18. forduló (2023.03.04-05.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Mátészalkai MTK Ibrány SE
2023.03.04. 14:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály


Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – A télen megerősödött Ibrányt fogadjuk, de részünkről semmilyen külső körülmény, kifogás nem elfogadható, kizárólag csak is maximális hozzáállás, óriási akarat vezethet eredményre!

   

Kiss Péter, az ibrányi megbízott játékos-edzőpáros tagja: – Nem téveszt meg minket a Mátészalka tavaszi szereplése, ismerjük Kiss Tamást, biztosak vagyunk benne, mindent megtesz, hogy minél hamarabb a helyes útra térjenek. Tiszteljük ellenfelünket, de nem feltartott kézzel érkezünk. A mi tavaszi szereplésünk felemásra sikerült, de ha a nyitófordulóban mutatott akarat és fegyelmezettség fog bennünket jellemezni, akkor akár meglepetést is szerezhetünk.

További mérkőzések:

Szombat

Nyírmeggyes (15.)–Austria Juice-Vásárosnamény (13.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Szeretnénk hazai pályán is diadalmaskodni és tovább gyarapítani pontjaink számát. Ehhez az előző mérkőzésen tapasztalt hozzáállásra és koncentrációra lesz szükség. Nem lesz könnyű dolgunk, hisz tudjuk, a Namény is pontokért utazik hozzánk. Egy jó iramú meccsre számítok.

Bardi Gábor, a Vásárosnamény edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A Meggyes a múlt héten bravúrgyőzelmet aratott, mi pedig elvesztettünk két játékosunkat. Ettől függetlenül bízom a fiúkban, haza szeretnénk hozni a három pontot.

Nyíregyházi Spartacus II. (4.)–Balkány (11.)

Kemény Kristóf, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – A héten arra fókuszáltunk, hogy megértessük a fiataljainkkal: a felnőtt futballban semmi nem jár következmények nélkül… Várom, hogyan reagálnak a történtekre a fiúk, és bízom benne, már szombaton látjuk jeleit annak, hogy felfogták: ha merészebb álmaik és komolyabb terveik vannak ebben a sportágban, akkor folyamatosan a maximumra kell törekedni. Nekik minden nap és minden hétvégén bizonyítaniuk kell, hogy helyük van a Szpariban!

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Mátészalka legyőzésével remélem, most már elhiszik a srácok nekem, amit folyamatosan mondok nekik: az egy dolog, hogy az ellenfél erősebb kerettel rendelkezik, ha kitesszük a szívünket, lelkünket adjuk, plusz hiszünk magunkban, mellette taktikusan, fegyelmezetten, párharcokat megnyerve játszunk, akkor eltűntethető a két csapat közötti tudásbeli különbség. Ahhoz, hogy a Szpari ellen megint szoros meccset vívjunk, ennek szellemében kell pályára lépnünk, ellenkező esetben beleszaladhatunk a késbe.

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik)

Csenger (8.)–Kállósemjén (2.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – A mérkőzés esélyese egyértelműen a jó erőkből álló semjéni csapat, megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Ovszijenko Volodimir, a Kállósemjén játékos-edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, mert emlékszünk, itthon is meggyűlt a bajunk a csengeri csapattal. De maximálisan meg fogunk tenni mindent a győzelem érdekében, ez nálunk nem is kérdés.

Nagyecsed (10.)–Nyírbéltek (3.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – A dobogós helyen álló, jó vendégcsapatot fogadunk új albérletünkben, ahol szeretnénk sikeresen bemutatkozni.

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Rendkívül nehéz feladatunk lesz hétvégén, mert tudjuk, az Ecsed jobb csapat annál, mint amit a tabella jelenlegi állása mutat. Azt szeretném, ha sportszerű, jó iramú meccsen nyerjen a jobb!

(A mérkőzést Nyírcsaholyban rendezik)

Tarpa (7.)–Kemecse (5.)

Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Múlt héten pihentünk, úgyhogy már nagyon várják a fiúk a mérkőzést. Jó ellenfelet fogadunk, de hiszek fiatal csapatunkban, hogy eredményesek lehetünk a hétvégén

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Ez a tavaszi kikelet nem a mi ritmusunkban indult, remélem a sors szimfóniája után, most már elkezdjük a saját ritmusunkban játszani a Liszt rapszódiát.

Vasárnap

Újfehértó (1.)–Mándok (12.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az eddig eltelt két fordulóban eredményes volt a csapat, de végre szeretném, ha mindez kilencven perc jó játékkal és maximális koncentrációval párosulna. Továbbra is hangsúlyozom, minden ellenfelet tisztelünk és senkit nem lehet félvállról venni, így egyértelmű, hogy egész héten becsülettel készülünk a Mándok elleni meccsre.

Dolhai Máté, a Mándok edzője: – A tabella éllovasához, az Újfehértóhoz látogatunk. Az első helyezett ellen mindig nagyobb kihívás játszani, mondhatni nincs szükség extra motivációra, hisz mindenki őket akarja legyűrni. Az elmúlt fordulóban már egységesebben mozogtunk, ezt próbáljuk tovább csiszolni. Remélem, hogy a problémákkal küzdő játékosok helyre jönnek, mert nagy szükség van rájuk! Csak velük bízhatunk abban, hogy meglepetést tudunk szerezni.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Szabadnapos: Nyírbátor


Tudósítások, eredmények

Mátészalkai MTK–Ibrány SE 1–0 (0–0)

Mátészalka, 117 néző, v.: Dobos J.

Mátészalka: Szilágyi P. – Lyáh A. (Barta K.), Tangel L. (Szántó Z.), Sárosi M. (Huszti P.), Csáki J., Gergely M. (Hevele M.), Magyari M., Bodó L., Gergely B., Budaházi L. (Szabó D.), Fejes J. Edző: Kiss Tamás.

Ibrány: Tóth N. – Barzó G. (Zubora T.), Bégányi B. (Kiss P.), Mező P., Molnár Z., Lukács B. (Nagy D.), Kállai G., Farkas M., Buka B., Kecskeméti P. (Pápa Sz.), Szabó M. Játékos-edző: Kiss Péter.

Az első félidő hajrájában az ibrányi Barzó Gergő vállsérülést szenvedett, mentő szállította el a pályáról, aminek következtében hosszú ideig állt a játék.

Gól: Sárosi M.

Kiss Tamás: – Először is természetesen mielőbbi gyógyulást kívánunk Barzó Gergőnek! A mérkőzésről annyit, remélem, ez görcsoldó győzelem volt, amire nagy szüksége volt a csapatnak. További sok sikert az Ibránynak!

Kiss Péter: – Az első félidőben történt két sérülés megfogta a csapatot. Hajtottunk, küzdöttünk, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a hazaiak ebből egyet értékesítettek. Úgy gondoljuk, a játékvezető egy jogos 11-essel adósunk maradt a hajrában… Jobbulást kívánunk mindkét sérült játékosunknak!


További eredmények:

Nyírmeggyes–Austria Juice-Vásárosnamény 2–2 (2–2)

Nyírmeggyes, 98 néző, v.: Goneth B. Nyírmeggyes: Schupler Sz. – Sivadó P., Nagy Zs.(Hornyák Zs.) , Török G. (Máté G.), Éles B., Batizi-Pócsi N. (Székelyi N.), Preg I., Folytán Z. (Hadadi K.), Ács Sz., Tőkés T. (Gönczör P.), Molnár T. Edző: Kovács László. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Újvári P., Szabó R., Illés G. (Varga G.), Deskó D., Kopor A., Barta F., Tóth F., Deák M., Orosz F. Edző: Bardi Gábor. Gól: Török G., Tőkés T., illetve Orosz F., Deskó D.

Kovács László: – Nem tudom azt mondani, hogy igazságos döntetlen született, úgy gondolom, csapatom többet tett a győzelemért, ennek következményként a 87. percben egy jogosan megítélt 11-est kaptunk, majd eddig még nem látott dolog történt a pályán: a játékosunk ápolását követően szabadrúgással jött kifelé az ellenfél. Lehet, a megye egyben is működik a VAR-rendszer, csak én még nem tudok róla…

Bardi Gábor: – Nem játszottunk jól, így nem is érdemeltünk három pontot. További sok sikert a Meggyesnek.

Nyíregyháza Spartacus II.–Balkány 2–0 (1–0)

Örökösföld, 94 néző, v.: Gergely S. Nyíregyháza Spartacus II.: Reszler T. – Vámos G., Herczku A., Oláh B., Kardos K., Hunyadi B., Gönczör R., Torkos M. (Szűcs D.), Girdán L. (Rácin), Erdei M. )Kovács N.), Horváth T. Edző: Kemény Kristóf. Balkány: Kanócz B. – Fekete B. (Verner M.), Zakor G. (Mocsár V.), Tóth E. (Zakor J.), Haller R. (Fodor T.), Vasas T., Csatári E., Németi M., Bakosi M., Kerecsen J., Pallai B. Edző: Mirgai László. Gól: Oláh B., Hunyadi B.

Kemény Kristóf: – Ezen a megyei bajnoki mérkőzésen két megyei csapat volt a pályán, ebből a külső szemlélőnek a Balkány lehetett a szimpatikusabb, őszintébb, a szerethetőbb együttes.

Mirgai László: – Először is köszönöm azoknak a játékosoknak, akik betegen is vállalták a szereplést. Nagyon sportszerű meccs volt, a Nyíregyháza megérdemelten nyert. Azt gondolom, a jelenlegi lehetőségeinkhez képest megtettük a magunkét. Sok sikert a Szparinak, mi pedig megpróbálunk jövő hétre kiegyesedni,

Csenger–Kállósemjén 2–4 (1–3)

Csenger, 102 néző, v.: Papp F. Csenger: Sass I. – Popovics N. (Barta B.), Antal R., Bence L., Csorvási Á. (Pocsai A.), Mészáros T. (Peterman P.), Barcsay M., Osváth S., Nagy M., Gaál K., Szedlacsek Á. Edző: Barcsay István. Kállósemjén: Ovszijenko – Hegedűs T. (Bodnár L.), Törtei T. (Fodor A.), Hamza T., Szabó I., Danó Zs. (Gyulai J.), Pekk T., Lakatos B., Gömze A., Lakatos L., Kornutjak (Vass I.). Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Gól: Nagy M. 2, illetve Törtei T., Gömze A., Lakatos L., Hamza T.

Barcsay István: – Szép időben, nagy szélben játszottunk. Az első félidő, sajnos, nem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna, a másodikban viszont sikerült felvenni a ritmust a vendégekkel.

Ovszijenko Volodimir: – Nagyon jó felfogásban kezdtünk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, viszont mi kerültünk hátrányba. De jól reagáltuk le a dolgokat, egyenlítettünk és hamar előnyt szereztünk, ami megint azt mutatja, csapatszinten nagyon erősek vagyunk. Végig kontroláltuk a meccset és úgy érzem, megérdemelten győztünk. Újfent elmondhatom azt, hogy büszke vagyok minden egyes játékosomra, akik mindent megtettek a győzelemért. További sok sikert a Csengernek, mi pedig megyünk tovább.

Nagyecsed–Nyírbéltek 2–1 (1–0)

Nyírcsaholy, 214 néző, v.: Veres J. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G., Zámbó K., Pócsi B., Szabó T., Kóka R., Terdik Zs., Urbin P. (Bulyáki A.), Erdős M. (Hadházi S.), Rácz Zs. (Kóka S.), Somlyai G. Edző: Kósa József. Nyírbéltek: Ritli R. – Ricsei F., Bákai B., Boldizsár E. (Scheibli M.), Szabó Á., Jónucz D., Varga M. (Szabó S.), Orosz E., Fleisz Zs. (Nemes Z.), Tóth L., Fischer P. Edző: Körmös Miklós. Gól: Szabó T., Sarkadi G., illetve Szabó S. (11-esből).

Kósa József: – Egy jó csapat ellen az új „stadionunkban” végre szép eredményt értünk el. Azt gondolom, az első félidő játéka és a helyzetek alapján több góllal is vezethettünk volna, sajnos, ezek kimaradtak. A második játékrészben, 20-s vezetés után egy buta 11-est kaptunk, így a végén kicsit izgulni kellett. További sok sikert a vendégeknek.

Körmös Miklós: – Először is szeretnénk gratulálni az Ecsednek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Másodszor pedig, elgondolkoztató, hogy folytassam-e, és ezt nem a csapatomra értem, ezért inkább nem mondok többet…

Tarpa–Kemecse 8–2 (3–1)

Tarpa, 156 néző, v.: Kosztyu J. Tarpa: Zenikov – Gál R., Dolináj P., Bodan, Romancsuk, Kobály M. (Prihoda), Moticska (Dzsizsikov), Kofel, Herman, Palcsej, Lovincsuk. Edző: Bubis Iván. Kemecse: Baráth B. – Varga K., Kovács I., Hadházi D., Majoros Á., Ádám D. (Törő D.), Balogh G., Phrakonkham, Csáki P., Sándor D. (Barnák M.), Hokk B. Edző: Sánta Tibor. Gól: Romancsuk 4, Bodan 2, Herman, Gál R., illetve Sándor D., Csáki P.

Bubis Iván: – Úgy gondolom, a szezon legjobb játékával sikerült győzni. Igazi csapatmunka volt, gratulálok a fiúknak és köszönjük a szurkolók támogatását!

Resán Attila, egyesületi elnök: – Elmúlt! S, ami elmúlt, sose szép…

Újfehértó–Mándok 4–0 (1–0)

Téglás, 111 néző, v.: Oláh G. Újfehértó: Nagy M. – Csáki B., Varga J. (Szilágyi Á.), Simonka R., Mezei B. (Daróczi P.), Angyal N., Hudák M., Zámbó D. (Ács Á.), Pallai G., Somogyi T., Benke N. (Papp Cs.). Edző: Piskóti Zsolt. Mándok: Lőrincz Zs. – Nardai N., Köblös B., Jánvári D., Szokolai M., Maroda N., Baglyos L. (Koszta Z.), Molnár Zs., Matyi Z. (Pataki I.), Nagy Á. (Csáki G.), Cservenyák T. Edző: Dolhai Máté. Gól: Pallai G. (11-esből), Angyal N., Hudák M., Daróczi P. Kiállítva: Köblös B. (40. perc).

Piskóti Zsolt: – Masszívan, fegyelmezetten kezdett el védekezni Mándok, de már akkor is megvoltak a helyzeteink, nyílván a kiállítás teljesen felborította a pályát. A befejezéseknél még mindig adódnak gondok, de hozzáteszem, a Mándok kapusa még a gólt is fogta. Boldog születésnapot kíván a csapat Balázs György szurkolónknak!

Dolhai Máté: – Az, hogy emberhátrányba kerültünk, végleg megpecsételte a sorsunkat. Ennek a körülményeiről lehetne vitatkozni, de nem érdemes. A folytatásban az ellenfél nagyobb mezőnyfölénye gólokban nyilvánult meg, amiból mi is kivettük a részünket. Sok bosszantó hibát vétettünk és veszélyes helyeken veszítettünk labdákat! Gratulálok az Újfehértónak!

Szabadnapos: Nyírbátor


Tabella:

1. ÚJFEHÉRTÓ SE 17 12 4 1 36 6 30 40
2. KÁLLÓSEMJÉN SE 17 12 3 2 44 11 33 39
3. NYÍREGYHÁZA II. 17 10 3 4 32 16 16 33
4. MÁTÉSZALKAI MTK 17 10 2 5 24 13 11 32
5. NYÍRBÉLTEK KSE 16 10 1 5 29 24 5 31
6. KEMECSE SE 17 9 3 5 39 33 6 30
7. TARPA SC 16 7 4 5 37 20 17 25
8. CSENGER FC 17 6 3 8 35 40 -5 21
9. NYÍRBÁTORI LSE 16 5 3 8 23 38 -15 18
10. NAGYECSED RSE 15 4 6 5 11 19 -8 18
11. BALKÁNYI SE 17 5 2 10 23 44 -21 17
12. MÁNDOK VSE 17 4 4 9 20 29 -9 16
13. VÁSÁROSNAMÉNY 17 3 3 11 24 38 -14 12
14. IBRÁNY SE 17 2 5 10 15 33 -18 11
15. NYÍRMEGGYES SK 17 1 4 12 23 51 -28 7
16. NAGYHALÁSZ (Kizárva) 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Fel Következő