17. forduló (2023.02.25-26.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány SE Nyírmeggyes SK
Nyírbátor, 2023.02.26. 14:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály


Kiss Péter, az Ibrány megbízott játékos-edző párosának tagja: – Jól sikerült a bajnoki rajt, szeretnénk tovább gyarapítani pontjaink számát, ehhez ugyanolyan hozzáállásra lesz szükség, mint az első tavaszi fordulóban. Köszönjük szurkolóinknak, hogy többen is elkísértek minket az elmúlt héten, reméljük a hétvégén is sokan eljönnek és buzdítják a csapatot a nagyobb távolság ellenére is.

   

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Sajnos a betegséghullám a mi csapatunkat is utolérte, de bizakodom, ez a mérkőzés kimenetelét nem befolyásolja majd! Bízom a srácokban, nagyon jól végzik az edzésmunkát, ami remélhetőleg bajnoki pontokban is megmutatkozik.

További mérkőzések:

Szombat

Kemecse (4.)–Nagyecsed (10.)

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – A videóelemzések és a mérések alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy előre kell néznünk nem hátra. Az Ecsed ellen nehezebb mérkőzésre számítunk, mint a csengeri volt, no meg az őszi forma jobb volt – remélem, emlékszünk rá.

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Azt hittem, a balszerencse-sorozatunknak az őszi szezon befejeztével vége szakad, sajnos, tévedtem, továbbra is ezzel küzdünk. Már ott tartottunk, lemondjuk a hétvégi mérkőzést, de a sportszerűség azt kívánja, hogy mindenképpen pályára lépjünk. Tudom, nagyon jó csapathoz megyünk, függetlenül attól, hogy az első tavaszi meccsen elvérzett, megpróbálunk tisztességgel, becsülettel helyt állni.

Austria Juice-Vásárosnamény (14.)–Mándok (11.)

Bardi Gábor, a Vásárosnamény edzője: – Perpillanat, ha ma lenne a mérkőzés, nem biztos, hogy ki tudnánk állni… Rengeteg beteg és sérült játékosunk van, bízom benne, hogy hétvégére kiegyenesedünk, de hogy miként fogunk felkészülni a meccsre, arról fogalmam sincs.

Dolhai Máté, a Mándok edzője: – A tavaszi nyitányon mutatott játékunkat nehéz feldolgozni. Így kezdeni több, mint önbizalom romboló, ha egyáltalán volt ilyen a játékosokban az elmúlt meccsen. Nyilvánvaló mindenkinek, hogy nem ezt tudjuk és akarjuk mutatni magunkról. Ezt mindenképpen helyre kell tenni, és ami fontosabb, egységesebben, csapatként kell kiállni az önbecsülésünk helyre tételéért. Reménykedek, hogy a fiatalság lendülete bennünk lesz és rutinosabban, koncentráltabban fogjuk tenni a dolgunkat. Annál is inkább, mert ahhoz a Vásárosnaményhoz látogatunk, amely a nyitányon megszorongatta a tabella éllovasát.

Vasárnap

Nyírbéltek (6.)–Csenger (9.)

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Vasárnap a motivált, jó erőkből álló Csenger érkezik hozzánk, amely nem mellesleg, eredményesen kezdte a tavaszt. Mi viszont a nyitányon elkövetett hibáinkból tanulva mindenképpen otthon szeretnénk tartani a három pontot.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Reméljük, hétvégén már többen leszünk, mint az első tavaszi bajnokin, és a fiúk ezúttal is mindent megtesznek, hogy gyarapítsuk pontjaink számát. Nem lesz könnyű, mert tudjuk, hogy a bélteki csapat saját katlanjában különösen veszélyes ellenfél.

Kállósemjén (2.)–Nyíregyháza Spartacus II. (3.)

Ovszijenko Volodimir, a Kállósemjén játékos-edzője: – Nem könnyű a sorsolásunk, két rangadóval kezdünk. Az elsőt sikeresen abszolváltuk, amit átbeszéltünk, de megyünk tovább, már a következő feladatra összpontosítunk. Maximálisan megbízom minden egyes játékosomban, ahogy eddig is, szerintem, aki kilátogat a meccsre, jól fog szórakozni. Nem lebecsülve ellenfelünket, szeretnénk folytatni győzelmi szériánkat, aminek érdekében mindent megteszünk.

Kemény Kristóf, a Nyíregyháza Spartacus II.: – Nagyra tartjuk ellenfelünket, elismerjük az eredményeit, tudjuk, hogy a hazai pályájuk egy oroszlánbarlang, ahol nem sok babér terem a vendégeknek. Több kállósemjéni labdarúgónak is erős kötődése van a Nyíregyházához, ezért is presztízsmérkőzés ez a derbi. Számunkra ráadásul egy remek teszt lesz, hogy lássuk, a fiataljaink hol tartanak, miként viselik a nyomást, készek-e arra, hogy akár az NB II-es csapatnál is számolhassanak velük. Megnéztük az ellenfelünket, tisztában vagyunk vele, hogy a házigazda az esélyes, de nem feltartott kézzel megyünk, hiszünk magunkban és meg akarjuk mutatni, hogy az ilyen kőkemény csatákra is felkészült fiatal csapatunk.

(A rangadóról élő online közvetítés lesz a Három határ hírei oldalon!)

Balkány (12.)–Mátészalkai MTK (5.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Mátészalka nagyon erős kerettel rendelkezik, nem véletlenül szeretne beleszólni a bajnoki cím eldöntésébe. Számunkra a biztos bennmaradás a cél, ettől függetlenül azért szép a futball, mert nem mindig az acélosabb kerettel rendelkező csapat nyer. Természetesen tudjuk, ahhoz, hogy meglepetést szerezzünk, a Meggyes ellen mutatott játék, még ha nyertünk is – nem lesz elég! A középpályás védekező játékunknak javulni kell, illetve még agresszívabb játékra van szükség. Mányi Bencének üzenjünk, várjuk vissza, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – Sajnos, nem úgy sikerült a tavaszi nyitány, ahogy szerettük volna, rengeteg hibával és rossz felfogásban futballoztunk, ezért szeretnénk szurkolóinktól elnézést kérni! Azt is tudom, sokkal többre képesek a játékosok, akikben maximálisan bízom, viszont a Balkány ellen nem hibázhatunk, csak a győzelem az elfogadható eredmény, noha tisztában vagyunk azzal, szervezett, jó csapathoz látogatunk.

(A mérkőzést Szakolyban rendezik)

Újfehértó (1.)–Nyírbátor (9.)

Piskóti Zsolt, a Nyírbátor edzője: – Sikerült a jó rajt, remélhetőleg most már mindenki felvette a ritmust és kellő önbizalommal vágunk bele a következő fordulóba. Minden mérkőzésen így ezúttal is győzelemre fogunk játszani, de azzal is teljes mértékben tisztában vagyunk, hogy ebben a bajnokságban nincs előre lefutott meccs.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – Ismét egy nehéz mérkőzés elé nézünk, tudjuk, hogy az Újfehértó az egyik bajnokesélyesnek számít, de most sem feltartott kézzel érkezünk. Ahhoz, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen, mindenkinek százszázalékos teljesítményt kell nyújtania!

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Szabadnapos: Tarpa


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Nyírmeggyes SK 0–1 (0–0)

Nyírbátor, v.: Vitkai E.

Ibrány: Tóth N. – Barzó G., Bégnyi B. (Pápa Sz.), Mező P., Lukács B., Kállai G., Farkas M., Nagy D. (Udovik), Buka B. (Zubora T.), Kecskeméti P. (Kiss P.), Szabó M. Játékos-edző: Buka Bence, Kiss Péter.

Nyírmeggyes: Zán K. – Sitku Á. (Gönczör P.), Nagy Zs., Éles B., Székelyi N. (Máté G.), Preg I., Folytán Z. (Hadadi K.), Ács Sz., Csatári Á., Tőkés T. (Sivadó P.), Molnár T. Edző: Kovács László.

Gól: Tőkés T.

Kiss Péter: – Tisztában voltunk vele, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, nem tudtuk kihasználni mezőnyfölényünket, ellenfelünk pedig egy kontráját gólra váltotta. Megyünk tovább! Polgármester urat isten éltesse, köszönjük a vendéglátást!

Kovács László: – Megszületett a várva várt első tavaszi győzelem. Gratulálok játékosaimnak a férfias munkához, további sok sikert az Ibránynak!

 


További eredmények:

Kemecse–Nagyecsed 0–0

Kemecse, 123 néző, v.: Tóth I. T. Kemecse: Baráth B. – Varga K., Hadházi D., Ádám D., Törő D. (Szaffián Sz.), Kovács I., Hokk Á., Balogh G., Goján Á. (Szűcs F.), Hokk B., Sándor D. Edző: Sánta Tibor. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G., Zámbó K., Nyíregyházi G., Pócsi B., Bulyáki A., Kóka R., Terdik Zs., Urbin P. (Szabó T.), Rácz Zs., Somlyai G. (Hadházi S.). Edző: Kósa József. A második félidő elején – egy kemény belépőt követően – súlyos bokasérülést szenvedett a kemecsei Goján Ádám, akit mentő szállított el a pályáról. Kiállítva: Nyíregyházi G. (70. perc).

Resán Attila egyesületi elnök: – Gól nélkül nem lehet meccset nyerni. Mindazonáltal nehéz most csendben maradni, de inkább a számba harapok és így teszek. A fotón látszik, hogy miért… Mielőbbi felépülést kívánunk a súlyosan sérült Gojan Ádámnak! Ui.: Isten hozott a családunkban, Majoros Szófia!

Kósa József: – Jól játszó hazai csapat ellen tíz emberrel is megérdemelten szereztünk pontot. Azt gondolom, a második félidőben picivel több lehetőségünk volt, sajnos, nem tudtunk ezekkel élni, így reális eredmény született.

Austria Juice-Vásárosnamény–Mándok 0–0

Tarpa, 87 néző, v.: Pethő P. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Újvári P., Berec G., Szabó R., Deskó L. (Barta F.), Galambos B. (Illés G.), Kopor A., Tóth F., Deák M., Orosz F. Edző: Bardi Gábor. Mándok: Lőrincz Zs. – Köblös B., Jánvári D., Koszta Z., Szokolai M., Pataki I. (Nardai N.), Gyüre T., Baglyos L., Molnár Zs., Matyi Z. (Ari A.), Nagy Á. Edző: Dolhai Máté. A második félidőben a naményi csapat 11-est hibázott, majd tíz emberrel fejezte be a mérkőzést – akárcsak a Mándok, amely szintén megfogyatkozott a hajrában. Kiállítva: Berec G., illetve Gyüre T.

Bardi Gábor: – Az ilyen meccseket – véleményem szerint – meg kellene nyerni. El kell kezdeni egy irányba húzni, ameddig ez nem valósul meg, nem fogunk tudni győzelemnek örülni. További sok sikert a Mándoknak!

Dolhai Máté: – Sok hibával tarkítva játszottunk, de legalább kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést. Kapura lövés nélkül viszont meccset nyerni nem lehet.

Kállósemjén–Nyíregyháza Spartacus II. 3–0 (0–0)

Kállósemjén, 346 néző, v.: Tomori P. Kállósemjén: Ovszijenko – Lakatos L., Hegedűs T., Törtei T., Hamza T. (Páll J.), Szabó I., Danó Zs. (Bodnár L.), Pekk T., Lakatos B. (Vass I.), Gömze A., Kornutjak. Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Vámos G., Herczku A., Oláh B., Hunyadi B. (Horváth T.), Torkos M. (Rácin R.), Girdán L. (Szopkó V.), Kardos K., Erdei M. (Gönczör R.), Szücs D., Tagai A. Edző: Kemény Kristóf. A második félidő elején Gömze Antal kétszer pontosan bólintott, végül mesterhármassal koronázta meg teljesítményét, a Kállósemjén pedig megnyerte a rangadót. Gól: Gömze A. 3

Ovszijenko Volodimir: – Újfent nagyon szervezetten futballoztunk egy jó ellenféllel szemben, És ha kell, még milliószor el fogom mondani, hogy büszke vagyok minden egyes játékosomra, mert amilyen akaratot és szívet „kivisznek” a pályára, azt bárki megirigyelheti! Örülök az eredménynek, és a mutatott játéknak. Úgy gondolom, jó úton haladunk, megyünk tovább.

Kemény Kristóf: – Nem a mi napunk volt… Két-három ziccerünk is adódott, a második félidőben pedig kiütközött, melyik a rutinosabb, tapasztaltabb csapat, ami érvényesült a lelkesedéssel szemben. Összességében a Kállósemjén megérdemelten nyerte meg ezt a rangadót. Fiatal kerettel jöttünk, a csapat tagjainak kilencven százaléka idén még nem lépett élő fűre, másfelől az ilyen meccsek segítik a fejlődésünket, több hasonló alkalomra lenne szükség, hogy a srácok egyről a kettőre jussanak.

Újfehértó–Nyírbátor 2–0 (1–0)

Téglás, 57 néző, v.: Varga F. Újfehértó: Nagy M. – Csáki B., Simonka R., Varga J. (Szilágyi Á.), Mezei B. (Daróczi P.), Hudák M. (Papp Cs.), Zámbó D., Pallai G., Somogyi T., Ács Á. (Angyal N.), Benke N. Edző: Piskóti Zsolt. Nyírbátor: Kőrösi N. – Czerula Zs. (Lukács B.), Kovács G., Pálvölgyi B. (Medve M.), Sőre P., Danó M., Bakó T., Varga B., Erdei Z., Seres P., Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Gól: Somogyi T., Angyal N.

Piskóti Zsolt: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, mert mind játékban, mind pedig helyzetekben nagy fölényt alakítottunk ki. A második félidőben döcögősebb volt már a játék. Megyünk tovább és igyekszünk javítani a helyzetkihasználáson.

Erdei Zoltán: – Az első félidőben széllel szemben szenvedtünk, ellenfelünknek sok lehetősége adódott, melyek közül – szerencsére csak egyet tudott értékesíteni. A szünet után magunkra találtunk, lehetőségeink is adódtak, sajnos, nem sikerült egyenlíteni. A mai meccsben ennyi volt…

Nyírbéltek–Csenger 2–0 (1–0)

Nyírbéltek, 87 néző, v.: Takács A. Nyírbéltek: Ritli R. – Ricsei F., Bákai B. (Bákai Sz.), Boldizsár E., Szabó Á., Jónucz D. (Nemes Z.), Varga M. (Szabó S.), Orosz E., Fleisz Zs. (Scheibli M.), Tóth L., Fischer P. Edző: Körmös Miklós. Csenger: Sass I. – Katona P. (Gaál K.), Popovics N.,  Petrohai M. (Bartha B.), Antal R., Bence L., Lengyel M., Mészáros T. (Pocsai A.), Barcsay M., Osváth S., Nagy M. (Oláj E.). Edző: Barcsay István. Gól: Orosz E., Szabó S.

Körmös Miklós: – A srácok a múlt heti hibákból okulva átérezték a meccs jelentőségét. A rendkívül szervezett Csenger ellen a helyzetek és a játék alapján úgy érzem, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Gratulálok a csapatnak, további sok sikert a Csengernek!

Barcsay István: – Két dologgal kellett megküzdenünk ezen a meccsen: egyik a pálya talaja, a másik pedig az ellenfél. Sajnos, egyikkel sem bírtunk. Készülünk a következő feladatra.

Balkány–Mátészalkai MTK 2–1 (0–1)

Szakoly, 67 néző, v.: Paráda R. Balkány: Virág Cs. – Fekete B., Kerecsen J., Borbély M. (Selymes T.), Fodor T. (Haller R.), Vasas T., Csatári E., Németi M., Pallai B., Zakor J. (Tóth E.), Zakor G. Edző: Mirgai László. Mátészalka: Szilágyi P. – Hevele M., Tangel L. (Drabik M.), Sárosi M. (Lyáh A.), Csáki J., Gergely M. (Farkas Z.), Magyari M., Bodó L., Gergely B., Budaházi L., Barta K. (Szántó Z.). Edző: Kiss Tamás. Gól: Pallai B., Tóth E., illetve Sárosi M.

Mirgai László: – Azt gondolom, sokan nem hitték el, hogy képesek vagyunk meglepetést szerezni. Mi az első perctől kezdve hittünk benne. El kell ismerni, az első félidőben a vendégeknek sokkal több helyzetük volt, Virág Csabi többször bravúrral védett, a szünetben megbeszéltük, hogy a folytatásban bátrabb játékra lesz szükség. A második félidőben próbáltuk irányítani, kontráinkban benne volt a veszély, ebből kettőt sikerült értékesíteni. Cseréink megint jól álltak be, úgyhogy mindenkinek órási dicséret jár ezért a győzelemért.

Kiss Tamás: – Jobb, ha most nem mondok semmit.

Szabadnapos: Tarpa


Tabella:

1. ÚJFEHÉRTÓ SE 16 11 4 1 32 6 26 37
2. KÁLLÓSEMJÉN SE 16 11 3 2 40 9 31 36
3. NYÍRBÉLTEK KSE 16 10 1 5 29 24 5 31
4. NYÍREGYHÁZA II. 16 9 3 4 30 16 14 30
5. KEMECSE SE 16 9 3 4 37 25 12 30
6. MÁTÉSZALKAI MTK 16 9 2 5 23 13 10 29
7. TARPA SC 15 6 4 5 29 18 11 22
8. CSENGER FC 16 6 3 7 33 36 -3 21
9. NYÍRBÁTORI LSE 16 5 3 8 23 38 -15 18
10. NAGYECSED RSE 15 4 6 5 11 19 -8 18
11. BALKÁNYI SE 16 5 2 9 23 42 -19 17
12. MÁNDOK VSE 16 4 4 8 20 25 -5 16
13. VÁSÁROSNAMÉNY 16 3 2 11 22 36 -14 11
14. IBRÁNY SE 16 2 5 9 15 32 -17 11
15. NYÍRMEGGYES SK 16 1 3 12 21 49 -28 6
16. NAGYHALÁSZI SE (Kizárva) 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Fel Következő