6. forduló (2021.09.18-19.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 

Ibrány SE

Nyírbátori LSE

2021.09.19. 16:00


Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Sajnálom, hogy mostanában a szimpatikus vesztes szerepét kell eljátszanunk, mert, aki látta a meccseinket tudhatja, a hozzáállással és összességében a játékkal sincs nagy probléma. Ezt a szerencse faktort valahogy a mi javunkra kellene fordítani, mindenesetre vasárnap is mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – A hétvégén a mezőny egyik legjobb játékoskeretével rendelkező csapathoz látogatunk, úgy gondolom, ha a legutóbbi meccsen nyújtott teljesítményt át tudjuk menteni erre a fordulóra, akkor szoros eredményt érhetünk el.


További mérkőzések:

Szombat

Nagyecsed (14.)–Nagyhalász (12.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Jelenlegi helyzetünkben, hazai pályán számunkra csak a győzelem elfogadható.

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Először is köszönjük, hogy a hazai csapat sportszerű hozzáállását az időpontváltozáshoz. Tudjuk, a sebzett vad mindig a legveszélyesebb, éppen ezért rettenetesen nehéz mérkőzésre számítok. Aki ismeri a megyei futballt, tisztában van vele, hogy a nagyecsedi játékoskeret sokkal erősebb annál, mint amit a tabella jelenleg mutat.

(A mérkőzés 14 órakor kezdődik)

Mátészalkai MTK (5.)–Nyírgyulaj (4.)

Virágh István, a Mátészalka edzője: – Összeszokott, évek óta stabilan az élmezőnyben szereplő csapat látogat hozzánk, kíváncsian várom, mire leszünk képesek hazai pályán. Reményeink szerint végre igazán kiszolgáljuk szurkolóinkat.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A szalkai csapat már az előző szezonban is bizonyította, lendületes, jó csapat, erre a szezonra még erősebbek lettek, bravúr lenne a pontszerzés.

(A mérkőzés 14 órakor kezdődik)

Gyulaháza (10.)–Nyírmeggyes (16.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Mit lehet erre mondani? Ezek a meccsek a legnehezebbek, ha itthon szeretnénk tartani a három pontot, nagyon fegyelmezett játékra lesz szükségünk.

Gózner Károly, a Nyírmeggyes játékos-edzője: – Jelen pillanatban abban a helyzetben vagyunk, hogy minden mérkőzés létfontosságú számunkra. A héten megpróbáljuk rendezni a sorainkat és igyekezni fogunk, hogy a legtöbbet kihozzuk a hétvégi mérkőzésből.

Csenger (2.)–Kemecse (13.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Tavasszal kikaptunk Kemecsén, ez mindmáig fájó emlék, amit most mindenképpen szeretnénk feledtetni. Az lenne az igazi, ha a revansot tudnánk venni és mindez jó játékkal párosulna.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – A héten sokkal több időt töltöttem a csapat edzésein, mint eddig. Valószínűleg ennek semmi köze sem lesz a szombati eredményhez: ha mégis, akkor az véletlenek egybeesése.

Tarpa (15.)–Austria Juice Vásárosnamény (6.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Félretéve a tabellát, ez a mi kis El Clasiconk, és ezzel mindent elmondtam.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – A beregi rangadó háromesélyes. A tarpai csapatban sokkal több van, ami ki is fog jönni, de remélem nem ellenünk. Igyekszünk tisztességesen felkészülni és megteszünk mindent, hogy győztesen távozzunk!

Vasárnap

Balkány (9.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Huszák Géza barátommal együtt nőttünk fel, végigjártuk a korosztályos utánpótláscsapatokat Nyíregyházán, majd NB III-ban Rakamazon is együtt fociztunk, később közösen dolgoztunk a Kertvárosnál és nyertünk NB II-es bajnoki címet. Egy ideig a Szparinál is együtt ténykedünk, de egymás ellen még soha nem meccseltünk, ez lesz az első alkalom. Természetesen nem véletlenül állnak az élen, nem mi vagyunk az esélyesek, de egy mérkőzésen bármi előfordulhat: ha a nyitányon, az Ibrány ellen tapasztalt teljesítményt tudjuk nyújtani, akkor meglepetésekre is képesek lehetünk, ellenkező esetben nagy pofon is lehet a vége. Az biztos, a lefújás után egy fröccs mellett kiértékeljük a történteket.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Nagyon kevesen vagyunk, szinte végig kell játszani a meccseket a fiúknak, ennek ellenére a legutóbbi, Ibrány elleni mérkőzésen a döntő momentumot mi hajtottuk végre. Nagyon jó barátom Mirgai Laci, együtt nőttünk fel, közös sikereket értünk el, plusz édesapja is sokat segített nekem, mondhatom, vele is baráti a viszonyom. Vasárnap ellenfelek leszünk: szervezett, jó csapat benyomását kelti a Balkány, amelyet nem lehet félvállról venni. Vannak sérültjeink, de ahogy eddig, természetesen most is megteszünk mindent a győzelemért és eddig egy rossz szavam sem lehet a srácokra!

Mándok (3.)–Újfehértó (8.)

Lakatos István, a Mándok játékos-edzője: – Tisztában vagyunk azzal, hogy az Újfehértó milyen játékerőt képvisel, de hazai pályán mindent meg fogunk tenni, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az első öt mérkőzésből nem sikerült kihozni a maximumot és sajnos, ami a legfájóbb, hogy csaknem pontosan egy éve kaptunk ki utoljára hazai pályán. Minden sorozat megszakad egyszer, reméljük a mi rossz szériánk is megtörik. Jobban kell figyelnünk a helyzetkihasználásra és a meccseknek azoknak a periódusaira, melyek lélektanilag fontosak – berúgni a ziccereket. Ezekből eddig nem jöttünk ki jól, de itt a következő mérkőzés és lehet javítani. A célunk a szezon előtt az volt, hogy az első öt hely valamelyikén végezzünk, úgy gondolom, korai lenne még a csapatot temetni és a fiúk be is fogják ezt bizonyítani.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Nyírbátori LSE 3–0 (1–0)

Ibrány, 250 néző, v.: Paráda.

Ibrány: Tóth N. – Kiss P., Makai I. (Mészáros), Szőlősi P. (Tóth M.), Lakatos B., Csáki J., Gergely B., Kovács G. (Pápa Sz., Szabó M.), Lyáh A., Nagy D., Zubora T. Edző: Kiss Tamás.

Nyírbátor: Kiss B. – Czerula Zs., Szabó M., Danó M., Bakó T. (Török I.), Nyeste Cs. (Nagy T.), Varga B., Nemes Z., Hegedűs T. (Medve M.), Lukács T., Bakosi M. (Molnár R.). Játékos-edző: Erdei Zoltán.

Egy örömteli hírrel indult a mérkőzés, hiszen Somogyi Tiboréknál egy fővel bővült a csapat! Ezúton is gratulálunk, jó egészséget és fejfájás nélküli tejfakasztást kívánunk!

A mérkőzésre kilátogatók ismerősként köszönthették Nagy Sándort, aki a korábbi játékosévek és szakvezetői időszaka után ismét sportemberi nagyságát bizonyítva sietett a csapat segítségére, hiszen Kiss "Play" Tamás edző épp karanténidőszakát tölti.

A mérkőzés sokkal nyögvenyelősebb volt, mint sokan gondolták, hiszen az ellenfél szervezetten, taktikusan focizott, mi pedig rendkívül tompán, lassan, sokszor túlbonyolítva szőttük támadásainkat. A mezőnyfölény megvolt, de hiányzott a gólveszély.

A bevethető szűkös keret problémáját fokozta, hogy Kovács "Kokó" Gergő egy rossz mozdulat miatt súlyos sérülést szenvedett. Számára mihamarabbi felépülést kívánunk!

Ha már a sérüléseknél járunk... Az ellenfélnél szintén sérülést szenvedett Bakosi Máté, a hazaiaknál Pápa Szabi, akiknek ezúton is gyors regenerálódást kívánunk!

Szerencsére Nagy Dávid nem volt tekintettel egykori csapatára és egy szemfüles bombagóllal megszerezte a vezetést.

A második játékrészben folytatódott az első félidőben látott képlet, Ibrány támadott, Nyírbátor védekezett és kontrákra épített, azonban igazán veszélyes gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

Azért csak összejött két remekbe szabott beadás, amelynek végén Nagy Dávid megszerezte második, illetve harmadik gólját, bebiztosítva ezzel a megérdemelt hazai győzelmet.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban Nyírbátor csapatának!

 

Gól: Nagy D. 3.

Kiállítva: Nemes Z.

Trencsényi Imre vezetőségi tag: – Az egyesület vezetése nevében köszönöm Nagy Sándornak, hogy az önkéntes karanténban lévő Kiss Tamás edző távollétében segítette a heti felkészülést és ezúttal vezényelte a csapatot. Gratulálunk a srácoknak a győzelemhez és jobbulást kívánunk a sérülteknek.

Erdei Zoltán: – Úgy gondolom, ezen mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, de ilyen gólokat nem lehet kapni ebben az osztályban.


További eredmények

Gyulaháza–Nyírmeggyes 0–2 (0–1)

Gyulaháza, 100 néző, v.: Veres J. Gyulaháza: Kőrösi N. – Kozma J., Kozma M., Koszta Z., Illés A. (Csercsa G.), Varga L., Csépke M. (Galambos B.), Köblös B., Varga D. (Kozma Zs.), Dolhai D. (Németh T.), Soós T. Edző: Bardi Gábor. Nyírmeggyes: Zán K. – Nagy Zs., Nagy D. (Hornyák Zs.), Székelyi N. (Szántó I.), Éles B., Nógrádi S., Batizi-Pócsi N. (Hadadi K.), Preg I. (Savrhoh), Balogh S. (Szondi R.), Folytán Z., Drabik M. Játékos-edző: Gózner Károly. Némi meglepetésre, a Meggyes idegenben szerezte meg első bajnoki győzelmét az őszi idényben. Gól: Balogh S., Preg I.

Bardi Gábor: – Nem játszottunk jól, nem voltunk fegyelmezettek, de ami a legfájóbb, hogy akarásban felülmúlt minket az ellenfél, így megérdemelten nyert, gratulálok neki.

Gózner Károly: – Korán vezetést szereztünk, ami megnyugtatta a csapatot, majd a hazaiak ívelgetésekkel próbálkoztak, szerencsére a védelmünk jól állt a lábán. A második félidőben egy szép ellentámadással sikerült lezárnunk a meccset. Gratulálok a fiúknak, sok sikert a Gyulaházának!

Csenger–Kemecse 2–2 (1–1)

Csenger, 200 néző, v.: Goneth B. Csenger: Makay Z. – Péter Gy., Lakatos T. (Antal R.), Popovics N., Csorvási Á., Stef, Barcsay M. (Katona P.), Osváth S., Gaál K. (Fejes J.), Lengyel M. (Nagy M.), Ohár R. Edző: Barcsay István. Kemecse: Baráth B. – Mészáros M., Sándor D., Hadházi D., Ács Sz., Majoros Á., Ádám D., Szilágyi D., Bárdos A. (Mészáros G.), Madzin I., Hokk B. Megbízott edző: Resán Attila. Bár az esélyesebb hazaiak vezettek, fordított a lelkes Kemecse, amely végül bravúrt bemutatva pontot szerzett. Gól: Lengyel M., Osváth S. (11-esből), illetve Ádám D., Madzin I.

Barcsay István: – Küzdelmes mérkőzésen ma ennyire futotta.

Resán Attila: – „Amelyik férfi nem a pi..ra gondol, az nem koncentrál rendesen”. Ez a felismerés és annak kezelése Kisvárdát a bajnoki trón tetején tartja. Na, de nálunk első a család! Hál’ istennek be is tartják a fiúk istennek Noéhoz intézett parancsolatát: „Szaporodjatok, sokasodjatok és töltsétek be a földet!!“ – ezért a lelátón külön szektort tartunk fenn kismamák és kisgyermekes anyukák részére. Ellenben a tabellán valószínűleg nem fogunk az élmezőnyhöz tartozni… De ezen a mérkőzésen férfiasan helytálltak a fiúk, pedig az előjelek nem voltak felhőtlenek. Tizenegy mezőnyjátékossal, egy kapussal és egy „hervadt” Virággal tudtunk nekivágni a meccsnek.

Tarpa–Austria Juice-Vásárosnamény 1–1 (0–1)

Tarpa, 100 néző, v.: Bíró Cs. Tarpa: Sas I. – Srjuba, Balogh S. (Moticska), Tüzes Zs., Rozman S., Barta K., Kacsó R., Dkacsenko, Kobály M. (Komári Gy.), Losonczi B. (Dolináj P.), Gál R. Edző: Varga Gyula. Vásárosnamény: Szabolcsi M. – Géczi I., Rakóczi Zs., Bátyi L., Illés P., Berec G. (Trombola V.), Szabó R., Zán B. (Horváth N.), Misák S. (Szabó G.), Barta F. (Illés G.), Orosz F. Edző: Harbula Balázs. Gól: Dolináj P., illetve Berec G.

Varga Gyula: – Sajnos, be kell érnünk egy ponttal. Aki látta ezt a mérkőzést, gondolom, alá tudja támasztani: ebben sokkal több volt. Ettől eltekintve gratulálok a fiúknak és továábbi sok sikert a Naménynak!

Harbula Balázs: – Az első félidő úgy gondolom a miénk volt, a második viszont teljes mértékben a hazaiaké. Ekkor már nem tudtunk a labdát sem megtartani, ami a jövőre nézve eléggé aggasztó, a döntetlen igazságos, sok sikert a tarpai csapatnak!

Korábban játszották:

Mátészalkai MTK–Nyírgyulaj 2–2 (2–0)

Mátészalka, 150 néző, v.: Gergely S. Mátészalka: Szilágyi P. – Szabó D., Szántó Z., Ötvös Sz. (Scheibli M.), Farkas Z. (Papp Cs.), Huszti P., Makó P., Gergely M. (Szabó B.), Bodó L., Mos, Sárosi M. Edző: Virágh István. Nyírgyulaj: Oláh D. – Bégány B. (Orosz D.), Buka B., Tóth B., Ács Á., Kállai G., Phrakonkham, Vass I., Bagi Á. (Pataki I.), Müller Zs., Terdik Zs. Edző: Lukács Tibor. Az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Szalka, a vendégcsapat azonban nem adta fel, így pontot tudott szerezni. Gól: Farkas Z., Szilágyi P. (11-esből), illetve Phrakonkham, Terdik Zs.

Virágh István: – A szünetig uraltuk a mérkőzést, a második félidőben be kell vallanunk, a Nyírgyulaj lefocizott bennünket és örülhetünk a döntetlennek. Néhány játékosom hozzáállásán gyökeresen változtatni kell, mert olyan egyéni, taktikai fegyelmezetlenséget követnek el, amit nem fogok engedni a jövőben!

Lukács Tibor: – Ellentététes félidők után a második játékrész alapján azt mondhatom, itt hagytunk két pontot.

Nagyecsed–Nagyhalász 2–0 (2–0)

Nagyecsed, 234 néző, v.: Papp I. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G. (Somlyai G.), Zámbó K., Gömze A. (Bulyáki A.), Bulyáki K., Szabó T., Kóka R., Erdős M. (Bernáth M.), Mezei B., Angyal N., Nyíregyházi G. (Kóka S.). Edző: Homann Richárd. Nagyhalász: Tóth B. – Szűcs Z., Tóth L., Puluczkai P. (Mészáros T.), Kató I., Varga B., Bognár A., Babják Cs., Huncsik Á., Károlyi R., Mátrai N. (Kormány Sz.) Edző: Borza László. A hazai csapat megszerezte első őszi bajnoki győzelmét. Gól: Angyal N. 2.

Homann Richárd: – Minden győzelem nagyon fontos, ez a mai számunkra kiváltképp az volt. Gratulálok a fiúknak, egyben a csapat gratulál Tengyel Zoltán születésnapjához!

Borza László: – A második félidő tükrében lehet csak igazán sajnálni az első játékrészben nyújtott gyenge teljesítményünket. Összességében megérdemelten nyert az Ecsed.

Vasárnap

Balkány–Nyíregyháza Spartacus II. 1–3 (0–0)

Balkány, 180 néző, v.: Oláh G. Balkány: Hegyes B. – Sallai M., Kerecsen J., Szabó J., Bartha Z., Kovács E., Lakatos J. (Fodor T.), Vasas T., Tőkés T., Németi M. (Illés A.), Csatári Á. (Máté G.). Edző: Mirgai László. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Tagai A., Szücs D., Erdei M. (Kecskeméti P.), Pataki B. (Németh Cs.), Hunyadi B., Magyar G. (Kölcsi), Nagy G., Gönczör R., Torkos M. (Tangel), Sztankó D. (Ferenc B.). Edző: Huszák Géza. Gól: Kerecsen J. (11-esből), illetve Erdei M., Tagai A., Tangel.

Mirgai László: – Nagyon sajnálom a fiúkat, mert az első félidőben nekünk kellett volna vezetni, az ellenfélnek nem voltak helyzetei. Igaz, hogy végig nyomtak a vendégek, de a védekezésünket jól megszerveztük. Az első kapott gólnál a kapusunk kezére taposott az ellenfél játékosa, így került a labda hálóba. Egy jogos tizenegyessel egyenlítettünk, majd hét perc volt hátra, amikor sajnos, a sérült kapusom a kezét már alig bírta felemelni és egy erőtlen szabadrúgás kipattant róla, amiből újból vezetést szerzett a Szpari. A harmadik gólt – véleményem szerint –  ismét szabálytalanság előzött meg, ezzel eldőlt a meccs. Gratulálok a vendégeknek, kívánom, hogy jussanak fel az NB III-ba.

Huszák Géza: – Nagyon szervezetten, masszívan védekezett a Balkány, amit nehéz volt feltörni, de hál’ istennek a második félidőben ez sikerült.

Mándok–Újfehértó 0–3 (0–1)

Mándok, 130 néző, v.: Sípos A. Mándok: Lőrincz Zs. – Maroda N. (Lusánszki L.), Lakatos I. (Haller R.), Törtei T., Kovács R. (Bugyi B.), Gyüre T., Baglyos L., Nardai N., Molnár Zs., Jánvári D., Bökönyi L. Játékos-edző: Lakatos István. Újfehértó: Dukát P. – Dénes K., Szilágyi Á. (Torma T.), Csizmarik Á. (Petics Gy.), Seres K. (Tóth Sz.), Kántor T., Hudák M., Zámbó D., Pallai G., Daróczi P. (Pallai B.), Somogyi M. (Veres D.). Edző: Piskóti Zsolt. Gól: Szilágyi Á. 2, Pallai G.

Lakatos István: – Ezek is mi vagyunk, gratulálok az Újfehértónak.

Piskóti Zsolt: – Végre! Ez most nagyon kellett. Remélem ettől a fiúk önbizalma a helyére kerül és sok örömöt tudunk még szerezni az igazi szurkolóinknak, akik nem csak a jóban, de a rosszban is kitartanak a csapat mellett. Isten éltesse a születésnaposainkat, ez az út most hosszú lesz hazáig. További sok sikert Mándoknak!


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 6 6 0 0 16 7 9 18
2. CSENGER FC 6 4 2 0 23 9 14 14
3. NYÍRGYULAJ KSE 6 4 1 1 15 7 8 13
4. MÁNDOK VSE 6 4 0 2 15 7 8 12
5. MÁTÉSZALKAI MTK 6 3 2 1 14 7 7 11
6. VÁSÁROSNAMÉNY 6 3 2 1 11 9 2 11
7. ÚJFEHÉRTÓ SE 6 3 1 2 8 6 2 10
8. NYÍRBÁTORI LSE 6 3 0 3 7 10 -3 9
9. IBRÁNY SE 5 2 1 2 12 9 3 7
10. BALKÁNYI SE 6 2 0 4 14 13 1 6
11. GYULAHÁZA KSE 5 2 0 3 8 13 -5 6
12. NAGYECSED RSE 6 1 1 4 8 11 -3 4
13. KEMECSE SE 5 1 1 3 7 14 -7 4
14. NAGYHALÁSZI SE 6 1 0 5 4 12 -8 3
15. NYÍRMEGGYES SK 6 1 0 5 6 23 -17 3
16. TARPA SC 5 0 1 4 4 15 -11 1
 

 

Fel Következő