26. forduló (2023.04.29-30.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Nyírbéltek KSE Ibrány SE
Nyír-Wetland vármegyei I. o.

26. forduló

2023.04.30. 17:00

 

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Tavasszal meglehetősen hullámzó a teljesítményünk, két győzelmünket hazai pályán szereztük, szeretnénk hétvégén folytatni ezt a sorozatot.
Kató István, az Ibrány edzője: – Szervezett, jó csapathoz utazunk, amelynek háza táján is rendben vannak a dolgok. Nekünk jelenlegi helyeztünkben valamennyi hátralévő meccsen a győzelem a cél. Az akarattal, a hozzáállással nem lesz gond, mindent megteszünk a pályán, hogy eredményesek legyünk.

További mérkőzések:

Szombat

Kemecse (6.)–Austria Juice-Vásárosnamény (14.)

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Úgy vagyok a múlt heti mérkőzéssel, mint Móricka, amikor a tanár néni, megkérdezte a gyerekeket: kinek, mi hiányzik az otthonából? Erre ő azt mondta, hogy nekünk mindenünk megvan tanár néni. „Hogyhogy megvan? Apukám tegnap hazajött részegen, telehányta a gardróbszekrényt, erre anyukám azt mondta: nekünk már csak ez hiányzott.” Hát, nekünk is. Ui.: gól nélkül nehéz meccset nyerni, szinte lehetetlen, de először a kérész, a remény hal meg utoljára.

Bardi Gábor, az Austria Juice-Vásárosnamény edzője: – Jó csapathoz látogatunk, amelyet nagyszerű szakvezető irányít, éppen ezért nehéz dolgunk lesz, de nekünk a bajnokság utolsó szakaszában minden egyes megszerzett pont aranyat ér.

Nyíregyháza Spartacus II. (3.) –Nagyecsed (11.)

Burányi Tamás, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Ismét nehéz mérkőzésre számítok, mert az Ecsed rutinos csapat, mindenesetre az ősszel elvesztett három pontot itthon szeretnénk visszaszerezni.

Harbula Balázs, a Nagyecsed edzője: – Nem hiszem, hogy a csapat megijed majd a feladattól, még úgysem, hogy három hiányzónk lesz. Akik eddig kevesebbet játszottak most megragadhatják a lehetőséget. Lehet nem nekünk áll a zászló, de semmiképpen sem feltartott kézzel megyünk Nyíregyházára!

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik)

Tarpa (4.)–Mátészalkai MTK (5.)

Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Kemény mérkőzésre számítok, mátészalkai csapat talán tavasszal nem teljesít olyan jól, mint ahogy azt szeretnék, ettől függetlenül az élmezőnyhöz tartozik. Mi, ha ügyesen használjuk ki a helyzeteinket és hátul ugyanolyan fegyelmezettek leszünk, sikerülhet itthon tartani a három pontot.

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – Tavasszal rendkívül jó formát mutató csapathoz látogatunk, amelynek szeretnénk a jó sorozatát megszakítani, ehhez az Ecsed elleni meccs második félidejében tapasztalt játékra, hozzáállásra lesz szükségünk.

Nyírbátor (10.)–Nyírmeggyes (15.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Pici hiányérzetünk van a múlt heti eredmény miatt, de most itt a lehetőség a javításra hazai környezetben.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Ismét egy szomszédvári rangadó következik. A csapat tavasszal már bizonyította, hogy képes felnőni az ilyen feladatokhoz, remélem ez most sem lesz másként. Nem lesz egyszerű, de mindenképp szeretnénk begyűjteni a három pontot!

Újfehértó (1.)–Csenger (8.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Sikerült tartani az előnyünket, de még semmi nem dőlt el. Továbbra sem hibázhatunk és sok van még a bajnokságból, ráadásul hétről hétre dőlnek ki az emberek. Ennek okát magam sem értem, mert semmit nem változtattam az őszi szezonhoz képest. Minden hátralévő mérkőzésen ugyanazt tudom mondani, hogy roppant fontos a három pont otthon tartása!

Barcsay István, a Csenger edzője: – Az eddiginél erőteljesebb, markánsabb teljesítményre lesz szükségünk a bajnokjelölt ellen, hogy számunkra kedvező eredmény születhessen a hétvégén.

(A mérkőzést Tégláson rendezik)

Vasárnap

Kállósemjén (2.)–Balkány (12.)

Ovszijenko Volodimir, a Kállósemjén játékos-edzője: – A múlt heti ikszünk után csakis a győzelem elfogadható a vasárnapi mérkőzésen.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Semjén a bajnoki címért hajt, tele korábbi rutinos NB I-es játékossal, míg mi rutinosnak igencsak nem mondható fiatalokkal a kiesés elkerüléséért küzdünk, akik közül többen fél éve még a megye kettőben futballoztak. Egyértelmű melyik csapat a mérkőzés esélyese, de mindent meg fogunk tenni, hogy szoros eredményt érjünk el.

Szabadnapos: Mándok.


Tudósítások, eredmények

Nyírbéltek KSE–Ibrány SE 3–2 (2–2)

Nyírbéltek, 124 néző, v.: Veres J.

Nyírbéltek: Ritli R. – Ricsei F., Boldizsár E., Szabó Á., Nemes Z. (Bákai Sz.), Jónucz D., Varga M., Tóth L., Orosz E., Fleisz Zs., Fischer P. Edző: Körmös Miklós. 

Ibrány: Krizsanovszki Á. – Bégányi B. (Bészély G.), Mező P., Molnár Z. (Udovik), Kállai G., Farkas M., Buka B. (Barzó G.), Szabó M., Nagy D. (Szikszay S.), Zubora T. Edző: Kató István. 

Gól: Fleisz Zs. 2 (egyet 11-esből), Nemes Z., illetve Mező P. (11-esből), Kállai G.

Körmös Miklós: – Döntetlenszagú mérkőzésen a végén, ha egy kis szerencsével is, sikerült itthon tartani a három pontot. Gratulálok a srácoknak, további sok sikert az Ibránynak!

Kató István: – A szerencsésebb csapat nyert, nem érdemeltünk vereséget.


További eredmények:

Kemecse–Austria Juice-Vásárosnamény 0–3 (0–0)

Kemecse, 116 néző, v.: Paráda. Kemecse: Kopasz J. – Hadházi D., Boda B., Majoros Á., Ádám D. (Barnák M.), Szaffián Sz., Törő D., Phrakonkham, Csáki P., Goján Á. (Bárdos A.), Sándor D. Edző: Sánta Tibor. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Tóth F. (Kovics D.), Ujvári P. (Hódos Á.), Szabó R., Deskó D., Nagy Á. (Újvári A.), Barta F. (Berec G.), Deák M., Illés G. (Varga G.), Orosz F. Edző: Bardi Gábor. Gól: Illés G. 2., Ujvári P.

Resán Attila egyesületi elnök: – Hoztuk a szokásos tavaszi formánkat!

Bardi Gábor: – Gratulálok a csapatomnak, nagyon fegyelmezetten futballoztak a srácok. A három gól mellett még számtalan helyzetet kialakítottunk, úgy érzem, teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet – jó játékvezetés mellett. További sok sikert kívánok a Kemecsének!

Nyíregyháza Spartacus II.–Nagyecsed 3–1 (1–0)

Örökösföld, 123 néző, v.: Takács A. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Vámos G., Herczku A., Szücs D. (Spisák B.), Oláh B. (Czimer-Nyitrai), Gönczör R., Kovács N. (Cseh N.), Tagai A., Girdán L. (Garda D.), Erdei M. (Torkos M.), Szopkó V. Edző: Burányi Tamás. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G. (Demeter S.), Nyíregyházi G., Pócsi B., Kóka S., Terdik Zs., Urbin P., Erdős M., Szabó T., Rácz Zs., Somlyai G. Edző: Harbula Balázs. Gól: Kovács N., Oláh B., Cseh N., illetve Urbin P.

Burányi Tamás: – Magabiztosan kezdtük a mérkőzést, sok lehetőséget dolgoztunk ki, sajnos, a befejezések nem sikerültek, de az első félidő végén meg tudtuk szerezni a vezetést. A folytatásban is támadólag léptünk fel, jó ütemben lőttük a gólokat, biztossá téve győzelmünket. Örömteli, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe, kivették részüket a győzelemből.

Harbula Balázs: – Tartalékos összeállításban az első félidőben voltak lehetőségeink kontrából és pontrúgásból, sajnos, megint demoralizáló pillanatban, az első félidő végén kaptunk gólt. A szünet után a hazai csapat friss emberei eldöntötték a mérkőzést. Gratulálok a Szparinak!

Tarpa–Mátészalkai MTK 1–0 (0–0)

Tarpa, 211 néző, v.: Varga F. Tarpa: Zenikov – Gál R., Zajka, Dolináj P., Bodan, Romancsuk (Molnar Sz.), Kobály M. (Bella S.), Moticska, Kofel, Kosztik (Csizikov), Lovincsuk. Edző: Bubis Iván. Mátészalka: Szilágyi P. – Szabó D., Szántó Z. (Drabik M.), Tangel L. (Virág J.), Farkas Z. (Barta K.), Huszti P., Csáki J., Gergely M., Magyari M. (Hevele M.), Bodó L., Fejes J. Edző: Kiss Tamás. Gól: Kosztik.

Bubis Iván: – Az első félidőben nem volt veszélyes a kapura egyik csapat sem, a második félidő elején egy nagyon szép támadás után sikerült megszerezni a vezetést. Ahogy telt az idő, az ellenfél természetesen jött előre, de annyira nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Nagyot küzdöttek ismét a srácok, amihez gratulálok nekik és köszönjük a szurkolóinknak a biztatást!

Kiss Tamás: – Azt gondolom, ezen a meccsen semmiképpen nem érdemeltünk vereséget. Az is fura számomra, hogy egy olyan csapat, amelynek mindennap edzése van, a második félidőből legalább tíz percet elcsalt időhúzással. Az biztos, egyetlen játékosomat sem tudom elmarasztalni, viszont szomorú, hogy megint vesztesen hagytuk el a pályát. Az ellenfél kihasználta egy hibánkat, miközben mi nem tudunk élni a lehetőségekkel.

Nyírbátor–Nyírmeggyes 4–3 (2–1)

Nyírbátor, 102 néző, v.: Hegedűs Cs. Nyírbátor: Kiss B. – Czerula Zs., Szabó M., Pálvölgyi B. (Lukács B.), Bakó T (Medve M.)., Nógrádi S., Varga B., Erdei Z., Seres P., Török I. (Sőre P.), Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Nyírmeggyes: Zán K. – Nagy Zs., Török G., Éles B., Preg I., Sitku Á. (Hadadi K.), Máté G. (Tőkés T.), Gönczör P., Ács Sz., Szondi R. (Székelyi N.), Molnár T. Edző: Kovács László. Gól: Török I. 2, Pálvölgyi B., Bakó T., illetve Szondi R., Török G., Ács Sz.

Erdei Zoltán: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, ami be is igazolódott. Sajnos, három egyes vezetésnél kisebb rövidzárlat keletkezett, így másnak nem tudunk örülni, csak a győzelemnek.

Kovács László: – Nagyon gyenge mérkőzésen sajnos, vereséget szenvedtünk. A produkciónk emlékeztetett az őszi szereplésünkre, nagyon csalódott vagyok. További sok sikert a Bátornak! Szondi Richárdnak mielőbbi gyógyulást!

Újfehértó–Csenger 2–3 (1–3)

Téglás, 57 néző, v.: Pethő P. Újfehértó: Nagy M. – Hudák M., Simonka R., Pallai G., Zámbó D., Daróczi P. (Seres K.), Benke N., Ács Á. (Varga J.), Somogyi T., Angyal Á., Szilágyi Á. Edző: Piskóti Zsolt. Csenger: Sass I. – Katona P., Popovics N., Nagy M., Antal R., Barcsay M., Mészáros T., Osváth S., Peterman P., Gaál K., Szedlacsek Á. Edző: Barcsay István. Gól: Somogyi T., Varga J., illetve Popovics N. 2, Katona P. Kiállítva: Popovics N. (90. perc)

Piskóti Zsolt: – Sajnos ilyen a foci, nincs ezzel semmi probléma. Minden ellenfél azért megy fel a pályára, hogy nyerjen. Egy félidő előnyt adtunk a Csengernek, majd hiába alakítottunk ki rengeteg helyzetet, nem sikerült értékesíteni ezeket. Igazságtalan a labdarúgás, de ilyenkor kell higgadtnak maradni felemelni a fejünket és megcsinálni a következő feladatokat!

Barcsay István: – Nagyon kevesen tudtunk eljönni erre a mérkőzésre, ennek ellenére mondtam a fiúknak, hogy képesek lehetnek a meglepetésre. Hál’ istennek az első félidőben tetemes előnyt szereztünk, a folytatásban viszont nagyon ránk jött az ellenfél, de sikerült kihúzni a végéig. Gratulálok a srácok teljesítményéhez, köszönjük a korrekt játékvezetést!

Kállósemjén–Balkány 3–0 (0–0)

Kállósemjén, 257 néző, v.: Tomori P. Kállósemjén: Ovszijenko – Lakatos B., Hegedűs T. (Docsa I.), Kornutjak, Szabó I. (Vass I.), Danó, Hamza T., Pekk T. (Marozsán Zs.), Törtei T., Lakatos L. (Bodnár L.), Gömze A. (Gyulai J.). Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Balkány: Kanócz B. – Fekete B., Kerecsen J., Selymes T., Tóth E. (Bakosi M.), Haller R., Vasas T., Csatári E. (Fodor T.), Németi M., Pallai B., Zakor G. (Zakor J.). Edző: Mirgai László. Gól: Hamza T. 2, Hegedűs T.

Ovszijenko Volodimir: – Megint sok helyzetet alakítottunk az első félidőben, de sokáig nem találtuk a jól védekező Balkány kapujához a kulcsot. Hál’ istennek a szünetben megbeszéltünk néhány dolgot, majd eldöntöttük a mérkőzést. További sok sikert a Balkánynak és megyünk tovább!

Mirgai László: – Közel negyven éve vagyok edző, de ilyet még nem éltem meg, mint ami most Semjénben történt. Leszögezem, a hazai játékosok nagyon tisztességesen, sportszerűen futballoztak végig, és ha tárgyilagos akarok lenni, nekik tíz helyzetük volt, nekünk pedig két óriási ziccerünk az első félidőben. Számunkra siker volt, hogy nulla nullával jöttünk le a szünetre, mindeddig korrektül fújtak a játékvezetők. Az öltőző folyosón viszont a hazai elnök nekirontott a játékvezetőnek, majd kapusomat a falnak nyomta. Hozzáteszem, a meccs teljesen sportszerű volt, ennek ellenére nem értem ezt a megnyilvánulást. A második félidőben teljesen más stílusban működtek a játékvezetők, majd megszerezte a Semjén a vezetést, rá egy percre gólt lőttünk úgy, hogy mélységből indult a játékosunk, erre Oláh Gusztáv behúzta a lest. Amikor szóltam neki, mosolyogva reagált. Ezt már nem bírtam idegekkel, amiért kiállítottak. Természetesen egy egy helyett kettő null lett… Nagyon sajnálom a játékosokat, mert tisztességesen küzdöttek, mivel a kiesés ellen küzdünk, nehéz lesz újra felépíteni őket. Ezt sajnos, Oláh Gusztáv soha nem fogja megérteni, amit ma művelt, az szégyene volt a játékvezetésnek. A mérkőzés közben többször a közönséggel beszélgetett, vitatkozott: hogy lehet így tisztességesen működni?

 


Tabella:

1. ÚJFEHÉRTÓ SE 24 16 6 2 52 10 42 54
2. KÁLLÓSEMJÉN SE 24 16 5 3 58 16 42 53
3. NYÍREGYHÁZA II. 25 15 4 6 51 23 28 49
4. TARPA SC 24 13 6 5 52 20 32 45
5. MÁTÉSZALKAI MTK 25 12 4 9 34 26 8 40
6. NYÍRBÉLTEK KSE 24 12 2 10 35 38 -3 38
7. KEMECSE SE 24 11 3 10 45 47 -2 36
8. CSENGER FC 25 9 4 12 46 57 -11 31
9. NYÍRBÁTORI LSE 24 8 5 11 39 55 -16 29
10. MÁNDOK VSE 24 7 6 11 30 38 -8 27
11. NAGYECSED RSE 24 6 8 10 22 34 -12 26
12. VÁSÁROSNAMÉNY 24 6 4 14 32 50 -18 22
13. BALKÁNYI SE 24 6 3 15 26 60 -34 21
14. IBRÁNY SE 24 5 6 13 31 46 -15 21
15. NYÍRMEGGYES SK 25 5 4 16 34 67 -33 19
16. NAGYHALÁSZ (Kizárva) 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Fel Következő