi B., Lyáh A. (Somogyi T.), Haburcsák K. (Tóth M.). Játékos-edző: Kiss Tamás.

Küzdelmes mérkőzésen a balkányiak a hajrában szerzett gólokkal kerekedtek felül.

Gól: Kerecsen J. (11-esből 77.), Bartha Z. 90.


Az utolsó negyedórában ment el a meccs
Fotó: Ifj. Kulcsár Béla

Mirgai László: – Azt gondolom, a játékosaink mindent megtettek, hogy kiszolgálják közönségünket. Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, sajnos, a helyzetek kimaradtak, el kell ismerni, a vendégeknek is volt két nagy lövésük, amikor a kapusunk bravúrral védett. Az utolsó negyedórában látottak alapján azt hiszem, rászolgáltunk a győzelemre. Mindenképpen meg kell említeni, hogy csapatom hatalmasat küzdött, nagy bravúrnak tartom ezt a győzelmet.

Kiss Tamás: – Nem ilyen kezdésről álmodtunk. Közel sem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit tudunk. Hozzáteszem, nagyon szervezett, fegyelmezett Balkánnyal találkozunk, amely még nagyon sok csapatnak megnehezítheti a dolgát. Sok dolgot meg kell majd beszélnünk és kijavítanunk, ezzel együtt biztos vagyok abban, hogy lesz még bőven sikerélményben részünk.

 


További eredmények:

Austria Juice-Vásárosnamény–Nyírgyulaj 3–1 (1–1)

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Bíró Cs. Vásárosnamény: Szabolcsi M. – Géczi I.,  Rakóczi Zs., Illés P., Trombola V. (Barkaszi D.), Bátyi L., Illés G. (Horváth N.), Csordás G. (Orosz F.), Barta F. (Berec G.), Misák S., Szabó R. (Zán B.). Edző: Harbula Balázs. Nyírgyulaj: Oláh D. – Bégányi B., Buka B., Kállai G., Haburcsák B., Phrakonkham, Vass I. (Fekete M.), Bagi Á., Terdik Zs., Pataki I. (Fedor I.), Kiss L. Edző: Lukács Tibor. Gól: Illés G. 2, Haburcsák B. (öngól), illetve Bégányi B.

Harbula Balázs: – Az ellenfél korai vezetése sem fogta meg a csapatot, és bár az elején, 0-1-es állásnál a vendégek ziccert hibáztak, a folytatásban játékban abszolút föléjük tudtunk kerekedni, rászolgáltunk a három pontra.

Lukács Tibor: – Hiába szereztük meg a vezetést, egyéni hibák miatt gólokat kaptunk, majd a második félidőre teljesen elfogytunk, így a hazaiak megérdemelt győzelmet arattunk.

Nyírbátor–Nagyhalász 2–0 (1–0)

Nyírbátor, 200 néző, v.: Takács A. Nyírbátor: Borkó J. – Kelecsényi G., Szabó M., Sőre P., Danó M., Bakó T. (Erdei Z.), Selymes T. (Nyeste Cs.), Varga B., Nemes Z. (Molnár R.), Hegedűs T., Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Nagyhalász: Bodnár M. – Szűcs Z., Tóth L., Kató I., Varga B., Bognár A., Károlyi R., Huncsik Á. (Babják Cs.), Listván D., Mátrai N. (Kormány Sz.), Molnár Z. Edző: Borza László. Az újonc hazaiak igencsak megadták a módját a nyitánynak, zenei aláfestéssel, a Nélküled című szám dallamaira állt fel a kezdéshez a két csapat. Gól: Selymes T., Erdei Z. (11-esből)

Erdei Zoltán: – Az első félidőben úgy gondolom, jól játszottunk, a szünet után viszont kicsit elfáradtunk, de a győzelmet nem kell megmagyarázni.

Borza László: – Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, a második egy fokkal már azért jobb volt, de még nagyon sokat kell javulnunk!

Nyíregyháza Spartacus II.–Nagyecsed 4–2 (1–0)

Örökösföld, 150 néző, v.: Király A. Nyíregyháza Spartacus II.: Talján L. – Szűcs D., Herczku A., Sztankó D., Pataki B. (Kölcsi), Tanger L. (Rácin) Magyar G. (Gönczör), Nagy G., Tagai A. (Hunyadi B.), Torkos M. (Kecskeméti), Erdei M. Edző: Huszák Géza. Nagyecsed: Makó R. – Zámbó K., Gömze A. (Szabó T.), Pócsi B., Bulyáki K. (Nyíregyházi G.), Kóka R (Sarkadi G.)., Erdős M., Bernáth M., Angyal N., Mezei B., Somlyai G. Edző: Homann Richárd. Fordulatos, nagy iramú mérkőzésen nyertek a hazaiak. Gól: Sztankó 2, Pataki B., Pócsi B. (öngól), illetve Erdős M. (11-esből), Gömze A.

Huszák Géza: – Úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet, aminek értékét növeli, hogy 1-2 után helyén volt a fiúk szíve és az esze, így sikerült fordítani.

Homann Richárd: – Gratulálok a Szparinak.

Kemecse–Mátészalkai MTK 0–2 (0–0)

Kemecse, 100 néző, v.: Hegedűs Cs. Kemecse: Baráth B. – Mészáros M. (Ádám D.), Sándor D., Kovács I., Hadházi D., Ács Sz. (Bárdos A.), Majoros Á., Hokk Á. (Szilágyi D.), Soós T., Hokk B., Csáki P. Megbízott játékos-edző: Madzin István. Mátészalka: Szilágyi P. – Szántó Z., Ötvös Sz., Varga N., Farkas Z., Huszti P., Makó P., Gergely M. (Sárosi M.), Szabó B., Magyari M., Mos. Edző: Virágh István. A Szalka az utolsó félórában csikarta ki a győzelmet. Gól: Ötvös Sz., Gergely M.

Madzin István: – Korrekt játékvezetés mellett hatvan percig jól játszottunk, csak a gól hiányzott, majd a Szalka megszerezte a vezetést, ami után kinyíltunk, így több lehetősége adódott az ellenfélnek a mérkőzés eldöntésére. Gratulálunk a Mátészalkának, mi pedig megyünk tovább!

Virágh István: – Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani, de az egész csapat betartotta az eltervezett taktikánkat, így a jó futballistákból álló Kemecse ellen sikerült lehozni kapott gól nélkül a meccset. Minden edző ilyen bemutatkozásról álmodik, amit köszönök a csapatnak és a teljes stábnak!

Gyulaháza–Mándok 0–4 (0–1)

Gyulaháza, 150 néző, v.: Paráda. Gyulaháza: Kőrösi N. – Illés A., Kozma J., Köblös, Galambos B., Koszta Z. (Tintér I.), Csépke M., Varga L., Kozma M., Németh T. (Varga D.), Csercsa G. Edző: Bardi Gábor. Mándok: Lőrincz Zs. – Ari A., Törtei T., Molnár Zs., Nardai N., Lakatos I., Kovács R., Jánvári D., Maroda N. (Lusánszki L.), Gyüre T. (Haller R.), Baglyos L. Játékos-edző: Lakatos István. Biztosan nyertek a vendégek. Gól: Baglyos L. 2, Kovács R., Haller R.

Bardi Gábor: – Megérdemelten nyert a Mándok ilyen különbséggel is, gratulálok neki.

Lakatos István: – Játékban még van hova fejlődni, de az eredményhez feltétlenül gratulálok a srácoknak.

Csenger–Tarpa 5–0 (2–0)

Csenger, 200 néző, v.: Gergely S. Csenger: Makay Z. – Katona P., (Nagy M.) Lakatos T. (Polácsek), Popovics N. (Stef), Csorvási Á. (Péter Gy.), Barcsay M., Antal R. (Gaál K.), Ohár R., Balogh Á., Osváth S., Fejes J. Edző: Barcsay István. Tarpa: Sas I. – Srjuba (Kálin N.), Szidor S., Dolináj P., Tüzes Zs., Rácz I. (Barta K.), Losonczi B. (Komári Gy.), Rozman S. (Moticska), Djacsenko, Mocsán P. (Morilyák), Gál R. Edző: Varga Gyula. Gól: Barcsay M. 2, Balogh Á., Lakatos T., Csorvási Á. Ifi: 8-2.

Barcsay István: – Fiatal, agilis csapat ellen sikerült jó játékkal érvényesíteni az akaratunkat. Köszönjük a szurkolók biztatását, és persze, gratulálok a srácoknak!

Varga Gyula: – A mai mérkőzés után csak gratulálni tudok a Csengernek, mi pedig dolgozunk tovább.

Vasárnap

Újfehértó–Nyírmeggyes 3–1 (2–1)

Kállósemjén, 150 néző, v.: Major O. Újfehértó: Dukát P. – Dénes K., Csáki B. (Torma T.), Szilágyi Á., Petics Gy. (Csizmarik Á.), Seres K. (Veres D.), Kántor T., Zámbó D., Pallai G. (Pallai B.), Daróczi P., Somogyi M. (Hudák M.). Edző: Piskóti Zsolt. Nyírmeggyes: Schupler Sz. – Szántó I., Nagy Zs., Nagy D. (Batizi-Pócsi N.), Balogh S. (Hadadi K.), Nógrádi S., Folytán Z., Gózner K., Preg I., Szondi R. (Szép Á.), Drabik M. (Savhnoh), Játékos-edző: Gózner Károly. Az újfehértói csapat nehezen törte meg a vendégek ellenállását. Gól: Dénes K., Somogyi M., Zámbó D., illetve Nógrádi S.

Piskóti Zsolt: – Minden kezdet nehéz és ez ma nagyon igaz volt. Sajnos, nem voltunk kellően élesek és egy ütemmel lassabban játszottunk, de nyílván minden meccs más és az ellenfél is masszívan, jól játszott. Ezt a győzelmet Matévi Csaba elnök születésnapjára ajánljuk!

Gózner Károly: – Egy egynél nekünk volt ziccerünk, ebből kontrázott meg minket a hazai csapat, amely gólt és vezetést szerzett, utána már nem tudtunk újítani.


Tabella:

1. CSENGER  FC 1 1 0 0 5 0 5 3
2. MÁNDOK VSE 1 1 0 0 4 0 4 3
3. NYÍREGYHÁZA II. 1 1 0 0 4 2 2 3
4. VÁSÁROSNAMÉNY 1 1 0 0 3 1 2 3
5. ÚJFEHÉRTÓ SE 1 1 0 0 3 1 2 3
6. BALKÁNYI SE 1 1 0 0 2 0 2 3
7. MÁTÉSZALKAI MTK 1 1 0 0 2 0 2 3
8. NYÍRBÁTORI LSE 1 1 0 0 2 0 2 3
9. NAGYECSED RSE 1 0 0 1 2 4 -2 0
10. NYÍRGYULAJ KSE 1 0 0 1 1 3 -2 0
11. NYÍRMEGGYES SK 1 0 0 1 1 3 -2 0
12. IBRÁNY SE 1 0 0 1 0 2 -2 0
13. KEMECSE SE 1 0 0 1 0 2 -2 0
14. NAGYHALÁSZI SE 1 0 0 1 0 2 -2 0
15. GYULAHÁZA KSE 1 0 0 1 0 4 -4 0
16. TARPA SC 1 0 0 1 0 5 -5 0

 

 

Fel

Következő