Sporttörténet

 
Ibrány város sportéletének fellelhető első dokumentuma az 1930-as évekből származik. Az alábbi kép egy barátságos labdarúgó mérkőzés tagjait ábrázolja. 
 
Balról jobbra: Ülő sor: Szász Béla, Szoboszlai György, Kiss Pál. Álló sor: Néma Miklós, Pivarnyih András, Szabó Zoltán, Hegedüs Dezső, Tóth Sándor, Tóth Gyula, Lovász Béla, Szanyi István
 
A város sporttörténelmében fontos szerep jutott a kézilabda, labdarúgás, a röplabda, a birkózás, az asztalitenisz, a kick box karate sportágaknak. A kispályás labdarúgás, a tömegsport is nagy hagyományoknak örvend. A diáksport eredményeivel büszkélkedhet.
 
 
Az új sportkomplexum ad otthont a fitness torna híveinek. Itt van lehetőség a többfunkciós kondicionáló terem használatára is.  A sportkomplexum két labdarúgópályával, edzőpályával és egy épülő bitumenes pályával rendelkezik. Ez utóbbi a tömegsport céljait szolgálja majd. 
 

 

   


  

Labdarúgásunk az 1990-es évek sikerágazata lett. Az Árpád Fejedelem Általános Iskola keretein belül működő "foci-suli" három korcsoportban gondozza a tehetséges gyerekeket. Az itt felnövekvő nemzedék alkotja a serdülő és ifjúsági csapatokat.  1998-ban hosszú, megyei első osztályban eltöltött időt követően úgy az ifjúsági, mint felnőtt csapatunk aranyérmet szerzett. 

Az 1998-99-es bajnoki évadot az NB-III. mezőnyében kezdtük. 
Az őszi és a tavaszi szezont végig az első helyen vezetve 1999 nyarán újra bajnokavatásra került sor. 
Ibrány város felnőtt labdarúgó csapata az NB-II. osztályba léphetett.

Az NB III-as bajnokcsapat tagjai: 
Kató István, Papp Károly, Nagy Károly, Erdei Csaba, Ónodi Sándor (csapatkapitány), Zákány László, Hermann Attila, Polgári László, Balogh Zoltán, Paulik István, Kató Gábor, Fecsku István (játékosedző), Papp Tibor, Bardi József, Hermann László, Korpai László, Bíró Csaba, Trencsényi Imre (sportbizottság elnöke), Vígh Sándor (technikai vezető)

(Részletekhez kattints a képre...)


      

Tudósítás a sorsdöntő mérkőzésről (Ibrányi Hírlap) 
A díjátadás (Ibrányi Hírlap)