24. forduló (2023.04.15-16.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Az Ibrány SE szabadnapos. 

Szombat

Nyírbátor (11.)–Austria Juice-Vásárosnamény (12.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Ha a legutóbbi, Ibrány elleni meccset nézem, akkor csak is az egyéni hibáinkat tudom kiemelni, aminek elkerelüséért nem szükséges más, mint megfelelő koncentrálás – de azt szigorúan kilencven percen keresztül!

Bardi Gábor, a Vásárosnamény edzője: – Öööö… Nem tudom, mit mondjak, elég nagy bajban leszünk, ha elbukjuk ezt a mérkőzést, de erre gondolni sem merek. Tisztelem és jó csapatnak tartom a Bátort, de nekünk nagy szükségünk van a pontokra, ezért győzni megyünk!

Kemecse (6.)–Balkány (13.)

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – A hazai tavasz jobb, mint az idegen, a hétvégén nem bánnám, ha nem feszülne túl az idegem.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Sajnos, azzal, hogy a Csenger ellen egy agyon nyert mérkőzést elbuktunk, majd Nyírbátorban nyolc egészséges játékossal álltunk ki és kikaptunk, nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Elmondtam a fiúknak, az ajtó nyitva van, ki lehet menni rajta, csak olyan maradjon az öltözőben, aki mostantól akar is tenni ezért az egyesületért! Mivel mindenki maradt a helyén, kíváncsian várom a hat hátralévő fordulóban a fiúk mennyire tartják be a szavukat.

Csenger (8.)–Mátészalkai MTK (4.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Nem igazán jó előjelekkel kezdődött a hetünk, mert a legutóbbi bajnokin két játékos megsérült, amennyiben nem épülnek fel, valamilyen megoldást kell keresnünk, de a szatmári rangadóra alighanem szép számban kilátogató szurkolóinknak – ennek ellenére – nem okozhatunk csalódást.

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – A futball azért kiszámíthatatlan, mert amennyi örömet és sikert nyújt, emellett ugyanennyi keserűséget és bánatot okoz, de mindig van lehetőség a javításra. Nekünk ez most Csengerben adatik meg, viszont tanulnunk kell a történtekből: rengeteg buta, amatőr hibát követünk el, ha ezekben fejlődni tudunk, akkor hosszú távon igen is eredményesek leszünk – csak ez lehet a célunk.

Nagyecsed (10.)–Nyírmeggyes (15.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Az, hogy a Meggyes perpillanat sereghajtó, nem jelent az égvilágon semmit, ettől szerintem sokkal jobb csapat. Szomszédvári rangadó, amelyen mindkét csapatnak szüksége lenne mindhárom pontra, de felesleges itt bármiről beszélni, a többit úgyis tudja mindenki.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Egyre kevesebb lehetőség marad a pontszerzésre, így minden esélyt meg kell ragadni. Láttam már jobb formában lévő Nagyecsedet is, de ez nem téveszt meg minket. Tudjuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, ennek megfelelően készülünk.

(A mérkőzést Nyírcsaholyban rendezik)

Tarpa (5.)–Mándok (9.)

Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Az őszi mérkőzésen nem bírt egymással a két csapat, gól nélküli döntetlen született. Most nem csak mi, hanem ellenfelünk is jó formában van, ezért is jó iramú meccsre számítok. Természetesen hazai pályán szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Három győzelem után minden meccsnek pozitív hozzáállással megyünk neki, most sem lesz másként.

Vasárnap

Nyírbéltek (7.)–Kállósemjén (2.)

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Nem vagyunk jó passzban, ráadásul a sok beteg, sérült játékos tetézi a problémáinkat, de remélem hétvégére mindenki összekapja magát és játszunk egy jó meccset a Semjénnel.

Ovszijenko Volodimir, a Kállósemjén játékos-edzője: – Tudjuk, hogy ellenünk mindenki dupla erővel készül, a Béltek sem kivétel ez alól. Nem mondok újat, ha azt mondom, a három pontért megyünk. Nem lesz könnyű, de a céljaink eléréséhez erre a győzelemre is szükség van.

Újfehértó (1.)–Nyíregyháza Spartacus II. (3.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Nagyon nehéz sorozat előtt állunk. Egy héten belül három komoly mérkőzés vár ránk. Nyílván minden meccsen megpróbálunk győzelemre játszani és a lehető legjobban felkészülni.

Burányi Tamás, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Ismét nehéz mérkőzés következik. Azt gondolom, a Mátészalka elleni mérkőzés második félidejében nyújtott teljesítményre alapozhatunk, márpedig ebben az esetben akár meglepetésre is képesek lehetünk.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Szabadnapos: Ibrány


Tudósítások, eredmények

Az Ibrány SE szabadnapos.

További eredmények:

Nyírbátor–Austria Juice-Vásárosnamény 0–0

Nyírbátor, 124 néző, v.: Major O. Nyírbátor: Kőrösi N. – Czerula Zs. (Medve M.), Szabó M., Pálvölgyi B., Sőre P., Bakó T., Nógrádi S. (Kovács G.), Varga B., Erdei Z., Seres P., Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Galambos B., Ujvári P., Berec G. (Deák M.), Szabó R., Deskó D., Kopor A., Barta F. (Nagy Á.), Illés G., Orosz F. Edző: Bardi Gábor.

Erdei Zoltán: – A helyzetek alapján úgy érzem, picit közelebb álltunk a győzelemhez. Ahogy korábban nyilatkoztam, csak ismételni tudom magam, a győzelem érdekében a kapu előtt koncentráltabb játékra lenne szükség.

Bardi Gábor: – Az a csapat, amely ennyiszer az ellenfél védelme mögé kerül, és nem tudja győztesen elhagyni a pályát, az nem érdemelt győzelmet. Mélységesen csalódott vagyok egy-két játékosom hozzáállása miatt, egyszerűen nem bírják felfogni, hogy a huszonnegyedik órában járunk! Az a játákos, aki hétközben cserbenhagyta a csapatot, miközben polgármester úrral és velem is kezet fogott, hogy nyárig az egyesület rendelkezére áll – mélységesen szégyellje magát!

Kemecse–Balkány 0–2 (0–1)

Kemecse, 112 néző, v.: Balogh A. Kemecse: Baráth N. – Varga K. (Törö D.), Hadházi D., Boda B., Majoros Á., Ádám D. (Bárdos A.), Phrarkonkham (Szaffián Sz.), Kovács I., Hokk Á. (Goján Á.), Balogh G., Csáki P. Edző: Sánta Tibor. Balkány: Kanócz B. – Zakor G., Fodor T. (Bakosi M.), Selymes T., Tóth E., Haller R., Vasas T., Csatári E., Fekete B., Kerecsen J., Zakor J. (Pallai B.). Edző: Mirgai László. Gól: Tóth E., Zakor J.

Resán Attila egyesületi elnök: – A mi játékfelfogásunktól a játékvezetőé volt csak gyengébb.

Mirgai László: – Elterveztünk egy taktikát, ami természetesen a védekezésre épült, mert tudtuk, az ellenfél sok gyors játékossal rendelkezik. Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, bár igazán nagy ziccert nem alakítottak ki, viszont nagyon jókor fejeltük a gólt. Úgy jöttünk ki a folytatásra, hogy az ellenfél egy lapra tesz fel mindent, bíztunk abban, hogy a kontráinkból tudunk még gólt lőni, ami megvalósult. A kemecseiek még inkább kinyíltak, még több lehetőségünk adódott, de azokat már nem tudtuk kihasználni. Nagyot küzdöttünk, fegyelmezettek voltunk, azt gondolom, rászolgáltunk erre a bravúros győzelemre.

Csenger–Mátészalkai MTK 1–1 (1–0)

Csenger, 214 néző, v.: Hegedűs Cs. Csenger: Korompai M. – Popovics N. (Mészáros T.), Nagy M., Csorvási Á. (Lengyel M.), Antal R., Barcsay M., Osváth S., Peterman P., Gaál K., Bence L., Szedlacsek Á. Edző: Barcsay István. Mátészalka: Budaházi M. – Szabó D., Lyáh A., Huszti P. (Hevele M.), Csáki J., Gergely M. (Farkas Z.), Magyari M., Bodó L., Budaházi L. (Szántó Z.), Fejes J., Drabik M. (Tangel L.). Edző: Kiss Tamás. Gól: Peterman P., illetve Tangel L.

Barcsay István: – Nagyon örülök annak, hogy egy jó ellenféllel szemben sikerült itthon tartani legalább egy pontot. Az első félidőben nekünk volt több lehetőségünk, sajnos, nem tudtuk kihasználni, a másodikban a Szalka előtt adódott több helyzet, úgy gondolom, igazságos döntetlen született.

Kiss Tamás: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jó mentalitással, megfelelő agresszivitással, ami helyzetekben is megmutatkozott, Kis túlzással, saját magunk ellenségei vagyunk, hisz az ellenfelünknek csinálunk helyzeteket, ha nekik nem sikerül. Az összképhez hozzátartozik, hogy 1–0-s állásnál a hazaiak akár le is zárhatták volna a találkozót. A második félidő pozitívuma, hogy ki tudtunk egyenlíteni, utólag pedig azt mondom, ebben a meccsben több volt.

Nagyecsed–Nyírmeggyes 0–1 (0–0)

Nyírcsaholy, 113 néző, v.: Veres J. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G. (Kóka S.), Zámbó K., Terdik Zs. (Hadházi S.), Pócsi B., Kóka R., Urbin P., Erdős M., Szabó T. (Rácz Zs.), Nyíregyházi G. (Demeter S.), Somlyai G. Edző: Kósa József. Nyírmeggyes: Zán K. – Tőkés T., Nagy Zs., Török G. (Hornyák Zs.), Éles B., Székelyi N. (Gönczör P.), Preg I., Ács Sz., Csatári Á. (Sivadó P.), Molnár T., Hadadi K. (Sitku Á.). Edző: Kovács László. Gól: Szondi R.

Kósa József: – Sajnálom nagyon a csapatot, de ez ránk nézve szégyen!

Kovács László: – Egy edzőkolléga szavaival élve, aki hétközben csak firkál, az hétvégén sem fog tudni szépen írni! Gondolok itt arra, hogy a hét összes edzésén csaknem teljes létszámban készült a csapat, így végig bírtuk a mérkőzést, a férfias küzdelmet és sikerült begyötörni a győztes gólt. További sok sikert kívánok az Ecsednek!

Tarpa–Mándok 0–0

Tarpa, 127 néző, v.: Papp F. Tarpa: Zenikov – Gál R., Zajka, Dolináj P., Bodan, Moticska, Kofel, Csizikov (Lovcsikov), Kosztik, Palcsej, Lovincsuk. Edző: Bubis Iván. Mándok: Lőrincz Zs. – Ari A., Köblös B., Koszta Z., Szokolai M., Gyüre T., Molnár Zs., Matyi Z., Nagy Á., Pataki I., Cservenyák T. Edző: Dancs Attila.

Bubis Iván: – Végig irányítottuk a mérkőzést, de nem sikerült begyötörni azt a gólt, amivel kicsikarhattuk volna a győzelmet. Azt azért hozzá kell tennem, hogy a játékvezető ítéletei olykor több volt, mint hajmeresztő…

Dancs Attila: – Óriási dicséret jár annak a tizenegy embernek, aki végig küzdötte a meccset. Reálisnak gondolom az ikszet, ugyanis helyzet nélkül telt el a kilencvenvalahány perc.

Nyírbéltek–Kállósemjén 2–1 (1–0)

Nyírbéltek, 213 néző, v.: Tomori P. Nyírbéltek: Ritli R. – Ricsei F., Bákai B., Boldizsár E. (Varga M.), Szabó Á., Szabó S. (Nemes Z.), Jónucz D., Tóth L., Orosz E., Fleisz Zs. (Varga M.), Fischer P. Edző: Körmös Miklós. Kállósemjén: Ovszijenko – Lakatos B., Hegedűs T., Kornutjak, Szabó I., Danó Zs., Hamza T., Pekk T., Törtei T. (Gyulai J.), Lakatos L. (Vass I.), Gömze A. Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Gól: Szabó S. 2 (egyet 11-esből), illetve Danó Zs.

Körmös Miklós: – A mezőnyben jobb volt a Kállósemjén, de védekezésünket jól összeraktuk, álltuk a sarat. A győzelmet Kósa Béla ifjúsági edzőnk születésnapjára ajánlja a csapat! Gratulálok a srácoknak és további sok sikert a Semjénnek!

Ovszijenko Volodimir: – A vereségért én vállalom a felelősséget! Ezúttal is nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, amiből sajnos, csak egyet sikerült gólra váltani. Aki engem ismer, olvassa a nyilatkozataimat az nyilván tudja, a játékvezetéssel soha az életben nem foglalkoztam, ma sem fogok, viszont az Igazgatóság felé lenne egy kérésem: amikor a pályát hitelesítik, olyat fogadjanak el, amelyen lehet futballozni – ne vetőföldet. Mert ma a pálya teljesen alkalmatlan volt a futballra. Mi nem az a csapat vagyunk, amely előre rúgdalja a labdát, most pedig erre kényszerültünk. Még egyszer kihangsúlyozom, a vereség az én felelősségem! További sok sikert a Nyírbélteknek, mi pedig a vereség ellenére megyünk tovább, egyben büszke vagyok minden egyes játékosomra!

Újfehértó–Nyíregyháza Spartacus II. 0–0

Téglás, 248 néző, v.: Pethő P. Újfehértó: Nagy M. – Ács Á. (Somogyi T.), Simonka R., Mezei B., Hudák M., Papp Cs. (Varga J.), Zámbó D., Pallai G., Daróczi P., Benke N., Szilágyi Á. (Bodnár Z.). Edző: Piskóti Zsolt. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Vámos G. (Kiss P.), Herczku A., Oláh B. (Garda D.), Hunyadi B., Gönczör R. (Spisák B.), Gál Sz., Szücs D., Tagai A., Girdán L. (Szopkó V.), Erdei M. (Kovács N.). Edző: Burányi Tamás.

Piskóti Zsolt: – Óriásit küzdöttünk, nagy gratuláció jár a csapatnak. Tipikus egy gólos mérkőzés volt, ahol mindkét csapatnak volt esélye megszerezni azt az egy találatot. Nem szeretek panaszkodni, de most aztán fel kell kötni azt a bizonyos gatyát, mert ennyi sérültet nehéz lesz pótolni.

Burányi Tamás: – Nagyon rossz talajú pályán nem tudott folyamatos játék kialakulni. Az első félidőben mi játszottunk jobban, a szünet után az Újfehértó, így igazságos eredmény született.


Tabella:

1. ÚJFEHÉRTÓ SE 22 16 5 1 50 7 43 53
2. KÁLLÓSEMJÉN SE 22 15 4 3 55 16 39 49
3. NYÍREGYHÁZA II. 23 13 4 6 45 22 23 43
4. MÁTÉSZALKAI MTK 23 12 3 8 32 23 9 39
5. TARPA SC 22 11 6 5 49 20 29 39
6. KEMECSE SE 22 11 3 8 45 41 4 36
7. NYÍRBÉLTEK KSE 22 11 1 10 32 36 -4 34
8. CSENGER FC 23 8 4 11 43 52 -9 28
9. MÁNDOK VSE 23 7 5 11 28 36 -8 26
10. NYÍRBÁTORI LSE 22 7 4 11 33 50 -17 25
11. NAGYECSED RSE 22 6 7 9 19 29 -10 25
12. BALKÁNYI SE 22 6 2 14 26 57 -31 20
13. VÁSÁROSNAMÉNY 23 5 4 14 29 50 -21 19
14. NYÍRMEGGYES SK 23 5 4 14 31 61 -30 19
15. IBRÁNY SE 22 4 6 12 26 43 -17 18
16. NAGYHALÁSZ (Kizárva) 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Fel Következő