5. forduló (2023.09.09-10.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány SE Tarpa SC
Nyír-Wetland vármegyei I. osztály
5. forduló
2023.09.10. 16:00

 

Kató István, az Ibrány edzője: – Először is gratulálok a fiúknak a kupasikerhez! Nehéz feladat vár ránk vasárnap, de becsülettel készülünk a lendületes Tarpa elleni meccsre, amelyen a védekezésre kell nagy hangsúlyt fektetni. A papírforma nem mellettünk szól, de reménykedem a jó játékban és a pontszerzésben.
Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Jó iramú mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapat a győzelemre fog hajtani. Fontos lesz, hogy a helyzeteinket milyen százalékban tudjuk kihasználni.

További mérkőzések:

Szombat

Csenger (13.)–Nagyecsed (10.)

Juhász Ferenc, a Csenger edzője: – Szatmári rangadó, amelyen nagy küzdelemre számítunk. Fesztivál lesz a városban, úgyhogy remélhetőleg potyogni fognak a gólok itt is, ott is, és persze, a végén mi nyerünk.

Harbula Balázs, a Nagyecsed edzője: – Mindkét csapatnak nagyon kellene a három pont, így biztosan komoly ellenállásba fogunk ütközni. Bízom a csapatban és abban, hogy jó útra tudtunk lépni az előző héten.

(A mérkőzés 14 órakor kezdődik)

Austria Juice-Vásárosnamény (7.)–Kemecse (2.)

Bardi Gábor, az Austria Juice-Vásárosnamény edzője: – Jó csapat látogat hozzánk, amelynek vezetőivel és edzőjével is jó a kapcsolatom. Bubut az egyik legjobb edzőnek tartom a megyében, biztos vagyok benne, hogy magasabb szinten is bizonyítani fog! Ami minket illet, nem vagyunk egyszerű helyzetben még most sem, de annyit ígérhetek, mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret. Hazai pályán nem is lehet más a célunk!

Sánta Tibor, a Kemecse edzője: – A kolléga keze nyoma már látszik a naményi csapaton, stabilak és erősek az átmenetekben. Az elmúlt mérkőzésen már megfelelően tudtuk kontrollálni az ellenfél kontralehetőségeit, amennyiben fenn tudjuk tartani a fejlődést, sikeresek lehetünk hétvégén is.

Nyírmeggyes (16.)–Nagykálló (14.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Nagyon nehéz sorsolást kaptunk, próbáltunk meglepetést szerezni és pontot csípni valamelyik élcsapattól, ez azonban nem sikerült. Így számunkra most kezdődik igazán a bajnokság. Nem lebecsülve a Nagykállót, de számunkra most csak a három pont megszerzése az elfogadható.

Homann Richárd, a Nagykálló edzője: – A helyzetkihasználásunk sajnos nem az igazi, ha ebben tudunk javulni, akkor úgy gondolom, lesz sanszunk egy jó eredmény elérésére.

Mándok (3.)–Mátészalkai MTK (6.)

Kocsis János, a Mándok edzője: – Szintén egy olyan ellenféllel találkozunk, amely a múltja és jelene alapján is a mezőny meghatározó csapatának számít. Az elmúlt két meccsen nem a szebbik arcunkat mutattuk, de nagyon remélem, hévégén ismét azt a társaságot fogom látni, amelyet a felkészülési időszakban és az első három bajnoki meccsen.

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – A Mándok már az előző bajnokság végén is bizonyította, hogy egy jó csapat. Erre a szezonra ez még hatványozottabban igaz. Nekünk is megvannak a saját céljaink, és ha az élmezőnyhöz akarunk tartozni, akkor egy nagyon komoly produktumra lesz szükség a siker érdekében.

Nyíregyháza Spartacus II (9.)–Újfehértó (5.)

Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus II edzője: – Ha előrébb szeretnénk lépegetni a tabellán, akkor minden téren sokat kell fejlődnünk, leginkább a védekezéssel akadnak gondjaink. Indokolatlanul sok gólt kapunk, a héten ezzel próbáltunk foglalkozni, és bízom benne, hogy a folytatásban ennek meglesz a látszatja.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, ráadásul kétszer egymás után idegenben lesz fellépésünk. Eddig vendégként nem sikerült még győztesen elhagyni a pályát. Tudjuk jól, hogy hétről hétre egyre jobban fognak teljesíteni a nyíregyházi fiatalok, éppen ezért is számítok egy pörgős, jó színvonalú mérkőzésre, amelyen apróságok dönthetnek.

Vasárnap

Kótaj (15.)–Nyírbátor (8.)

Seregi Mihály, a Kótaj edzője: – „Enyhe” gödörben vagyunk, amin nem segített a kupaforduló sem, ezért mindent megteszünk hétvégén, hogy a bajnoki három pontot itthon tartsuk.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Az elmúlt másfél hétben három meccset játszottunk, lehet, kicsit fáradtabbak leszünk vasárnap. Nem ismerem igazán az ellenfelet, ráadásul „ezer éve” nem is játszottunk a Kótajjal, de amit az előző mérkőzéseken nyújtott a csapat, ezzel a hozzáállással lehet keresnivalónk.

Nyírbéltek (11.)–Kállósemjén (1.)

Mirgai László, a Nyírbéltek edzője: – A két csapat különböző célokért küzd, a Semjén a bajnok cím megvédése érdekében, mi pedig öt-hat riválissal a biztos bennmaradásért hajtunk. Hazai pályán természetesen szeretnénk megnehezíteni a vendégek dolgát, de ehhez támadásban és védekezésben mindenkinek nagyon nagyot kell javulni! Szerdán, az újfehértói kupameccsen már láttam pozitív dolgokat, erre építve, ebből kell meríteni.

Ovszijenko Volodimir, a Kállósemjén játékos-edzője: – Nem könnyű mérkőzés elé nézünk, amelyre nagyon komolyan készülünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy három ponttal gyarapodjunk.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Tarpa SC 0–2 (0–0)

Ibrány, 192 néző, v.: Fehér Á. 

Ibrány: Tóth N. – Bégányi B. (Bészély G.), Bökönyi L. (Dobos A.), Molnár Z., Lukács B., Kállai G., Kiss P. (Ács Á.), Farkas M., Csatári E., Szabó M., Nagy D. (Barzó G.). Edző: Kató István. 

Tarpa: Csicskan – Gál R. (Szojma A.), Bodan (Kolesnyik), Havriljuk, Romancsuk (Arsen), Kosztik (Zajka), Kucsunszki, Herman, Palcsej, Hilka, Stankov. Edző: Bubis Iván. Gól: Kucsinszki, Romancsuk.

Kató István: – Ahogy ma kikaptunk, ezt emelt fővel tettük, mert a játékosok mindent megtettek a pályán. További sok sikert a Tarpának!

Bubis Iván: – Játszottunk már jobban is, de a legfontosabb, hogy idegenben sikerült győzni.


További eredmények:

Austria Juice-Vásárosnamény–Kemecse 3–1 (2–0)

Vásárosnamény, 196 néző, v.: Paráda. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Czene Z., Berec G. (Szabó R.), Deskó D. (Varga G.), Kopor A., Kozma M., Barta F. (Újvári P.), Balogh P. (Tóth P.), Illés G. (Deák M.), Orosz F. Edző: Bardi Gábor, Kemecse: Kopasz J. – Varga K., Hadházi D. (Szücs F.), Boda B. (Csáki P.), Majoros Á., Ádám D. (Törő D.), Hokk Á., Balogh G., Sógor Cs., Hokk B., Gönczör R. (Phrakonkham). Edző: Sánta Tibor. Gól: Deskó D., Berec G., Újvári P., illetve Törő D.

Bardi Gábor: – A mai mérkőzésen teljesen megérdemelten nyertünk. Az igazság az, hogy ha helyzeteinket berúgjuk, akár gólkülönbséget is javíthattunk volna. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok Kemecsének!

Sánta Tibor: – Rossz felfogásban kezdtünk, két gyors gólt kaptunk, majd nem tudtunk úgy visszajönni a mérkőzésbe, ahogy szerettük volna. Nem volt esélyünk a pontszerzésre, teljesen megérdemelt naményi győzelem született. Sok sikert kívánok a hazaiaknak!

Nyírmeggyes–Nagykálló 0–1 (0–1)

Nyírmeggyes, 118 néző, v.: Veres J. Nyírmeggyes: Zán K. – Nagy Zs., Török G. (Török M.), Ács Sz., Tőkés T. (Szondi R.), Batizi-Pócsi N. (Farkas Z.), Preg I., Sitku Á., Szabó Cs., Csatári Á., Drabik M. (Gönczör P.). Edző: Kovács László. Nagykálló: Budaházi M. – Erdei S., Marozsán Zs., Mondok D., Marozsán M. (Lakatos J.), Sipos B. (Homann P.), Haller R. (Kovács K.), Marinka Á., Simon I., Baráz M., Anda Sz. (Bakó V.). Edző: Homann Richárd. Gól: Anda Sz. (11-esből).

Kovács László: – A vendégek berúgták a büntetőt, mi kihagytuk a miénket, így nem születhetett más eredmény, mint vereség. Azt gondolom, most már bajban vagyunk!

Homann Richárd: – A meccsről különösebbet nem szeretnék mondani, a legfontosabb, hogy megszereztük első győzelmünket, amiért nagy gratuláció a fiúknak. Szerintem könnyű lesz ünnepelni, mert Lecsófesztivál van Kállóban!

Mándok–Mátészalkai MTK 3–1 (1–0)

Mándok, 167 néző, v.: Papp F. Mándok: Lőrincz Zs. – Baksa Z. (Cservenyák T.), Köblös B., Jánvári D., Bokor M., Gyüre T., Jene G., Molnár Zs. (Csercsa G.), Matyi Z., Nagy Á., Budaházi L. Edző: Kocsis János, Mátészalka: Szilágyi P. – Bodó G., Fenyőfalvi D., Tangel L. (Lyáh A.), Csáki J. (Szántó Z.), Gergely M. (Huszti P.),  Magyari M., Papp Cs., Hudák M. (Szőlősi P.), Toldi A., Jócsák D. (Fejes J.). Edző: Kiss Tamás. Gól: Gyüre T. 2, Bokor M., illetve Magyari M. (11-esből)

Kocsis János: – Végig domináltuk a mérkőzést, nagyon jó felfogásban játszottunk. Az első félidőben a gólon kívül számtalan lehetőségünk adódott, hogy végleg lezárjuk a meccset, de a szünet után a vendégek is megmutatták, hogy komoly játékerőt képviselnek. A második félidő elején voltak gondjaink, ekkor küzdeni akarásból vizsgáztunk jelesre, a végén pedig szép gólokat szereztünk, így összességében megérdemelten nyertünk.

Kiss Tamás: – Teljesen megérdemelt hazai siker született.

Nyíregyháza Spartacus II–Újfehértó 4–4 (3–2)

Örökösföld, 221 néző, v.: Kondor M. Nyíregyháza Spartacus II: Sarkadi B. – Varga B. (Szabó L.), Bertók M., Czimer-Nyitrai, Kiss P., Chrien B. (Asztalos B.), Spisák B., Horváth T., Ferencz B., Konzili M. (Virányi T.), Kovalecz S. (Balogh R.). Edző: Lengyel Roland. Újfehértó: Nagy M. – Pallai G., Csáki B., Barnicz G., Mezei B. (Zámbó D.), Angyal N., Kis G. (Varga J.), Benke N., Daróczi P., Nagy D., Simonka R. Edző: Piskóti Zsolt. Gól: Varga B., Kovalecz S., Kiss P., Horváth T., illetve Nagy D. 3., Zámbó D.

Lengyel Roland: – Igazából saját magunknak tettük nehézzé a meccset, mert az elején két gólt rúgattunk az ellenféllel. De nagyon jól reagált a csapat, azt játszottuk, amit szeretnénk látni, sikerült is fordítani. A szünet után nagy erőket mozgósított az Újfehértó, mindkét csapat nyerni szeretett volna, ebből pedig közönségszórakoztató, hektikus találkozó kerekedett. Az egy pontra mindenképpen rászolgált a csapat, amelynek gratulálok, és sok sikert az Újfehértónak!

Piskóti Zsolt: – Borzasztóan szégyellem magam a csapat nevében is, mert ez szerintem vállalhatatlan, hogy idegenben rúgunk négy gólt, a vége előtt öt perccel szerezzük meg a vezetést és középkezdésből gólt kapunk. Az első félidőben totálisan úgy játszott a csapat, ahogy ő kitalálta és semmit nem tartott be a megbeszéltekből. Magunkba kell mélyen nézni, mert ez kritikán aluli így.

Csenger–Nagyecsed 3–2 (2–0)

Csenger, 131 néző, v.: Tomori P. Csenger: Sass I. – Szedlacsek Á., Osváth S., Popovics N. (Bence L.), Nagy M., Jónás G., Antal R. (Szilágyi P.), Peterman P., Nyéki K. (Mészáros T.), Gaál K. (Katona P.), Barcsay M. (Barna I.). Edző: Juhász Ferenc. Nagyecsed: Szabolcsi M. – Sarkadi G., Zámbó K. (Tóth G.), Ladányi D., Pócsi B., Jóni E. (Raffai E.), Kóka R., Nagy N., Nagy Z., Szabó T., Jónás M. Edző: Harbula Balázs. Gól: Nagy M., Nyéki K., Barcsay M., illetve Kóka R., Jónás M.

Juhász Ferenc: – Mindenekelőtt sok sikert kívánunk a Nagyecsednek a Ferencváros elleni kupameccsen! Most pedig mehetünk a fesztiválra, indulhat a banzáj!

Harbula Balázs: – A hat hiányzó ellenére a második félidőt sikerült megnyerni, ebből az akarásból, küzdeni tudásból lehet építkezni. Gratulálok a Csengernek!

Kótaj–Nyírbátor 3–3 (1–2)

Kótaj, 98 néző, v.: Sándor Cs. Kótaj: Csikós Zs. – Sallai M., Hangácsi T. (Kató T.), Nagy D., Papp M., Tüzes Zs. (Dencs Á.), Sárközi D. (Csörgő K.), Boros I., Nardai N., Szarka J., Molnár M. (Petruska A.). Edző: Seregi Mihály. Nyírbátor: Kiss B. – Tóth Sz., Szücs D., Kun Á., Bakó T. (Pálvölgyi B.), Nógrádi S., Tóth E., Varga B. (Orosz E.), Terdik Zs. (Erdei Z.), Török I. (Kovács G.), Szabó M. (Czerula Zs.). Játékos-edző: Erdei Zoltán. l: Nagy D. 2, Dencs Á., illetve Török I. 2, Kun Á.

Seregi Mihály: – A végletekig harcoltunk, hogy pontot szerezzünk a jó formában lévő Bátor ellen. A második félidőben mutatott játék alapján rászolgáltunk a döntetlenre, amihez gratulálok a fiúknak. További sok sikert a Bátornak!

Erdei Zoltán: – Ezen a meccsen, amit eddig felépítettünk, sikerült lerombolni. Ha egy kicsi tartás is lett volna a csapatban, a kilencvennegyedik percben ilyen gólt már nem lehet már kapni.

Nyírbéltek–Kállósemjén 1–4 (0–3)

Nyírbéltek, 189 néző, v.: Tóth J. Nyírbéltek: Ritli R. – Fischer P., Tóth L. (Lisboa), Ramos, Sidibe, Sőre P., Mányi B., Boldizsár G. (Varga M.), Boldizsár E., Vass R., Hevele M. Edző: Mirgai László. Kállósemjén: Ovszijenko – Törtei T., Hamza T., Szabó I. (Ferencz R.), Danó Zs. (Tóth Á.), Jónucz D. (Bodnár L.), Pekk T., Lakatos B., Gömze A., Szabó S. (Kornutjak), Hegedűs T. Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Gól: Boldizsár G., illetve Gömze A. 2, Törtei T., Szabó S. Kiállítva: Sidibe.

Mirgai László: –

Ovszijenko Volodimir: – Az első félidőben három szép gólt szereztünk, ezzel megalapoztuk sikerünket, a szünet után nyújtott játék miatt hiányérzetem van. Nyertünk és ez a lényeg, megyünk tovább. További sok sikert a Bélteknek!

 


Tabella:

1. KÁLLÓSEMJÉN SE 5 5 0 0 19 3 16 15
2. KEMECSE SE 5 4 0 1 18 10 8 12
3. MÁNDOK VSE 5 4 0 1 11 3 8 12
4. TARPA SC 5 4 0 1 11 4 7 12
5. VÁSÁROSNAMÉNY 5 3 1 1 9 7 2 10
6. ÚJFEHÉRTÓ SE 5 2 3 0 15 8 7 9
7. NYÍRBÁTORI LSE 5 2 2 1 8 9 -1 8
8. MÁTÉSZALKAI MTK 5 2 1 2 9 8 1 7
9. CSENGER FC 5 1 2 2 8 10 -2 5
10. NAGYKÁLLÓI VSE 5 1 2 2 3 6 -3 5
11. NYÍREGYHÁZA II. 5 1 1 3 11 12 -1 4
12. NAGYECSED RSE 4 1 0 3 6 8 -2 3
13. NYÍRBÉLTEK KSE 5 1 0 4 6 16 -10 3
14. IBRÁNY SE 5 1 0 4 3 14 -11 3
15. KÓTAJ SE 4 0 2 2 8 13 -5 2
16. NYÍRMEGGYES SK 5 0 0 5 3 17 -14 0

 

 

Fel Következő