16. forduló (2023.02.18-19.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Mándok VSE Ibrány SE
2023.02.19. 14:00

Helyszín: Gyulaháza 

Nyír-Wetland megyei I. osztály 

Dolhai Máté, a Mándok edzője: – A téli felkészülésünk sikerülhetett volna jobban is, ha a betegségek és sérülések nem szólnak közbe. Négy új játékossal erősödünk a télen, ezúton is sok sikert és eredményes mándoki sportkarriert kívánok nekik, csak úgy, mint a távozó játékosainknak. Hétvégén még nem lesz teljes a létszám, aki viszont ott lesz tudatában van annak, hogy az első meccs milyen jelentőséggel bír. Fontos a jó rajt, a lélektani hatása miatt is. Sajnos az időjárás a gyulaházi műfüves pályára kényszerít bennünket. A hazai pálya előnye így nem lesz velünk, de a csapat hangulatát figyelembe véve optimista vagyok és nagyon bízom a győzelemben.

   

Kiss Péter, az Ibrány megbízott játékos-edző párosának tagja: – Úgy gondoljuk, hogy erősíteni tudtunk az átigazolási időszakban. Sikeresen lezajlott a felkészülés, le a kalappal minden játékos előtt! Izgatottan várjuk a bajnoki rajtot, és mihamarabb szeretnénk újra köztünk tudni a mestert!

További mérkőzések:

Szombat

Nyírmeggyes (15.)–Balkány (12.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Nagyon fontos lenne számunkra a sikeres kezdés, ezzel meg tudnánk koronázni a felkészülésünket! Az első három-négy mérkőzésnek nagy jelentősége van számunkra, hogy a céljainkat el tudjuk érni. Mindent meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a három pontot!

Mirgai László, a Balkány edzője: – Először is köszönjük azoknak, akik megszervezték a téli felkészülési tornát, ami jól szolgálta a munkánkat! Mivel a keretünket fel kellett tölteni, zömében megye kettőből tudtunk igazolni játékosokat, az élcsapatokkal vívott edzőmeccseken láthatták a srácok, hogy ez más kávéház. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek, rögtön egy „hatpontos” mérkőzésen kell bizonyítanunk. Ebben a bajnokságban nincs könnyű meccs, az első sem mehet biztosra senkivel szemben: Meggyesen úgy lépünk pályára, hogy ez is egy háromesélyes mérkőzés, akkor tudunk jó eredményt elérni, ha nem lesz gyenge teljesítmény a csapatban, ellenkező esetben elvérezhetünk. Bízom a srácokban, hogy a sérültek és eltiltottak nélkül is sikerül jó eredményt elérni.

Mátészalkai MTK (3.)–Kállósemjén (2.)

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – Túl vagyunk egy fárasztó és nehéz időszakon, mivel a felkészülés, pláne a téli egyetlen futballistának sem a kedvenc programja. Rögtön belecsapunk a lecsóba, hisz egy nagyon komoly feladat vár ránk a jó erőkből álló Kállósemjén ellen. Itt már nincs helye könnyelműségnek, kihagyásnak, mint az edzőmeccseken, pontokért megy a harc, ezért minden egyes játékosomtól elvárom, hogy maximális fegyelmezettséggel, koncentráltsággal lépjen pályára. Ami ettől is fontosabb: a megfelelő hozzáállás, ebben az esetben bízhatunk abban, hogy sikeresek leszünk.

Ovszijenko Volodimir, a Kállósemjén játékos-edzője: – Mi is szerettük volna megnyerni a műfüves tornát, sajnos, a döntő nem úgy alakult, ahogy elképzeltük, de ez is a felkészülés része volt, ami számomra hasznos információval szolgált. Semmi pánik nincs, minden a legnagyobb rendben, ezzel együtt tudjuk, egy nagyon felkészült csapat otthonába látogatunk, amely nyilván otthon akarja tartani a három pontot. Én viszont maximálisan bízom minden egyes bevethető játékosomban, akik mindent megtesznek a győzelem érdekében, hogy folytassuk sikeres sorozatunkat.

Nyíregyháza Spartacus II. (6.)–Nyírbéltek (5.)

Kemény Kristóf, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – A tervek szerint zajlott a felkészülésünk, az utolsó hétre a keretünk is kialakult. Néhányan kölcsönben folytatják az NB III-ban, így Nagy Gergő Tiszaújvárosba, Nagy Dominik pedig Sényőre került, bízunk abban, hogy ez a lehetőség mindkét 2004-es születésű játékosunknak előnyére válik. Voltak távozók is, Batta Gergő a DEAC-ba, Tangel László pedig a Mátészalka csapatába igazolt, nekik sok sikert kívánunk. A télen NB III-as ellenfelekkel találkoztunk, mindegyik edzőmeccsből tanultunk, elégedett vagyok az elmúlt hetekben elvégzett munkával. A csapat és az új stáb megtalálta a közös hangot, mindenki egy irányba húz, motivált és mindannyiunkat fűti a bizonyítási vágy. Ismerjük a szombati ellenfelünket, tudjuk, hogy erősödött a kerete a télen, de az eredményes rajt fontos lenne a számunkra. A Szpari minden meccsen győzni akar, a címer kötelez, és mi bizonyítani is fogjuk, hogy nem véletlenül képviseljük a nyíregyházi futballt a bajnokságban!

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Nem a legjobb előjelekkel indulunk neki az idénynek, sok a sérült, beteg játékos a keretben. Remélem, a hétvégén lesz tizenegy egészséges játékos és helyt tudunk állni a jó erőkből álló Szparival szemben.

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik)

Csenger (8.)–Kemecse (4.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Nagyon „érdekes” felkészülésen vagyunk túl, nehéz lenne megjósolni, mire leszünk képesek hétvégén. Ennek ellenére remélem, a fiúk odateszik magukat.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Nem volt hosszú a pihenő, meg a halásziak kiválása a bajnokságból sem jött túl jól. A Csenger ellen elég kaotikus meccseket szoktunk játszani. Ha felszállunk a ringlispílre, remélem, időben leugrunk, de jobb lenne, ha fel sem ülnénk rá.

Tarpa (7.)–Nyírbátor (9.)

Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Nehéz mérkőzésre számítunk, mivel a tabellát nézve szinte egymás mellett helyezkedik el a két csapat. Úgy gondoljuk, a felkészülés jól sikerült, erős ellenfelekkel játszottunk, szeretnénk győzelemmel indítani a tavaszi szezont.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Nagyon várjuk a rajtot, a felkészülésünk úgy gondolom, jónak mondható, de az igazi fokmérő a bajnokság lesz. Megpróbálunk ehhez alkalmazkodva minél jobban szerepelni, az viszont biztos, nem lesz könnyű dolgunk a Tarpa otthonában.

Vasárnap

Újfehértó (1.)–Austria Juice-Vásárosnamény (13.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Sajnos, az utolsó két edzőmérkőzésünk elmaradt, ami azért nem túl szerencsés. A srácok jól dolgoztak az egész felkészülés során, elégedett vagyok az elvégzett munkával. Reméljük, az első hazai meccsünk jól alakul és sikerül a jó rajt.

Bardi Gábor, a Vásárosnamény edzője: – A megyei első osztály egyik legjobb csapathoz látogatunk, amely a hétvégi mérkőzés toronymagas esélyese. Azt viszont ígérhetem, mindent meg fognak tenni játékosaim a kedvező eredmény elérése érdekében.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Szabadnapos: Nagyecsed


Tudósítások, eredmények

Mándok VSE–Ibrány SE 0–2 (0–1)

Gyulaháza, 48 néző, v.: Veres J.

Mándok: Lőrincz Zs. – Köblös B., Jánvári D., Koszta Z., Szokolai M., Pataki I. (Ari A.), Gyüre T., Baglyos L., Molnár Zs., Matyi Z., Cservenyák T. (Nardai N.). Edző: Dolhai Máté.

Ibrány: Tóth N. – Barzó G., Bégányi B. (Pápa Sz.), Mező P., Molnár Z. (Nagy D.), Lukács B., Kállai G. (Bészély G.), Farkas M., Buka B., Kecskeméti P. (Udovik), Szabó M. Megbízott játékos-edző: Buka Bence, Kiss Péter.

Gól: Kállai G., Lukács B.

Dolhai Máté: – Ami hibát lehetett azt elkövettük, hogy rászolgáljunk a vereségre, természetesen nem elvéve az ibrányi csapat érdemeit. Mélyen magunkba kell szálljunk, mert ezt még egyszer nem fordulhat elő!

Kiss Péter: – Jó játékvezetés mellett úgy gondoljuk, megérdemelten nyertünk. Természetesen van még mit csiszolni, de jó úton járunk. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a mesternek, és törzsszurkolónknak, Évike néninek – most felírtuk a receptet!


További eredmények:

Nyírmeggyes–Balkány 3–4 (1–1)

Nyírmeggyes, 100 néző, v.: Major O. Nyírmeggyes: Zán K. – Nagy Zs., Török G. (Székelyi N.), Éles B., Batizi-Pócsi N. (Gönczör P.), Preg I. (Hornyák Zs.), Folytán Z., Tőkés T. (Hadadi K.), Ács., Csatári Á., Molnár T. Edző: Kovács László. Balkány: Kanócz B. – Fekete B., Borbély M., Zakor G., Tóth E. (Bakosi M.), Vasas T., Csatári E., Németi M. (Haller R.), Kerecsen J., Verner M. (Selymes T., Fodor T.), Pallai B. Edző: Mirgai László. Gól: Török G., Ács Sz., Éles B., illetve Csatári E., Fodor T., Bakosi M., Haller R.

Kovács László: – Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani, kétszer vezettünk, mégis pont nélkül maradtunk. A felkészülés során mutatott játék nyomait sem lehetett látni a csapaton, természetesen ehhez is hozzátartozik, hogy a műfüves pályáról vissza kell szokni a jelenlegi körülményekhez.

Mirgai László: – Érzelmekkel teli mérkőzés volt, mert hamar hátrányba kerültünk, futottunk az eredmény után, majd sikerült a szünet előtt egyenlíteni. A második félidőben újabb gólt kaptunk pontrúgásból, ismét kapaszkodnunk kellett: négyet cseréltem, ami meghozta az eredményt, valamennyi beküldött ember gólt, vagy gólpasszt adott. Négy kettőre vezettünk, a végén viszont megint pontrúgásból szerzett gólt az ellenfél, így a hosszabbításban izgulnunk kellett. Összességében a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk, amihez minden játékosomnak csak gratulálni tudok. Köszönjük a hazaiaknak a vendéglátást!

Mátészalkai MTK–Kállósemjén 0–3 (0–3)

Mátészalka, 292 néző, v.: Pethő P. Mátészalka: Szilágyi P. – Szántó Z., Hevele M., Lyáh A. (Barta K.), Tangel L. (Drabik M.), Sárosi M. (Farkas Z.), Gergely M., Magyari M., Bodó L., Gergely B. (Szabó D.), Budaházi L. (Várkuti B.). Edző: Kiss Tamás. Kállósemjén: Ovszijenko – Vass I., Hegedűs T., Marozsán Zs., Szabó I., Pekk T., Fodor A., Hamza T., Gömze A., Gyulai J., Danó Zs. (Domokos M.). Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Gól: Hamza T. 2, Pekk T.

Kiss Tamás: – Természetesen mindig vállalom a felelősséget a csapat teljesítményéért, viszont, amit az első félidőben műveltünk, az szégyen és gyalázat! Gratulálunk a Semjénnek, és mielőbbi gyógyulást kívánunk utánpótláskorú játékosunknak, Várkuti Bencének, jobbulást neki!

Ovszijenko Volodimir: – Nagyon jó minőségi pályán egy felkészült csapat ellen játszottunk. Nyilván érezhető volt a szezon eleji forma, a fordulópontokból viszont mi jöttünk ki jobban. Sokadszor nyilatkozom, hogy nagyon, de nagyon büszke vagyok a játékosokra, akik ma is kitették szívüket-lelküket a pályára. Megyünk tovább!

Csenger–Kemecse 1–0 (0–0)

Csenger, 83 néző, v.: Fehér Á. Csenger: Sass I. – Katona P., Popovics N., Antal R., Bence L., Csorvási Á., Mészáros T., Barcsay M., Osváth S., Petrohai M., Szedlacsek Á. Edző: Barcsay István. Kemecse: Baráth B. – Hadházi D. (Szaffián Sz.), Boda B. (Szűcs F.), Majoros Á., Ádám D. (Goján Á.), Törő D. (Varga K.), Phrakonkham, Kovács I., Balogh G., Hokk B., Sándor D. Edző: Sánta Tibor. Gól: Barcsay M.

Barcsay István: – Ilyen létszámmal is nagyot küzdve, sokat futva és eredményesen szerepelt a csapat. Gratulálok minden egyes játékosnak, mert kitették a szívüket a pályára!

Resán Attila egyesületi elnök: – Furcsa volt, de olyan volt, mint ha jó idő lenne. De se az idő, se a játék nem volt jó.

Nyíregyháza Spartacus–Nyírbéltek 3–0 (2–0)

Örökösföld, 113 néző, v.: Lipcsei M. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Herczku A. (Horváth T.), Vass P., Hunyadi B., Torkos M., Girdán L. (Vámos G.), Kardos K., Kiss Á., Erdei M. (Gönczör R.), Szücs D., Tagai A. Edző: Kemény Kristóf. Nyírbéltek: Ritli R. – Ricsei F., Bákai B. (Bákai Sz.), Boldizsár E. (Scheibli M.), Szabó Á., Jónucz D. (Kerekes M.), Varga M., Orosz E., Fleisz Zs. (Nemes Z.), Tóth L. Edző: Körmös Miklós. Gól: Torkos M., Erdei M., Vass P.

Kemény Kristóf: – A kilencven perc során megmutattuk, melyik a jobb csapat. Voltak a meccsnek kifejezetten jó periódusai, ekkor megvalósult, amit gyakorlotunk, a háromgólos különbség pedig azt sugallja, hogy magabiztosan nyertünk.

Körmös Miklós: – Saját magunkat vertük meg, de ezek is mi vagyunk. Megyünk tovább, a következő meccsre koncentráltunk.

Tarpa–Nyírbátor 3–0 (1–0)

Tarpa, 198 v.: Hegedűs Cs. Tarpa: Zenikov – Gál R., Dolináj P. (Zsizsikov), Bodan, Romancsuk, Kobály M. (Soma), Kofel, Herman (Prihoda Pavlov), Palcsej, Prihoda Petrov, Lovincsuk. Edző: Bubis Iván. Nyírbátor: Kőrösi N. – Czerula Zs., Szabó M., Pálvölgyi B. (Nógrádi S.), Danó M. (Sőre P.), Bakó T. (Lukács B.) Magyar G., Varga B., Seres P., Török I. (Medve M.), Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Gól: Prihoda Petrov, Romancsuk, Bodan. Kiállítva: Magyar G. (34. perc), Szabó M. (43. perc)

Bubis Iván: – Lassan lendültünk játékba, majd sikerült felpörgetni a tempót. Megszereztük a vezetést, majd a kettős emberelőnyben már nyilván könnyebb dolgunk volt, ezzel együtt úgy gondolom, egyenlő létszámban is jobban játszottunk. Gratulálok a fiúknak, további sok sikert a Bátornak.

Erdei Zoltán: – Jól kezdtük a mérkőzést, egy figyelmetlenség miatt kaptunk az első gólt. Ekkor még úgy gondolom, partiban tudunk lenni a hazaiakkal, sajnos, a két kiállítás megpecsételte a sorsunkat.

Újfehértó–Austria Juice-Vásárosnamény 1–0 (0–0)

Téglás, 146 néző, v.: Kosztyu J. Újfehértó: Nagy M. – Csáki B., Simonka R., Ács Á. (Daróczi P.), Varga J. (Papp Cs., Szilágyi Á.), Mezei B., Hudák M., Zámbó D., Pallai G., Somogyi T., Benke N. (Angyal N.). Edző: Piskóti Zsolt. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Galambos B. (Illés G.), Tóth F. (Nagy Á.), Berec G. (Barta F.), Szabó R., Deskó D., Kopor A., Újvári P., Deák M., Orosz F. Edző: Bardi Gábor. Az első félidő derekán a labdáért vívott harc közben két játékos összefejelt, a vásárosnaményi Galambos Bence az eset után rosszul érezte magát, cserélni kényszerült. Gól: Simonka R.

Piskóti Zsolt: – Sajnos, beigazolódott, amit éreztem is, hogy a végén elmaradt edzőmeccsek veszélyesek lesznek. Nagyon nehezen pörögtünk fel és ellenfelünk mély védekezésén nehezen találtunk fogást. Ennek ellenére azt gondolom, ezzel az egy góllal mindenképp jobbak voltunk. További sok sikert kívánok Vásárosnaménynak!

Bardi Gábor: – Gratulálok az Újfehértónak, kívánom, hogy érje el céljait! Rólunk pedig annyit, kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna, ettől függetlenül, megérdemeltnek tartom a hazaiak győzelmét.

Szabadnapos: Nagyecsed


Tabella:

1. ÚJFEHÉRTÓ SE 15 10 4 1 30 6 24 34
2. KÁLLÓSEMJÉN SE 15 10 3 2 37 9 28 33
3. NYÍREGYHÁZA II. 15 9 3 3 30 13 17 30
4. KEMECSE SE 15 9 2 4 37 25 12 29
5. MÁTÉSZALKAI MTK 15 9 2 4 22 11 11 29
6. NYÍRBÉLTEK KSE 15 9 1 5 27 24 3 28
7. TARPA SC 15 6 4 5 29 18 11 22
8. CSENGER FC 15 6 3 6 33 34 -1 21
9. NYÍRBÁTORI LSE 15 5 3 7 23 36 -13 18
10. NAGYECSED RSE 14 4 5 5 11 19 -8 17
11. MÁNDOK VSE 15 4 3 8 20 25 -5 15
12. BALKÁNYI SE 15 4 2 9 21 41 -20 14
13. IBRÁNY SE 15 2 5 8 15 31 -16 11
14. VÁSÁROSNAMÉNY 15 3 1 11 22 36 -14 10
15. NYÍRMEGGYES SK 15 0 3 12 20 49 -29 3
16. NAGYHALÁSZ (Kizárva) 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Fel Következő