3. forduló (2005.08.27-28)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 
Marcsek góljaira is számít a hazai közönség

Fotó: Kató L.

 

Ibrány (8.)–Sátoraljaújhely (13.)
Németh Károly: – Számunkra a Sátoraljaújhely örök mumus, igaz, csak idegenben. Ellenfelünk kiszámíthatatlan, de nekünk hazai pályán senkitől nincs félnivalónk. Innentől kezdve folyamatosan bizonyítanunk kell, hogy az elsők között van a helyünk, és nem elég jól játszani, helyzeteket kialakítani, hanem azokat értékesíteni is kell. Imre továbbra is sérült, Nagy Sándor és Szilágyi pedig betegeskedett a héten.

Mátészalka (16.)–Rakamaz (3.)
Tóth Zoltán, mátészalkai edző: – Továbbra is akadnak hiányosságaink támadásban és védekezésben is, azon vagyunk, hogy ezeket kijavítsuk, de ehhez a játékosok és az edző részéről is nagy türelemre lesz szükség. Szombaton a csoport legjobb játékosállományával rendelkező csapata lesz a vendégünk, amely ellen mindent megteszünk a minél jobb eredmény elérése érdekében. Az eltiltását letöltő Kléningerre ismét számíthatunk.
Brekk János, rakamazi edző: – Nem ismerjük az átalakított Szalkát, a hírek szerint egy fiatalos csapattal találjuk szemben magunkat. Az ellenfelet mindig tisztelni kell, és abból indulunk ki, hogy idegenben jó az iksz, de a papírforma alapján lehet esélyünk a három pontra is. Szeretnénk folytatni a jó rajtunkat. Göncz eltiltása lejárt, Domokos és Riczu viszont továbbra is sérült.

Balkány (7.)–Berettyóújfalu (9.)
Mirgai László, balkányi edző: – Csapatom küzdenitudásból jelesre vizsgázott Tuzséron, ráadásul az első félidőben remek támadásokat is vezettünk. Ezt kellene megismételni, és minél hosszabb időre kitolni, mivel valószínű, hogy ellenfelünk tíz emberrel fog védekezni. Csak a három pontban gondolkodunk, mivel a jövő héten újabb bajnokesélyeshez látogatunk.

Hajdúböszörmény (12.)–Szakoly (13.)
Terdik Ferenc, szakolyi edző: – A Mád ellen már biztatóbb teljesítményt nyújtottunk és a hozzáállás is megfelelő volt, ha ezeket meg tudjuk ismételni, akkor akár meglepetést is okozhatunk Böszörményben. Kotricz sérülés miatt nem játszhat.

Szirmabesenyő (6.)–Volán-Sényő (9.)
Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző: – Eddig mindkétszer sikerült nyernünk Szirmabesenyőn, ráadásul mindig tartalékos összetételben. A vasárnapi meccs kimenetele azon fog múlni, hogy miként használjuk ki a helyzeteinket, illetve hátul milyen stabilak leszünk a felívelt labdákkal szemben. Mindenképpen pontot szeretnénk szerezni, Asztalos eltiltása lejárt, Komi játéka viszont kérdéses.

Balmazújváros (15.)–Tuzsér (4.)
Révész Attila, tuzséri edző: – Szeretnénk az Újváros-fóbiánkat levetkőzni, hiszen sosem nyertünk még mostani ellenfelünk otthonában. A heti munka alapján javuló formáról beszélhetünk, ellenfelünk pedig eddig nem a legjobb arcát mutatta, így esélyünk lehet az ellene évek óta tartó sikertelenségünk megtörésére.


Tudósítások, eredmények

Ibrány - Sátoraljaújhely elmaradt.

 
Az ifik még vízifociztak, a felnőttek már nem

Fotó: Kató L.

 

Vasárnap délután óriási felhőszakadás zúdult az ibrányi játéktérre, így a pálya használhatatlansága miatt elmaradt a felnőttek Sátoraljaújhely elleni mérkőzése. A felek megegyeztek, hogy a meccset szeptember 21-én pótolják, kezdés 16 órakor.


További eredmények:

Mátészalka–Rakamaz 1–4 (0–1)
Mátészalka, 200 néző, v.: Csáki. Mátészalka: Gergely – Nagy A., Vacsilja, Szabó I., Sipos, Czvik (Pálfi), Jurkó, Kléninger (Trencsényi), Illés Gy., Szakács (ifj. Tóth Z.), Hengsperger. Edző: Tóth Zoltán. Rakamaz: Nagy Z. – Székely, Baka, Göncz, Galambosi (Koskovits), Csernijenko (Kóder), Bessenyei, Leskó, Szilágyi K., Ádámszki (Debróczki), Fekete. Edző: Brekk János. A hazaiak eleinte megilletődötten játszottak, de a második félidőben, a szépítő találatuk után az egyenlítésük sem tűnt elképzelhetetlennek. Ehelyett a hétközi, berettyóújfalui mérkőzésük koreográfiája ismétlődött meg, vagyis hatalmas egyéni hibákból kapott gólokkal fizették meg a tanulópénzt. Gól: Hengsperger (68. perc), illetve Szilágyi K. (22.), Ádámszki (61.), Fekete (76.), Csernijenko (80.). Jó: Vacsilja, Illés Gy., Hengsperger, illetve Baka, Göncz, Galambosi, Szilágyi K., Ádámszki. Ifi: 5–2. Tóth Zoltán: Ha ezen a mérkőzésen lett volna egy kapusom, talán még meglepetést is okozhattunk volna. Brekk János: Ugyan három gólos különbséggel nyertünk, de a találkozó kimenetele mégsem volt ilyen egyértelmű, hiszen 2–1-nél kellemetlen pillanatokat éltünk át.

Balkány–Berettyóújfalu 3–0 (2–0) *
Balkány, 200 néző, v.: Kalász. Balkány: Vadon – Meszesán, Daru, Szabó P., Czifrák (Barna), Mikhárdi, Tóth Z., Vass Z., Dobos Z. (Szemán P.), Dán, Dobos A. (Szabó I.) Edző: Mirgai László. Berettyóújfalu: Szántó – Varga, Szűcs, Ékes, Nagy T., Szitkó, Tamás, Kasza (Balogh), Nagy R., Szondi (Csordás), Molnár (Kolompár). Edző: Kártik József. A nagy eső miatt jókora késéssel kezdődött a mérkőzés, és a sáros, mély talajú pályán begyakorolt pontrúgások végén szerzett vezetést az első félidőben a házigazda. Szünet után is a Balkánynak voltak helyzetei, és végül az első fellépéshez hasonlóan ismét 3–0-ra győzött hazai pályán az újonc. Gól: Mikhárdi (5.), Dobos Z. (31.), Szabó P. (72.). Jó: az egész hazai csapat. Ifi: 2–1. Mirgai László: Ilyen talajon, ilyen jól futballozni és ilyen erőteljes teljesítményt nyújtani, csak ritkán adódik egy csapat életében. Minden játékosom kimagaslót nyújtott.

* A hazai csapat rosszul cserélt, nem maradt a pályán megfelelő számú 21 éven aluli játékos, így a mérkőzés három pontját 30-ás gólkülönbséggel a Berettyóújfalu kapta.

Hajdúböszörmény–Szakoly 2–0 (1–0)
Hajdúböszörmény, 100 néző, v.: Rendek. Szakoly: Lippa – Tardi, Burik, Milbik (Bógyis), Szabó M., Madzin, Simicskó, Lendvai, Lengyel (Gráf), Csák, Horváth A. Edző: Terdik Ferenc. A vendégcsapat nagy esélyhez jutott azzal, hogy az első félidő végén emberelőnybe került, ám ezzel nem tudtak élni, mert elképzelés nélkül futballoztak. A Böszörmény tíz emberrel is két gólt szerzett. Gól: Berta (50.), Hajdú (60.). Kiállítva: Szabó I. (második sárga lap után, 40.). Jó: Lippa. Ifi: 9–3. Terdik Ferenc: Akaratgyengén játszottunk, az ellenfél megérdemelten nyert.

Szirmabesenyő–Volán-Sényő 0–3 (0–3)
Szirmabesenyő, 200 néző, v.: Takács I. Volán-Sényő: Polgári – Pljutyinszkij, Asztalos, Kiss T., Fiumei, Ruska, Kóka, Haburcsák, Székely (Pámer), Bodnár (Knoblok), Komi (Rubóczki). Játékos-edző: Rubóczki Tibor. A fiatal sényői csapat az első félidőben iskolajátékot mutatott be, és megérdemelten jutott nagy előnyhöz. Szünet után már az eredmény tartására törekedtek a vendégek, de így is több helyzetet kihagytak, miközben Polgári tizenegyest hárított. Gól: Kiss T. (2.), Asztalos (20.), Komi (30.). Jó: az egész vendégcsapat. Ifi: 2–2. Rubóczki Tibor: Tovább tart a sikerszériánk Szirmabesenyőn, emellett a csapat fegyelmezetten és jól játszott.

Balmazújváros–Tuzsér Erdért SE 2–0 (0–0)
Balmazújváros, 300 néző, v.: Horváth G. Balmazújváros: Fintor – Mező, Bagin, Mitró, Dancs B., Cseke, Babjak, Iván A., Spekker (Tamási), Gergely (Szabó I.), Lakatos (Petró). Edző: Révész Attila. Az első félidőben nagy fölényben futballoztak a tuzsériak, de semmi nem akart nekik sikerülni. Az Újváros egy kontrából, majd egy hatalmas védelmi hibából szerzett gólokat a második játékrész elején, és ezt követően már nem tudott újítani a tavalyi bajnok. A Tuzsérnak továbbra is mumusa a Balmazújváros. Gól: Nagy Cs. (52. és 60.). Jó: Mező, Iván A. Ifi: 3–1. Révész Attila: Szégyellem magam a csapat produkciója miatt. Játékosaimon eluralkodott a magyaros mentalitás, aminek mielőbb meg kell találni az ellenszerét.

Létavértes-Hajdúnánás 1-0 (0-0)
Létavértes, 300 néző, vezette: Krassowszki. Létavértes: Papp - Király, Szűcs L., Biró, Németh - Nagy R. (Ludánszki, 66.), Sikorszki, Spitzmüller, Saliga Z. - Saliga I. (Éles, 61.), Nagy Z. (Szűcs I., 90.). Edző: Kondás Elemér. Hajdúnánás: Haász-Brandt - Cséke (Bocz, 65.), Magyari, Nagy T. - Kocsis, Tar - Kovács I., Nagy Á. (Fodor, 56.), Mikita - Nagy Sz., Horváth (Sebestyén, 46.). Edző: Tóth János. Gól: Saliga I. a 48. percben. Nyílt sisakos meccsen mindkét együttes győzelemre játszott, s a labdát többet birtokló, több helyzetet kialakító Kondás csapat megérdemelten nyert. Jók: Szűcs L., Biró, Sikorszki, Saliga Z., Nagy Z., illetve Haász-Brandt, Tar, Kovács I.

Mád-Nyíradony 0-3 (0-2)
Mád, 300 néző, vezette: Bendik. Nyíradony: Katona - Terdik, Szilágyi, Tóth - Kálmán, Szabó T., Bodogán, Usztics (Hogya, 86.), Palaga (Kocsis, 73.) - Babotán, Szabadi (Bucskó, 64.). Edző: Selyem Nándor. Gól: Kálmán a 3., Szabadi a 18., Palaga a 64. percben. A gyors vezető gól után a kitámadó hazaiakat lekontrázták az adonyiak, s akár nagyobb arányban is nyerhettek volna. Jók: az egész csapat.


 

A bajnokság állása M Gy D V L-K Gk P
 1. Létavértes 3 3 - - 6-0 +6  9
 2. Rakamaz 3 3 - - 7-2 +5  9
 3. Nyíradony 3 2 1 - 11-4 +7  7
 4. Balkány 3 2 1 - 7-1 +6  7
 5. Sényő 3 2 - 1 7-4 +3  6
 6. Mád 3 2 - 1 4-4 0 6
 7. Tuzsér 3 1 1 1 6-3 +3  4
 8. Szirmabesenyő 3 1 1 1 6-5 +1  4
 9. Ibrány 2 1 - 1 3-1 +2  3
 10. Hajdúböszörmény 3 1 - 2 2-2 0 3
 11. Hajdúnánás 3 1 - 2 1-3 -2 3
 12. Berettyóújfalu 3 1 - 2 4-7 -3 3
 13. Balmazújváros 3 1 - 2 5-10 -5 3
 14. Sátoraljaújhely 2 - - 2 1-6 -5 0
 15. Szakoly 3 - - 3 1-8 -7 0
 16. Mátészalka 3 - - 3 2-13 -11 0

 

 


 

Fel Következő